Round-up HK (H): Bloemendaal treft Kampong in de finale van het landskampioenschap - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): Bloemendaal treft Kampong in de finale van het landskampioenschap

 

Kampong en Bloemendaal zullen komende week gaan uitmaken wie de nieuwe landskampioen van Nederland gaat worden. De nummers 1 en 2 in de competitie beslissen al op zaterdag de best-of-three series. Kampong wist in eigen huis met 3 – 2 van HGC te winnen, terwijl Bloemendaal op het Kopje Amsterdam in de shoot-outs series versloeg. Op Hockeyclub Kampong zullen beide titanen elkaar komende woensdag voor het eerst treffen. 

Kampong – HGC

In Utrecht leek deze wedstrijd bij voorbaat een makkelijke overwinning voor Kampong te worden. Waar Kampong afgelopen week met gemak HGC in Wassenaar opzij zette, was dat speelse gemak vandaag zeker niet aan de orde. HGC mocht tot twee maal toe op voorsprong komen door topschutter Ashley Jackson. De topschutter maakte in de competitie al 17 doelpunten, dus Kampong was gewaarschuwd voor dit strafcorner kanon. In de tweede helft was het HGC die in de 41ste minuut de voorsprong kon pakken. Jackson scoort het eerste doelpunt van de wedstrijd. Waar HGC nog aan het nagenieten is van het openingsdoelpunt, was het Derck de Vilder die in de 42ste minuut de gelijkmaker mocht maken. Een knap backhandschot was te machtig voor keeper van der Ven. HGC toonde veerkracht en in de 44ste minuut scoorde Jackson nogmaals, maar ditmaal uit een strafbal. Ook nu was het Kampong die knap terug kon komen. Jip Jansen nam de corner, en sleept de bal in de 48ste minuut in het goal van HGC. Laat in de tweede helft is het international Bjorn Kellerman die de wedstrijd in het voordeel van Kampong kan beslissen. Of Kampong op volle oorlogssterkte komende week is, is nog de vraag. Vele (lichte) blessures zorgen ervoor dat de ploeg niet fit is. Een ding is zeker, Kampong is de verdiende winnaar uit het drieluik met HGC en mag zich nu gaan opmaken tegen grootmacht Bloemendaal.

Bloemendaal – Amsterdam

Een wedstrijd die in het eerste kwart totaal niet los kon komen. Bloemendaal creëerde wel kleine kansjes, maar het was vooral Amsterdam die veel rust uitstraalde. Makkelijk konden de gasten de bal rondtikken en hopen op kleine foutjes die de verdediging van Bloemendaal daar zou laten. Het eerste kwart bleef doelpuntloos. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er kansen over en weer. In de 34ste minuut was het Amsterdam die een flinke steek uitdeelde aan de Oranje-hemden. Door de as van het veld werd Bloemendaal helemaal weggetikt. Uiteindelijk is het Jan Willem Buissant die de bal aan de rechterkant van de cirkel krijgt. Maurits Visser lijkt zijn goal klein te maken, toch is het Buissant die het gaatje ziet en de 0 – 1 voor Amsterdam mag maken. Nadat de score is geopend is het wederom Amsterdam die druk zet richting het goal van Bloemendaal. Mirco Pruyser lost een schot op Visser, ditmaal zit de keeper er goed bij. Beide ploegen gaan met een 0 – 1 voorsprong voor Amsterdam.

In de tweede helft is het eerst Amsterdam die weer druk uitoefent op Bloemendaal. De gasten blijven veel rust aan de bal houden en het lijkt alsof de 0 – 1 over de streep kan worden getrokken. Toch is het Bloemendaal die in de 59ste minuut de score gelijk kan maken. Waar de eerste strafcorners door respectievelijk Swaen en Brinkman worden verprutst is het raak bij strafcorner nummer zeven. De corner word een prooi voor Florian Fuchs. Een prachtige bal richting de rechterpaal wordt feilloos ingetipt.  De spanning blijft aanwezig tot in de laatste seconden. De wedstrijd eindigt in shoot-outs.

Ook in de shoot-outs series is de spanning om te snijden. Meerder strafballen worden gegeven aan beide ploegen door opzettelijke overtredingen van de keepers. Beide kemphanen scoren beiden twee maal, waardoor de score op 2 – 2 staat. Bloemendaal krijgt hierna een strafbal en dus de kans op 3 -2. Arthur van Doren lijkt cool te zijn, maar mist de eerste kans voor Bloemendaal. Het initiatief kan nu worden overgenomen door Amsterdam. Maar ook bij Amsterdam is de spanning te groot. De gasten missen twee shoot-outs, waardoor Bloemendaal nog maar één shoot-out hoeft te scoren. IJzig kalm is het matchwinnaar Florian Fuchs die ervoor zorgt dat Bloemendaal komende week mag strijden voor het landskampioenschap.

Lees hier het Live verslag van Bloemendaal tegen Amsterdam

Een groot feest barst uit nadat Florian Fuchs de winnende treffer voor Bloemendaal maakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer