Round-up HK (H): Bloemendaal verliest koppositie na remise tegen Pinoké

De heren van Bloemendaal zijn de koppositie in de Hoofdklasse al na een week weer kwijt. De ploeg kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Pinoké. Landskampioen Kampong nam de leiding over na de 4-0 zege op Den Bosch. Rotterdam walste over HGC heen. Het werd liefst 8-3.

Rotterdam-HGC 8-3

Rotterdam scoorde er lustig op los tegen HGC. In de drie voorgaande duels scoorden de Rotterdammers drie keer. Dit keer stopte de teller bij acht doelpunten. Bij rust leidde Rotterdam al met 4-0. Jeroen Hertzberger opende het doelpuntenfestijn al na een minuut spelen door een strafbal te benutten. Daarna waren Simon Egerton en Seve van Ass trefzeker uit een strafcorner, waarna Tjep Hoedemakers de ruststand bepaalde. Tristan Algera deed iets terug voor HGC nadat Hertzberger de 5-0 op het bord had gezet. Daarna liep Rotterdam via Milan van Baal en opnieuw Hertzberger uit naar 7-1. Rik van Kan maakte de tweede HGC-treffer, waarna Hertzberger zijn vierde doelpunt van de middag aantekende. In de slotminuut omspeelde Van Kan de keeper en zette daarmee een punt achter het doelpuntrijke duel. Door de nederlaag lijkt HGC af te haken in de strijd om de play-offs.

Den Bosch-Kampong 0-4

Kampong pakte de leiding in de Hoofdklasse terug door Den Bosch met 4-0 te verslaan. Het verschil maakte de Utrechtse ploeg pas na rust. Na de eerste 35 minuten leidde Kampong met 0-1 dankzij een benutte strafcorner van Martijn Havenga. Robbert Kemperman verdubbelde de voorsprong en niet veel later maakte Bjorn Kellerman de derde Utrechtse treffer. Quirijn Caspers zette in de slotfase de eindstand op het bord. Kampong blijft ongeslagen. Den Bosch zakte een plek naar positie negen.

Amsterdam-hdm 6-1

Al voor rust had Amsterdam het verschil met hdm gemaakt. De promovendus begon goed en had ook kansen, maar scoorde niet. Dat deden de Amsterdammers wel. Justin Reid-Ross pushte raak uit een strafcorner. Nicki Leijs zette de 2-0 op het bord en een minuut later scoorde Billy Bakker. Kieran Dartée deed vervolgens iets terug voor hdm, maar nog voor het rustsignaal maakte Valentin Verga er 4-1 van. Na de pauze zorgde Mirco Pruyser met twee doelpunten voor de 6-1 eindstand. Die stand had overigens hoger kunnen uitvallen als Amsterdam het vizier iets scherper had afgesteld.

Tilburg-SCHC 4-2

Met de tweede overwinning op rij klom Tilburg van de tiende naar de achtste plaats in de Hoofdklasse. Na amper een minuut spelen opende Bas Scheer de score op aangeven van Joep de Natris. Vlak voor rust maakte Dylan van Minde er 2-0 van. Na rust leek Michiel de Leeuw Tilburg met een rake strafcorner in veilige haven te brengen. SCHC knokte zich terug en verkleinde de achterstand naar 3-2 door doelpunten van Marc Schwartz en een benutte strafbal van Thomas Vis. De Leeuw maakte in de slotfase aan alle illusies van SCHC een einde door opnieuw trefzeker te zijn vanaf de kop van de cirkel.

Bloemendaal-Pinoké 1-1

Na slechts een week nam Bloemendaal alweer afscheid van de koppositie in de Hoofdklasse. De Mussen zakten naar de derde plaats dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Pinoké. Florian Fuchs zette Bloemendaal in de 33ste minuut op voorsprong. De ploeg kon het verschil niet vergroten en zag na rust Marlon Landbrug gelijkmaken voor de Steekneuzen. Het was voor Pinoké het eerste punt na twee nederlagen op rij. Ondanks de remise zakte de ploeg naar een tiende plaats.

Oranje-Rood-Almere 4-1

Oranje-Rood boekte alweer de vijfde zege op rij. De overwinning op Almere kreeg pas in het vierde en laatste kwart gestalte. Het was Almere dat al na vier minuten op voorsprong kwam. Vanaf de kop van de cirkel pushte Stijn Jolie raak. Pas vlak voor rust maakte Mink van der Weerden vanaf de strafbalstip gelijk. De gelijke stand bleef tot een kwartier voor tijd op het bord staan. Bob de Voogd zette de Eindhovense formatie op voorsprong, waarna in de slotfase Thomas Briels en Benjamin Stanzl ook trefzeker waren.

Reageer

Contact Us