Round-up HK (H): Bloemendaal wint door in de laatste minuten de genadeklap te geven - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): Bloemendaal wint door in de laatste minuten de genadeklap te geven

 

Bloemendaal wint de eerste finale door in de laatste minuut de winnende treffer te maken. Gevierde man was Thierry Brinkman die ervoor zorgde dat Kampong in diepe rouw terecht kwam. In het goed gevulde stadion werd de eindstand uiteindelijk op 1 – 2 bepaald. Door de overwinning van Bloemendaal, kan de ploeg komende zaterdag in eigen huis al landskampioen worden. 

In het eerste kwart van de wedstrijd waren het de beide ploegen die erg afwachtend speelden. Kampong speelde vooral op eigen helft en maakte weinig aanstalten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daarentegen was het Bloemendaal die wel probeert, maar tot weinig kansen kon komen. Toch is het in de zesde minuut een individuele actie van Jorrit Croon die de wedstrijd lijkt open te breken. Met een technische actie gaat Croon door het hart van de verdediging van Kampong. Uiteindelijk gaat de bal in de cirkel de lucht in. Hier weet Croon wel raad mee en met een hoog backhandschot zorgt hij ervoor dat Bloemendaal op een vroege 0 – 1 voorsprong komt te staan.

In het tweede kwart is het Kampong die wel probeert aan te vallen. Bloemendaal blijft daarentegen vrij gemakkelijk overeind. Kampong creëert weinig kansen. De spaarzame corners die worden behaald door Kampong worden gemist door Jip Janssen. De speler lijkt bevangen van de spanning en verliest vooral in de 24ste minuut knullig de bal bij een corner. Waar hij een sleept probeert te spelen, rolt de bal rommelig van zijn stick.

In het begin van het derde kwart blijft Bloemendaal gevaarlijk met een aantal uitbraken. Kampong kan hier weinig tegen beginnen en het is wachten op het tweede doelpunt van de gasten. Het is dat Bloemendaal niet dodelijk efficiënt is in de cirkel van Kampong, anders was de score in het derde kwart al snel uitgelopen naar een comfortabele 3 – 0 voorsprong.

In het vierde kwart is het toch Kampong die veerkracht kan tonen. De ploeg kan uit het niets veel druk zetten en Bloemendaal moet terug naar eigen cirkel. In de 66ste minuut wordt Philip Meulenbroek aangespeeld in de cirkel. Hij haalt de bal achter zijn lichaam en slaat. De bal wordt niet goed geraakt, maar met een boogje belandt deze toch in het net. Kampong komt terug in de wedstrijd en shoot-outs lijken het logische vervolg om de winnaar van vandaag te krijgen. In de 69ste minuut is het toch Bloemendaal die de wedstrijd naar zich toe trekt. Thierry Brinkman lost het schot en trekt de wedstrijd voor Bloemendaal over de streep.

Lees hier het liveverslag van Kampong tegen Bloemendaal

Reageer