Round-up HK (H): Bloemendaal wint klassieker, eerste driepunter Almere

Op de elfde speeldag in de Hoofdklasse heren heeft Bloemendaal in de klassieker Amsterdam met 2-0 verslagen. Almere boekte de eerste overwinning van het seizoen door promovendus hdm in Den Haag met 5-3 te verslaan. Koploper Kampong was in eigen huis met 2-1 te sterk voor HGC.

Bloemendaal-Amsterdam 2-0

Bloemendaal behield de ongeslagen status na elf speeldagen door Amsterdam de tweede nederlaag van het seizoen toe te dienen: 2-0. Jord Beekmans zette de Mussen na een kwartier spelen op voorsprong. Pas in de slotminuut verdubbelde Tim Swaen uit een strafcorner de stand. Door de zege stijgt Bloemendaal naar de tweede plaats ten koste van Amsterdam. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten.

Kampong-HGC 2-1

Net als Bloemendaal behield op koploper Kampong de ongeslagen status. In eigen huis werd HGC met 2-1 verslagen. Constantijn Jonker zette zijn handtekening onder de openingstreffer. De spits die is teruggekeerd van een hamstringblessure was afgelopen vrijdag ook al succesvol in de 6-4 zege op Almere. Ties Ceulemans zette nog voor rust de 2-0 op het bord. Pas in het slot van het duel deed Nicholas Budgeon iets terug voor HGC, dat door de tweede nederlaag op rij naar de zevende plaats zakte.

Pinoké-Den Bosch 0-1

Met drie overwinningen in één week is Den Bosch inmiddels opgeklommen naar een zesde plaats. En net als vorige week zondag maakte Noud Schoenaker de winnende treffer. Twee minuten voor tijd besliste hij het duel met Pinoké, dat de achtste plaats bezet met tien punten.

SCHC-Rotterdam 2-4

SCHC heeft het tij niet kunnen keren. De ploeg uit Bilthoven zit in een lastige fase en verloor tegen Rotterdam (2-4) voor de vijfde maal op rij. Rotterdam ging met een 1-0 voorsprong rusten dankzij een treffer van Jeroen Hertzberger. Na rust liepen de Rotterdammers in een tijdsbestek van drie minuten uit naar 4-0 door doelpunten van Simon Egerton, Blair Tarrant en Milan van Baal. Met twee treffer deed Thomas Vis iets terug voor SCHC, dat nog een punt boven een play-outplek staat.

hdm-Almere 3-5

Eindelijk boekte Almere de eerste overwinning van het seizoen. Promovendus en hekkensluiter hdm werd met 5-3 verslagen. De Almeerse formatie was tot voor kort de minst productieve ploeg, maar met negen treffers in de laatste twee wedstrijden laat Almere inmiddels vier ploegen onder zich. Na het eerste kwart koesterde de ploeg van coach Pasha Gademan een 3-0 voorsprong. Stijn Jolie zette Almere in de eerste minuut uit een strafcorner op voorsprong, die werd verdubbeld door Manuel Verga. Deegan Huisman tilde de stand vervolgens naar 0-3. Sander Groenheijde benutte een strafbal voor hdm, voordat Terrance Pieters de ruststand op het bord zette. Na rust verkleinde Kieran Dartée met twee rake strafcorners de achterstand van hdm naar 3-4. Almere had het laatste woord en Jolie maakte zijn tweede treffer vanaf de kop van de cirkel.

Oranje-Rood-Tilburg 2-0

Oranje-Rood was in de Brabantse derby met 2-0 te sterk voor Tilburg. Bob de Voogd scoorde zijn honderdste doelpunt in de Hoofdklasse, nadat twee minuten eerder Mink van der Weerden de score had geopend door de rebound van zijn eigen strafcorner te verzilveren. Oranje-Rood blijft vierde, maar zag de achterstand op Amsterdam slinken naar twee punten. Tilburg blijft tiende, maar zag de concurrentie niet verder uitlopen. Alleen verkleinde Almere het gat naar de Tilburgers tot vijf punten.

Comments (5)

  1. Ik heb Pinoke – Den Bosch gekeken. Pinoke is het gehele duel de betere ploeg. Ze spelen goed en hebben genoeg kansen maar verzuimen het af te maken. 1 minuut voor tijd heeft Den Bosch een kans en iedereen ziet dat die goal met de bolle kant gemaakt wordt, behalve de scheids. Ik weet de naam niet van die jongen, maar heb hem al vaker zien fluiten en hij is echt heel erg matig. Kwam al tekort in de vrouwen hoofdklasse vorig seizoen, geen idee waarom hij nu mannen hoofdklasse mag fluiten.
    Kan de KNHB hier niet iets tegen doen? Irritant dat een duel beslist wordt door een waardeloze beslissing van een scheidsrechter

  2. Floppieenteun

    Mooi seizoen voor Bloemendaal tot nu toe. 6 verliespunten na 11 wedstrijden en nog ongeslagen. Bloemendaal heeft dit seizoen ook (weer) een fantastisch elftal (selectie). Wat me vooral opvalt is dat er dit jaar een goede balans is. De spelers die opvallen (zonder anderen te kort te doen): Fuchs, beste spits van de wereld. Lleonart, snelle en technische aanvaller die als Bloemendaal niet in balbezit is bergen werk verzet, zelden zoiets gezien. v/d Drift, nog niet de beste speler van de selectie, wel de speler die de meeste progressie boekt en bij vlagen weergaloos speelt (bovendien eigen jeugd, altijd leuk). Wortelboer, beste aankoop sinds jaren, toekomstig icoon van Bloemendaal. t’Hart, mooie combi van uitstekend hockey laten zien en in dienst spelen van de ploeg, keiharde werker. Dwyer, wat langzamer, maar slimmer dan nooit tevoren. Speler die ervan geniet om bij Bloemendaal te spelen, en dat zie je aan z’n spel. Fantastisch om in de groep te hebben. Swaen, corner loopt nog niet goed. Staat wel vanaf de eerste wedstrijd te ballen alsof hij al jaren in heren 1 speelt, goede aankoop. Stockbroekx, in potentie een van de beste verdedigers die ik ooit bij Bloemendaal heb gezien, wordt met de week bepalender voor dit Bloemendaal. Als Bloemendaal aankomende week van Den Bosch wint blijft het gat met Rotterdam minimaal 6 punten. Winnen op Rotterdam (de week daarna) betekent dan 9 punten voorsprong (play-off plek) met nog 9 wedstrijden te gaan. Op die wedstrijd staat dus een enorme druk voor Rotterdam. Verder moet Bloemendaal er werk van maken om er voor te zorgen dat ze tijdens de play-off’s (als ze die halen) helemaal top zijn. Aangezien de ploegen dicht bij elkaar zitten gaan focus, de wil om te winnen, collectief denken en fitheid de beslissing brengen.

  3. Henk, ben het niet helemaal met je eens. 1e helft duidelijk voor Pinoke, 2e helft ligt in het voordeel van Den Bosch. Scheidsrechter inderdaad vreemde beslissingen aan beide kanten. De goal was natuurlijk niet met de bolle kant gemaakt. Aan de zijlijn wil een speler van Den Bosch een turn maken waarbij de bal over zijn krul heen schiet (bolle kant). Het is natuurlijk te gemakkelijk om de goal daaraan te wijten. Dit gebeurt aan de zijlijn. Er gaat vervolgens verdedigend het eea mis bij Pinoke. 0-0 was in mijn optiek rechtvaardiger geweest.

  4. Mmmm, nee @henk, even de zwartegele bril af. Ik vond Den Bosch heel erg tegenvallen. Van essen had een paar goede reddingen maar 3-1 voor Pinoke was een terechte uitslag geweest. Wat een (…) van een scheids, zet hem even in de 1e klasse ofzo

  5. Koning “Elders’ stond te kijken bij Pinoke- DB. Zal het wel goed hebben gevonden. Retra was gezien de beelden ook de weg kwijt. Heeft hij vaker last van. van het Hek fluit mee met de internationals ect. ect. Ben bang dat er helaas niets beters is. En dat het voorlopig ook niet beter wordt.

Reageer

Contact Us