Round-up HK (H): De Koplopers maken geen fouten, SCHC is de nieuwe hekkensluiter

 

In de achttiende speelronde van de Hoofdklasse Heren nam Bloemendaal het thuis op tegen Amsterdam. De koploper maakte geen fout en won met 4 -2. Ook Kampong deed goede zaken door met 3 – 1 te winnen van Den Bosch. Oranje-Rood deed goede zaken door een grote overwinning te boeken op Tilburg. Uiteindelijk was het Almere die de ‘winnaar’ van het weekend was door een puntje te pakken in de strijd tegen degradatie. 

Bloemendaal – Amsterdam

De grootste kraker van vandaag zou plaats vinden in het Kopje van Bloemendaal. De koploper neemt het op tegen nummer zes Amsterdam. De gasten moesten vandaag winnen om nog kans te maken op een plek in de play-offs. Thierry Brinkman was degene die in de 5de en 23ste minuut mocht scoren voor Bloemendaal. Justin Reid-Ross kon in die tussentijd nog één keer scoren voor Amsterdam. In de rust was het Bloemendaal die met 2 – 1 mocht leiden. In de 36ste minuut scoorde Floris Wortelboer met een keiharde backhand de 3 – 1. Tim Swaen maakte in de 55ste minuut nog de 4 – 1. De eretreffer kwam op naam van Tijn Lissone die in de 59ste minuut de eindscore van 4 – 2 op het scorebord liet zetten.

Rob Visser

 

SCHC – Rotterdam

Rotterdam heeft theoretisch gezien nog één kleine kans om de play-offs te halen. Hiervoor moest gewonnen worden van SCHC.  SCHC was in de eerste helft met vlagen gevaarlijk. Tot de 2 – 2 was de spanning te voelen. Ondanks dat Rotterdam steeds op voorsprong kwam, was het de ploeg uit Bilthoven die gemakkelijk de aansluiting kon vinden.

In het derde kwart kwam de kwaliteit van Rotterdam toch duidelijk naar voren. Jeroen Hertzberger en Tristan Algera maakte in korte tijd het verschil en zorgden ervoor dat de gasten naar een comfortabele 2 – 4 konden uitlopen. In de 64ste minuut is het de topscorer uit de Hoofdklasse die mag aanleggen voor een strafbal. De bal gaat tegen de keeper en rolt over de doellijn het goal uit. Geen doelpunt voor Rotterdam. Toch is het dezelfde Hertzberger die in de 65ste minuut belangrijk is, door in een snelle combinatie Tjep Hoedemakers aan te spelen. Hoedemakers kan vrij gemakkelijk de bal onder de keeper doorspelen. Door het verlies van SCHC, daalt de ploeg naar de laatste plaats in de Hoofdklasse. Rotterdam kan met nog drie wedstrijden te gaan heel misschien de play-offs nog halen. Hiervoor moet Oranje-Rood wel twee wedstrijden verliezen.

Zie hier het LIVE verslag van SCHC – Rotterdam 

Oranje-Rood – Tilburg

Ook Tilburg heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. De ploeg staat net boven de degradatiezone. Een overwinning van concurrent Klein Zwitserland zou betekenen dat Tilburg op een gelijk aantal punten zou komen.

Mink van der Weerden, de Matchwinnaar in het duel afgelopen vrijdag tegen Duitsland, was wederom de man die het pleit al snel kon beslechten. Een corner in de 2e minuut en 26ste minuut zorgde ervoor dat Oranje-Rood al snel op een comfortabele voorsprong kwam te staan. In de 38ste minuut was het Thomas Briels die de 3 – 0 noteerde voor Oranje-Rood. Rizwan bepaalde de eindstand op 4 – 0.

Almere – Pinoké

Terrance Pieters en Jonas de Geus maakten namens Almere bekend dat zij de ploeg komend jaar gaan verlaten. De Geus speelde afgelopen vrijdag nog met Nederland tegen Duitsland en liet daar van zich horen. Mooi aanvallend hockey van de Geus werd uiteindelijk beloond met een prachtige overwinning voor de selectie.

In Almere werd het een doelpuntenfestival. De 1 – 0 werd gemaakt door Deegan Huisman, waarna Texas Bukkens (18de minuut) en Marlon Landbrug (20ste minuut) de gasten op een 1 – 2 konden brengen. Valentijn Charbon en Stijn Jolie brachten Almere op een 3 – 2 voorsprong. Uiteindelijk was het Alex Hendrickx die de 3 – 3 scoorde. Door het gelijkspel draagt Almere de rode lantaarn over aan SCHC die met 2 – 5 verloor van Rotterdam.

Klein Zwitserland – HGC
Beide ploegen hebben de punten hard nodig. Klein Zwitserland is nog niet zeker om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Ook HGC heeft nog een aantal punten nodig om de play-offs te gaan halen. Topscorer Ashley Jackson mocht aan het begin van de tweede helft de 0 – 1 op het scorebord noteren. Toch was het Enzo Torossi die iets terug deed voor KZ. Zijn strafcorner ging het doel in. Kenta Tanaka maakte de 1 – 2, waardoor HGC nu vier punten los staat van de gevreesde plek nummer vijf.

Kampong – Den Bosch

De andere kraker in de hoofdklasse was de strijd tussen Kampong en Den Bosch. Terwijl de vrouwen van Den Bosch hiervoor net met 1 – 2 van Kampong konden winnen, was het nu de beurt aan de heren. De mannen van Den Bosch moeten winnen om Oranje-Rood nog in te kunnen halen. Robert Kemperman scoorde in de 19de minuut, waarna Jip Jansen met een strafcorner in de 23ste minuut de score liet opvoeren naar 2 – 0. Joaquin Menini deed iets terug voor de gasten in de 40ste minuut, waarna Jip Jansen in de 62ste minuut de deur op slot deed. Kampong won met 3 – 1 en kan nu met Bloemendaal gaan bepalen wie de eerste plek in de reguliere competitie gaat krijgen. Den Bosch verliest en houdt nog een kleine kans op een plek bij de eerste vier.

Reageer

Contact Us