Oranje-Rood teambespreking tijdens de Gold Cup.

Round-up HK (H): Den Bosch pakt Amsterdam in eindfase, HGC wint kraker van Oranje-Rood

 

In de elfde speelronde van de Hoofdklasse heeft Kampong weer schade geleden. In de uit-wedstrijd tegen Rotterdam kon de verliezende finalist van afgelopen jaar weer niet winnen. De kraker tussen Oranje-Rood en HGC bleef tot de laatste seconde spannend. HGC liep snel uit naar een ruime voorsprong, toch toonde Oranje-Rood veerkracht. Uiteindelijk kon HGC de overwinning toch over de streep trekken. Almere hield een puntje over aan de ontmoeting met Tilburg. 

Klein Zwitserland – Bloemendaal (Eindstand 1 – 5)

Bloemendaal was vandaag een maatje te groot voor Klein Zwitserland. De landskampioen heeft het dit jaar tot nu toe erg makkelijk en heeft pas twee keer gelijk gespeeld. Tim Swaen mocht vandaag weer twee keer scoren. Ook de topscorer van het team, Roel Bovendeert, vond een keer het goal van KZ. Van Doren en Brinkman zorgden ervoor dat de score uiteindelijk opliep naar 1 – 5. Bij Klein Zwitserland zijn de druiven zuur. De ploeg verloor vorig week door een blessure al de Argentijnse topspeler Diego Paz. De speler van Klein Zwitserland scheurde zijn voorste kruisband af en mist door deze blessure de Olympische Spelen.

Amsterdam – Den Bosch (Eindstand 2 – 3)

Ook in deze topwedstrijd gebeurde er vandaag van alles. Amsterdam kwam vandaag tot twee maal toe op voorsprong door Mirco Pruijser. Dit bleek toch niet genoeg te zijn, want Den Bosch maakte vlak voor tijd de winnende treffer. Een belangrijke treffer, want door de overwinning wordt het gat op de ‘grote’ middenmoot steeds groter. Amsterdam lijkt voorlopig even afgehaakt om aanspraak te maken op een top-4 positie. De ploeg is terug te vinden op de achtste plaats in de competitie.

Pinoké – Hurley (Eindstand 1 – 0)

Waar de dames de wedstrijd een flink pak slaag hadden gekregen van SCHC, was het nu de beurt aan de heren van Pinoké. Een wedstrijd die lange tijd gelijk bleef, werd pas laat in de wedstrijd beslist door een strafcorner van Alexander Hendrickx. De topschutter en tevens topscorer van de Hoofdklasse scoorde de 1 – 0. Hurley was niet meer in staat om de gelijkmaker te maken.

Almere – Tilburg (Eindstand 2 – 2)

Een kraker van jewelste was de wedstrijd tussen Almere en Tilburg. Almere moest winnen om de aansluiting te houden met de ploegen die onderin meedraaien. Tilburg wilde graag winnen, om het gat met hekkensluiter Almere te vergroten. De wedstrijd bleef lange tijd spannend. Toch leek het erop dat Tilburg uiteindelijk de zege gemakkelijk naar zich toe zou trekken. De gasten kwamen namelijk op een 0 – 2 voorsprong. Almere toonde veerkracht en Valentijn Charbon werd de gevierde man. Met de late 2 – 2 zorgde hij ervoor dat Almere dit jaar toch nog de hoop houdt om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Almere-keeper Wijsman: ‘We hebben een bijzonder zware tijd. Afgelopen donderdag verloren we met 5 – 0 van Schaerwijde in de Gold Cup. Acht spelers deden toen niet mee. Onze coach Gademan wilde de focus volledig op deze wedstrijd leggen. In de eerste helft kregen we vandaag moeilijk grip op de tegenstander. Nadat Tilburg de 0 – 2 scoorde, kregen we meer kansen in de wedstrijd. Valentijn Charbon scoorde de 2 – 2 in de tweede helft en toen had ik het idee dat we misschien wel iets meer verdiende dan een punt. Camille keepte een goede wedstrijd voor Tilburg, waardoor wij uiteindelijk niet meer konden scoren.

Almere-keeper Flip Wijsman hield vandaag zijn goal niet leeg, maar zorgde er wel voor dat hij samen met Almere een punt overhield aan de ontmoeting met Tilburg.
Almere-keeper Flip Wijsman hield vandaag zijn goal niet leeg, maar zorgde er wel voor dat hij samen met Almere een punt overhield aan de ontmoeting met Tilburg. Foto: Casper Smit

Oranje-Rood – HGC (Eindstand 4 – 5)

Oranje-Rood en HGC zorgden voor veel spektakel. De gasten kwamen op een 1 – 3 voorsprong. Toch was het Oranje-Rood die nog voor de rust terug kon komen. Door twee corners van Mink van der Weerden was de ruststand 3 – 3. HGC kon pas laat in de tweede helft de score laten oplopen naar 3 – 5 door doelpunten van van Heijningen en Casella. Uiteindelijk maakte Briels de eretreffer voor Oranje-Rood. Een belangrijke overwinning voor HGC, want door het verlies van Amsterdam, Kampong en dus Oranje-Rood staat de ploeg op een veilige vierde plaats die aan het einde van de rit recht geeft op een play-offs plaats.

Rotterdam – Kampong (Eindstand 3 – 2)

Rotterdam doet het dit jaar erg goed en staat op een verdienstelijke tweede plaats in de Hoofdklasse. Bij Kampong zijn de problemen groter. De ploeg staat verbazingwekkend genoeg niet bij de beste vier. Vreemd, want de ploeg versterkte zich deze zomer met twee internationals, namelijk Jonas de Geus en Terrance Pieters. Ook vandaag leek het een lange middag voor Kampong te worden. De thuisploeg kwam namelijk al snel op voorsprong. Thijs van Dam scoorde in de vierde minuut de 1 – 0. De good old Jeroen Hertzberger had het vandaag ook op zijn heupen en scoorde tweemaal voor de thuisploeg. Uiteindelijk was het Boet Phijffer die Kampong nog twee keer kon laten juichen. Door het verlies van Kampong, verliest het de aansluiting met de top-4. De achterstand op nummer vier HGC is nu vijf punten.

Zie ook de uitslagen van de elfde speelronde in de Hoofdklasse

Reageer

Contact Us