Round-up HK (H): Drie ploegen zeker van play-offs, nederlaag Rotterdam

Met nog twee speelronden in de Hoofdklasse heren te gaan hebben Kampong, Bloemendaal en Amsterdam zich geplaatst voor de play-offs. Het vierde ticket lijkt te gaan naar Oranje-Rood, dat 1-1 speelde tegen Bloemendaal. Concurrent Rotterdam verloor met 4-3 van Kampong, dat de nieuwe koploper is.

Oranje-Rood-Bloemendaal 1-1

Oranje-Rood staat met één been in de play-offs. De Eindhovense formatie verspeelde punten in de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal (1-1), maar na afloop bleek dat concurrent Rotterdam had verloren van Kampong (3-4). Oranje-Rood staat stevig op de vierde plaats en heeft zeven punten voorsprong op Rotterdam, dat nog drie duels voor de boeg heeft. Na een doelpuntloos eerste kwart zette Niek van der Schoot met een prachtige knal Oranje-Rood op voorsprong tegen Bloemendaal. Pas in het laatste kwart maakte Tim Swaen uit een strafcorner de gelijkmaker. Door de puntendeling verloor Bloemendaal de koppositie aan Kampong, maar legde wel beslag op een play-offticket.

Rotterdam-Kampong 3-4

De druiven zijn zuur voor Rotterdam. De ploeg lijkt na de nederlaag tegen Kampong af te haken in de strijd om het laatste play-offticket. Een ticket dat de landskampioen wel pakte door de overwinning en bovendien de leiding in de Hoofdklasse overnam van Bloemendaal. Kampong leidde bij rust met 2-0 dankzij twee doelpunten van Philip Meulenbroek. Rotterdam knokte zich na de pauze terug naar 2-2 via Diede van Puffelen en Jeroen Hertzberger. Daarna zette Quirijn Caspers Kampong weer op voorsprong. Hertzberger zette met zijn tweede doelpunt Rotterdam weer naast de landskampioen, dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Martijn Havenga pushte in de slotminuut raak vanaf de kop van de cirkel.

Tilburg-Pinoké 1-0

Tilburg heeft de week van de waarheid afgesloten met een kleine overwinning op Pinoké. Jesse van Minde maakte na 25 minuten de enige treffer van de wedstrijd. Met zeven punten uit drie duels zijn de Tilburgers inmiddels opgeklommen naar de achtste plaats. Met nog twee speeldagen te gaan is Tilburg nog niet helemaal zeker van handhaving. De ploeg koestert een voorsprong van vier punten op SCHC, dat op een play-outplek staat. Pinoké zal zich meer zorgen moeten baren. Het verschil met SCHC bedraagt slechts één punt.

Almere-HGC 0-1

Het doelpunt van Jorrit Croon in de vijfde minuut bleek het enige doelpunt in de wedstrijd tussen Almere en HGC. Voor het vijfde duel op rij bleef Almere met lege handen achter. De ploeg kan de play-outs nauwelijks meer ontkomen. Rechtstreekse degradatie is nog steeds een dreiging. In de laatste speelronde speelt Almere tegen hekkensluiter hdm. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten.

Den Bosch-hdm 5-3

Den Bosch verstevigde de zesde plaats op de ranglijst met een 5-3 overwinning op hekkensluiter hdm. De Bossche formatie bouwde een 3-0 voorsprong op voordat hdm iets terugdeed. Daarna wisselden beide ploegen de doelpunten af, waardoor de 5-3 eindstand op het bord kwam. Voor Den Bosch scoorden vijf verschillende spelers: Nicolas Delle Torre, Pepijn Reijenga, Bram van Groesen, Tijn Stuve en Joep Burgerhof. Kieran Dartée maakte voor hdm twee goals uit een strafcorner en benutte Niels Blaak een strafbal.

Amsterdam-SCHC 6-2

Niet alleen Kampong en Bloemendaal, maar ook Amsterdam verzekerde zich zondag van deelname aan de play-offs. De ploeg was in het eigen Wagener Stadion veel te sterk voor SCHC. Het werd 6-2. Nadat Casper Horn de score voor Amsterdam had geopend, maakt Roderick Tam uit een strafcorner gelijk. Nog voor het einde van het eerste kwart kwamen Amsterdammers opnieuw op voorsprong en opnieuw was het Horn die het net vond. Dit keer uit een strafcorner. Daarna bouwde Amsterdam de score uit naar 6-1 via Teun Rohof, Boris Burkhardt, Billy Bakker en Justin Reid-Ross, uit een corner, voordat Leonard Posthumus Meyjes de eindstand op het bord zette.

Reageer

Contact Us