Round-up HK (H): Eerste punt Oranje-Rood, Kampong en Amsterdam winnen opnieuw

Op de derde speeldag in de Hoofdklasse hebben de heren van Oranje-Rood het eerste punt van het seizoen gepakt. De Eindhovenaren kwamen in Den Haag niet verder dan 4-4 tegen promovendus hdm. Kampong en Amsterdam wonnen voor de derde keer op rij. Almere en Tilburg staan na drie wedstrijden nog met lege handen.

Kampong-SCHC 3-0

Voor de derde wedstrijd op rij hield regerend landskampioen Kampong de nul, een record sinds de komst van het kunstgras. De eindstand van het duel was al bij de rust bereikt. Jasper Luijkx zette de Utrechtse formatie op voorsprong, waarna Quirijn Caspers de score verdubbelde. Philip Meulenbroek besliste het duel met de derde Utrechtse treffer. Op doelsaldo is Kampong koploper in de Hoofdklasse.

Den Bosch-Amsterdam 2-3

Het was een duel met verschillende gezichten. Na het eerste kwart leek Amsterdam naar een makkelijke overwinning af te steven na doelpunten van Mirco Pruyser en Valentin Verga. Na rust kwam Den Bosch terug in de wedstrijd. Bram van Groesen tekende voor de aansluitingstreffer uit een strafbal, waarna Austin Smith uit een strafcorner de 2-2 op het bord zette. De Bossche formatie leek een punt te pakken, maar elf minuten voor tijd besliste Pruyser met zijn tweede treffer het duel in Amsterdams voordeel. Hierdoor blijft Amsterdam net als Kampong na drie duels zonder puntenverlies.

hdm-Oranje-Rood 4-4

Na drie wedstrijden pakte Oranje-Rood eindelijk het eerste punt van het seizoen. In een doelpuntrijke wedstrijd bleef de Eindhovense formatie in Den Haag op 4-4 steken tegen promovendus hdm. Kieran Dartée bracht de thuisploeg na drie minuten aan de leiding. Mink van der Weerden draaide in het eerste kwart eigenhandig de achterstand om in een voorsprong via een benutte strafbal en strafcorner. Nog voor rust maakte Lennart Kallenberg gelijk. Hdm kwam in de 46ste minuut voor de tweede maal op voorsprong via een rake strafcorner van Niels Blaak. Een minuut later was alweer gelijk via Van der Weerden uit een strafbal. Met de 3-4 van Bob de Voogd leek Oranje-Rood drie punten te pakken. Dartée voorkwam een nederlaag van hdm door een strafcorner raak te pushen. Toch kreeg Oranje-Rood nog een kans op de zege, maar de strafbal van Van der Weerden belandde op de paal.

HGC-Pinoké 5-3

Pinoké kwam flitsend uit de startblokken. Na vier minuten prijkte in Wassenaar de stand van 0-2 op het bord na doelpunten van Jannis van Hattum en Dennis Warmerdam. Nog voor rust had HGC de achterstand omgedaan gemaakt dankzij Tristan Algera, die twee keer raak pushte vanaf de kop van de cirkel. Algera maakte ook zijn derde treffer uit een corner, nadat Dick Möhlmann en Nicholas Budgeon de stand al naar 4-2 hadden getild. Thijn Knetemann bepaalde met een rake corner de eindstand op 5-3. Met de zege staat HGC, dat nog ongeslagen is, op een derde plaats.

Almere-Bloemendaal 1-2

Lang, heel lang had Almere uitzicht op een punt tegen Bloemendaal. Maar in de laatste minuut pushte Tim Swaen alsnog de 1-2 voor de Mussen binnen. Almere was na negen minuten op voorsprong gekomen. Stijn Jolie pushte raak uit een corner. Vlak voor het einde van het eerste kwart benutte Florian Fuchs een strafbal. De gelijke stand bleef tot dertig seconden voor tijd op het bord staan. De nederlaag betekent dat Almere na drie speelronden nog zonder punten is.

Rotterdam-Tilburg 3-0

Net als Almere staat ook Tilburg na drie speelronden op nul punten. Op basis van doelsaldo is de Brabantse ploeg hekkensluiter. De Rotterdammers maakten pas na rust het verschil. Tilburg moest na 45 minuten capituleren voor een strafcorner van Simon Egerton. Vervolgens stelde Jeroen Hertzberger met twee doelpunten de drie punten voor Rotterdam veilig.

Reageer

Contact Us