Round-up HK (H): Eerste zege voor Oranje-Rood en Tilburg

Op de vierde speeldag, het tweede deel van het dubbelweekend bij de heren, heeft Rotterdam de topper in en tegen Amsterdam gewonnen (3-2). Tilburg en Oranje-Rood boekten hun eerste overwinning van het seizoen. Almere staat nog met lege handen en Bloemendaal ging ruim langs HGC (7-2).

Amsterdam-Rotterdam 2-3

De topper van het weekend werd gewonnen door Rotterdam. In het Wagener Stadion zegevierden de Rotterdammers met 3-2. Het was voor Amsterdam de eerste nederlaag en dus het eerste puntenverlies van het seizoen. De Amsterdammers waren in de elfde minuut op voorsprong gekomen via Boris Burkhardt. Nog voor rust maakte Jeroen Hertzberger uit een strafcorner gelijk. Hidde Turkstra bracht Rotterdam uit een corner aan de leiding, waarna Thijs van Dam voor de 1-3 tekende. In de slotfase verkleinde Mirco Pruyser de achterstand, maar Rotterdam trok de zege over de streep.

Tilburg-Almere 2-1

Na een doelpuntloos eerste kwart zette Sander Visser met een fraaie backhand Tilburg op voorsprong. Na rust maakte Patrick Houben gelijk. De vreugde over de treffer was van korte duur, want een minuut later pushte Michael de Leeuw uit een strafcorner het winnende doelpunt binnen. Door de eerste overwinning van het seizoen verlaat Tilburg de laatste positie. Die plek is nu in handen van Almere, dat als enige ploeg nog geen enkel punt heeft gepakt.

Bloemendaal-HGC 7-2

Na de moeizame overwinning vrijdag op Almere (2-1) had Bloemendaal minder moeite met HGC. Op ’t Kopje werd het liefst 7-2. Bij rust leidden de Mussen al met 5-0. Het doelpuntenfestijn werd na vier minuten geopend door Tim Swaen, die raak pushte uit een corner. Daarna vonden ook Floris Wortelboer, Roel Bovendeert, Florian Fuchs en Glenn Schuurman het net. Na rust tilden Thierry Brinkman en opnieuw Fuchs de score op naar 7-0. In de slotfase scoorden Dick Möhlmann en Nicholas Budgeon tegen voor HGC.

Pinoké-Kampong 2-5

Kampong boekte de vierde overwinning op rij. De koploper slaagde er niet in de serie van drie duels zonder tegentreffer te verlengen. Na vijf minuten opende Joost van Vijfeijken uit een corner de score voor Pinoké. Twee minuten later was het alweer gelijk via een rake strafcorner van Martijn Havenga. De landskampioen nam het heft in handen en liep na rust uit naar 1-5 via goals van Bjorn Kellerman (2x), Robbert Kemperman en opnieuw Havenga. In de slotminuut zette Jannis van Hattum met een strafcorner de eindstand op het bord.

SCHC-hdm 4-3

Bram Weers bezorgde SCHC de tweede zege van het seizoen. De Bilthovense formatie won in eigen huis met 4-3 van mede-promovendus hdm. De Hagenaars kwamen tot twee keer toe op voorsprong. Pieter van Straaten zette hdm na drie minuten op voorsprong, waarna Weers de ruststand op 1-1 bepaalde. Kieran Dartée bracht hdm in het derde kwart opnieuw aan de leiding. SCHC boog vervolgens de achterstand om in een voorsprong via Mike Huisman en Marnix Kleinsman. Dartée maakte negen minuten voor tijd gelijk en daarmee leek hdm een punt te pakken. De ploeg had echter niet gerekend op Weers die in de voorlaatste minuut SCHC naar de overwinning schoot.

Oranje-Rood-Den Bosch 3-1

Oranje-Rood boekte de eerste overwinning van het seizoen. Na twee nederlagen en een gelijkspel tegen hdm werd voor eigen publiek Den Bosch met 3-1 verslagen. De Eindhovenaren kwam goed uit de startblokken. Na drie minuten was het al raak uit een strafcorner van Mink van der Weerden. Nog voor het einde van het eerste kwart verdubbelde Niek van der Schoot de score: 2-0. De aansluitingstreffer van Laz Omrani werd na protesten afgekeurd, waarna Agustin Mazzilli de 3-0 maakte. Zeven minuten voor tijd scoorde Tijn Stuve voor Den Bosch, maar meer zat er niet in.

Reageer

Contact Us