In de round-up geeft Hoofdklassehockey alle updates van de wedstrijden van die dag.

Round-up HK (H): HGC wint topper bij Rotterdam, burenruzie Amsterdamse Bos onbeslist

 

Bij de heren gingen alle wedstrijden vandaag gewoon door en dat leverde genoeg spektakel op. De topper tussen Rotterdam en HGC eindigde in een knappe zege voor de Gazellen (2 – 4), terwijl de burenruzie tussen Pinoké en Amsterdam onbeslist bleef (1-1).

Almere – Den Bosch (Uitslag 1-2)

Op Flevolandse bodem is Almere er niet in geslaagd om punten te pakken tegen Den Bosch. Het werd voor de Bosschenaren echter bij lange na niet zo’n eenvoudige zege als in het heenduel (5-0). Door de nederlaag blijft Almere nog altijd hekkensluiter met slechts twee punten uit twaalf duels. De Brabanders klimmen een plekje in het klassement en zijn nu runner-up achter Bloemendaal. De thuisploeg kwam vandaag zoals wel vaker dit seizoen vroeg op voorsprong, door een treffer van Deegan Huisman in de tweede minuut. De Almeerders wisten de voorsprong tot de rust vast te houden, maar na rust was het de beurt aan de bezoekers. Meteen na de thee bracht Jelle Galema Den Bosch op gelijke hoogte, waarna Joaquin Mennini negen minuten later tekende voor de voorsprong en eindstand.

Oranje-Rood – Tilburg (Uitslag 3 – 2)

In eigen huis is het Oranje-Rood gelukt de Brabantse derby in eigen voordeel weten te beslissen na een 3-2 zege op Tilburg. Met de overwinning betreden de Eindhovenaren het linkerrijtje, al bedraagt de afstand tot een gewilde vierde plaats nog wel zes punten. Voor de bezoekers heeft de nederlaag geen gevolgen voor de ranglijst. In Eindhoven waren het de bezoekers die na acht minuten via Federico Fernandez Onega op voorsprong kwamen. Aan het begin van het tweede kwart kwam Oranje-Rood echter op gelijke hoogte via Jamie van Aart, waarna Mink van der Weerden een strafcorner verzilverde en zo zijn ploeg op voorsprong bracht. Op slag van rust kwam Tilburg terug in de wedstrijd door een treffer van Damon Steffens, die de ruststand op 2 – 2 bepaalde. In de tweede helft kwamen de mannen van Robert van der Horst alsnog langszij via de Belg Thomas Briels.

Klein Zwitserland – Kampong (Uitslag 2 – 5)

In Den Haag zijn de Steenbokken er niet in geslaagd om Kampong punten af te snoepen. In een doelpunt rijk duel werd het uiteindelijk 2-5 voor de Utrechters, die daarmee nog altijd niet in de top-4 terug zijn te vinden. De thuisploeg kwam aan het einde van het eerste kwart wel op voorsprong via Blake Wotherspoon, maar lang konden de Hagenaars er niet van genieten. Drie minuten later tekende Boet Phijffer voor de gelijkmaker en gingen de ploegen rusten bij 1-1. Na de rust werd het de wedstrijd van Jip Janssen, die met twee rake corners in een tijdsbestek van drie minuten tijd zijn ploeg naar 1-3 schoot. Namens Klein Zwitserland deed Enzo Torossi nog iets terug, maar opnieuw Janssen en Phijfer verschenen op het scorebord om de eindstand op 2 – 5 te bepalen. Doelpunten maker Torossi: ‘We hebben vandaag goed gespeeld. Kampong is een sterk team. Toch hebben we vandaag wel kansen kunnen creëren. In de tweede helft speelde Kampong even met negen spelers, wij konden toen niet doordrukken en onze kansen afmaken’.

Coach Castano zat vandaag weer niet op de bank bij de thuisploeg. Torossi denkt dat zijn ploeg hier niet heel veel last van heeft: ‘De coach zat inderdaad vandaag niet op de bank. Wel was hij in de voorbespreking en in de rustbespreking bij ons. Iedereen weet wat er van je wordt verwacht en als hij dus niet op de bank zit, geeft dit geen onrust’.

Enzo Torossi in actie met Terrance Pieters in de openingswedstrijd tegen Kampong.
Enzo Torossi in actie met Terrance Pieters in de openingswedstrijd tegen Kampong. Foto: Roel Ubels

Rotterdam – HGC (Uitslag 2 – 4)

Aan de Hazelaarweg is er voor Rotterdam een einde gekomen aan een lange reeks zonder nederlagen. In een duel met HGC bleken de Gazellen vandaag te sterk met 2-4, die de Rotterdammers met een duel tegoed tot een punt naderden. De thuisploeg zakt af naar de derde plek op de ranglijst. In het eerste kwart ging HGC aan de leiding via Seve van Ass, waarna Thijs van Dam vijf minuten voor rust de gelijkmaker produceerde. Toch bleek de 1-1 niet de ruststand, want Siem Schoenaker bracht op slag van rust de bezoekers weer op voorsprong. Bij de 1 – 2 voorsprong stopte HGC-keeper en international Sam van der Ven een strafbal: ‘Ik ken Jeroen Hertzberger natuurlijk erg goed door Oranje. Toch was dit niet de reden dat ik de bal stopt. Ik koos voor de rechterkant. Jeroen pushte laag en ik kon met mijn stickhandschoen de bal uit het goal houden. Een belangrijk moment, want hierdoor bleven we op voorsprong staan’.

Na rust kwam de thuisploeg wederom op gelijke hoogte door een goal van Tjep Hoedemakers, maar het vierde kwart bleek voor HGC. De Argentijn Maico Casella verscheen in de 58e minuut op het scorebord waarmee HGC aan de leiding ging. Een rake strafbal van Seve van Ass betekende vervolgens een einde aan de hoop van de Rotterdammers. Sam van der Ven: ‘We hebben vandaag goed gespeeld en hebben terecht gewonnen. We konden goed druk zetten op hun verdediging en middenveld. Toch hadden we in het begin het ons makkelijker kunnen maken. We maakte de kansen alleen niet af.

 

Sam van der Ven stopte vandaag een strafbal van Hertzberger en hield zijn ploeg op dat moment op voorsprong.
Sam van der Ven stopte vandaag een strafbal van Hertzberger en hield zijn ploeg op dat moment op voorsprong. Foto: Roel Ubels

Pinoké – Amsterdam (Uitslag 1 – 1)

In het Amsterdamse Bos hadden de buren van Pinoké en Amsterdam het vandaag met elkaar aan de stok, maar bleef de strijd na een 1 – 1 remise onbeslist. Door de puntendeling zijn de twee ploegen nu terug te vinden op respectievelijk de zevende en de achtste plaats. Er moet een hoop gebeuren wil Amsterdam zich alsnog weten te plaatsen voor de play-offs, maar voorlopig zijn die ver weg. De ploeg van Freixa won al drie wedstrijden op rij niet, terwijl de Steekneuzen tegen de tweede puntendeling op rij aanliepen. In het eerste kwart kwam de thuisploeg op voorsprong via strafcornerkanon Alex Hendrickx, die tekende voor zijn vijftiende treffer en daarmee nog altijd topscoorder is van de Hoofdklasse. Namens Amsterdam deed Tanguy Cosyns iets terug na de rust, maar gescoord werd er niet meer. Beide ploegen zullen zich zodoende tevreden moeten stellen met een punt.

Hurley – Bloemendaal (Uitslag 1 – 5)

Even verderop werd een uur later de wedstrijd Hurley-Bloemendaal afgewerkt, een duel tussen de regerend kampioen van de Promotieklasse en de Hoofdklasse. Uiteindelijk had de huidige koploper geen enkele moeite met de thuisploeg, waarna de Mussen met 1-5 van het veld stapten. Voor de nummer één bedraagt het gat met de nummer twee nu maar liefst vijf punten en de ploeg is nog altijd als enige ongeslagen. Hurley blijft steken op vier punten en is daarmee terug te vinden op plek elf. In het eerste kwart vielen er geen treffers, maar in kwart twee opende Yannick van der Drift de score, maar reeds drie minuten later deed Hurley via Philip Thiadens iets terug. Clubtopscoorder Tim Swaen verzilverde vervolgens vlak voor rust een strafbal waarmee de ruststand op 1-2 werd bepaald. De zege kwam vervolgens geen moment meer in gevaar en opnieuw van der Drift en Swaen verschenen op het scorebord, waarna Oliver Polkamp vlak voor tijd ook nog een duit in het zakje deed.

Reageer

Contact Us