Round-up HK (H): Kampong in extremis langs Oranje-Rood, Bloemendaal ruim langs SCHC

In de vijftiende speelronde van de Hoofdklasse Heren boekte liet Kampong het publiek juichen in de laatste minuut door de overwinning tegen concurrent Oranje-Rood binnen te slepen (0-1). Koploper Bloemendaal pakte ook de volle buit na een simpele zege op SCHC (1-6). HGC kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Rotterdam (2-2). 

Almere-Amsterdam 1-3

Op sportpark Klein Brandt ontving Almere de heren van Amsterdam, die na vijf wedstrijden zonder overwinning weer eens de volle buit pakten en de slechte nasmaak van de ontluisterende nederlaag van afgelopen weekend wegspoelden. Door de overwinning klimt de ploeg naar de vijfde plaats en passeert het Den Bosch. Almere blijft samen met SCHC op de laatste plek staan op acht punten. Clubtopscorer Justin Reid-Ross opende na vier minuten de score vanuit een strafcorner, waarna in het tweede kwart Valentin Verga de score verdubbelde. In de 33e minuut tekende Stijn Jolie voor een aansluitingstreffer, maar dit bleek niet genoeg: Boris Burkhardt bepaalde in de 60e minuut de eindstand op 1-3.

Den Bosch-Pinoké 1-1

In Brabant gingen de Steekneuzen op bezoek bij Den Bosch en werden de punten verdeeld. Door het gelijkspel wordt Den Bosch op de ranglijst gepasseerd door Amsterdam, terwijl Pinoké zich op de 8e plaats in niemandsland bevindt. De Bosschenaren zijn nu al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en de afstand met plek 4 bedraagt slechts drie punten. Voor Pinoké opende Jacob Smith in de tiende minuut via een strafcorner de score, terwijl Nicolas Della Torre in de 56e minuut voor de gelijkmaker tekende, eveneens vanuit een strafcorner. De 1-1 bleek de eindstand, gescoord werd er niet meer.

HGC-Rotterdam 2-2

Na drie overwinningen op rij is HGC er niet in geslagen in eigen huis de volle buit te pakken tegen Rotterdam. De productiefste ploeg uit de Hoofdklasse speelde met 2-2 gelijk, waar de Rotterdammers ook weinig mee opschieten. Na twee nederlagen pakte de hofstedelingen weliswaar weer eens een punt, maar de afstand met plek vier bedraagt nog altijd zes punten. Aan de Roggewoning werd de score in de 2e minuut geopend door Jeroen Hertzberger vanuit een strafcorner, waarna binnen de tien minuten de score alweer gelijk werd getrokken door Nicholas Budgeon. Tjep Hoedemakers bracht Rotterdam aan het begin van het tweede kwart opnieuw op voorsprong, maar Max Plennevaux maakte een einde aan de droom van Rotterdam. In de 55e minuut werd de eindstand bepaald op 2-2.

Kampong-Oranje-Rood 1-0

In een spannende wedstrijd bovenin het klassement, is Kampong erin geslaagd om een aanval van naaste belager Oranje-Rood af te slaan. Tot aan de 70e minuut werd er niet gescoord en leken beide top 4-ploegen de punten te delen. Philip Meulenbroek had echter andere plannen en bezorgde zijn ploeg in extremis toch de drie punten. Met deze overwinning houden de Utrechters koploper Bloemendaal in het vizier, terwijl Oranje-Rood de hete adem in de nek voelt van Amsterdam en Den Bosch in de strijd om de play-offs. Het gat met deze ploegen bedraagt nu drie punten.

Klein Zwitserland-Tilburg 0-0

In de kelder van de Hoofdklasse werd er in Den Haag dit weekend een waar degradatieduel afgewerkt. Er vielen geen doelpunten, waardoor de ploegen beiden genoegen dienden te nemen met een punt. Voor Tilburg betekent het wel een punt waarmee ze twee plekken klimmen en van de hatelijke laatste plaats af zijn. Klein Zwitserland had voor het duel al vier wedstrijden op rij verloren, waarmee ook een punt van harte welkom is.

SCHC-Bloemendaal 1-6

Aan de Kees Boekelaan wachtte Stichtse een bezoek van huidig koploper Bloemendaal. De lijstaanvoerder deed wat het moest doen en verdreef de thuisploeg met een flinke 1-6 overwinning naar de laatste plek in het klassement. Na drie nederlagen op rij heeft Stichtse minimaal de komende week de twijfelachtige eer hekkensluiter te zijn. Het was na goals van Tim Swaen in het eerste kwart en Max Sweering in het tweede lang gelijkspel, maar de scoringsdrift van Bloemendaal begon in de tweede helft pas vorm aan te nemen. De Mussen liepen via Jasper Brinkman, Yannick van der Drift (3x) en Thierry Brinkman uit naar een klinkende 1-6 overwinning.

 

Reageer

Contact Us