Round-up HK (H): Kampong opent met zege op Oranje-Rood

Op de eerste speeldag in de Hoofdklasse bij de heren opende landskampioen Kampong met een overwinning op Oranje-Rood. Het werd 3-0. Bloemendaal liet in en tegen Den Bosch punten liggen (1-1) en promovendus SCHC won met 3-2 van Almere. De andere promovendus, hdm, ging onderuit in de derby met HGC (4-1).

Kampong-Oranje-Rood 3-0

Kampong begon het seizoen uitstekend met een 3-0 zege op Oranje-Rood. De Utrechtse formatie kwam al na zes minuten aan de leiding door Constantijn Jonker, die in het vierde kwart het veld moest verlaten met een hamstringblessure. Deze stand bleef lange tijd op het bord staan. Beide ploegen kregen kansen. Rizwan voorkwam een doelpunt van Kampong door op de lijn de bal uit de bovenhoek te tikken en zag Martijn Havenga een strafcorner op de kruising spatten. In de counter was Oranje-Rood gevaarlijk, maar doelman David Harte redde prima op een inzet van Jelle Galema. Na die kans kwam Kampong op 2-0. Met een bekeken schot verschalkte nieuwbakken aanvoerder Sander de Wijn keeper Pirmin Blaak. Nauwelijks een halve minuut later scoorde Robbert Kemperman met de backhand de 3-0.

Den Bosch-Bloemendaal 1-1

Den Bosch zorgde voor een kleine stunt door Bloemendaal op 1-1 te houden. Na rust zette Florian Fuchs de Mussen uit een strafbal op 1-0, maar acht minuten later maakte Joaquin Menini, overgekomen van HGC, de gelijkmaker.

Almere-SCHC 2-3

Promovendus SCHC heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Op bezoek bij Almere werd met 3-2 gewonnen. Bij rust leidde de ploeg uit Bilthoven als met 3-0 dankzij twee strafcornerdoelpunten van Thomas Vis en een treffer van Luuk van Duren, afkomstig van Hurley. Na rust scoorde ook twee aanwinsten van Almere: Stijn Jolie en Andrin Rickli. De nummer tien van afgelopen seizoen slaagde er vervolgens niet in de achterstand ongedaan te maken.

HGC-hdm 4-1

HGC gaat na de eerste speeldag aan kop na de 4-1 zege in de derby tegen promovendus hdm. De Wassenaarse ploeg kwam in het tweede kwart op voorsprong door Steijn van Heijningen, waarna Floris van der Linden de marge verdubbelde. Na rust tilde Tristan Algera met een strafcornergoa naar 3-0. Ruben Versteeg deed vervolgens, eveneens uit een corner, iets terug voor hdm. HGC had het laatste woord. Dick Möhlmann bepaalde vijf minuten voor tijd de stand op 4-1.

Rotterdam-Pinoké 3-2

Rotterdam kwam prima uit de startblokken. Binnen tien minuten hadden de Rotterdammers twee keer gescoord. Simon Egerton opende de score, waarna Jeroen Hertzberger de voorsprong verdubbelde. Een monsterzege bleef echter uit. De ploeg vond het net na rust nog maar een keer. Egerton maakte zijn tweede treffer. En dat bleek een belangrijke, want Pinoké scoorde nog twee keer tegen. Beide treffers, uit een corner, kwamen op naam van Thijn Knetemann

Amsterdam-Tilburg 4-2

Amsterdam boekte een zege die de ploeg aan zijn stand verplicht was. Mirco Pruyser zette zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong. Na de pauze liepen de Amsterdammers via rake strafcorners van Justin Reid-Ross en Boris Burkhardt uit naar 3-0. De zege leek daarmee binnen, maar het werd nog spannend omdat Tilburg in het slot nog via Jaap Groels en Jip Krens scoorde. Vlak voor het eindsignaal maakte Pruyser met zijn tweede doelpunt aan alle spanning een einde.

Comments (11)

 1. Ik heb de 2de helft van Den Bosch-Bloemendaal gezien. Ik vond het niet echt een enorm enerverende pot.

  Maar in de laatste 20 seconde claimde Bloemendaal een strafbal. Naar mijn mening hadden ze daar rechtop. Ik stond vanaf het terras te kijken en het leek er op dat er vanuit de variant op een lichaam van een Bossche verdediger gespeeld werd.

  Nou kon ik het niet helemaal goed zien, maar aan de reactie te zien van de spelers en Coach( maar goed die is het met nooit iets eens) van Bloemendaal klopte het niet helemaal. S avonds bij de samenvattingen van Ziggo werd er ook niks over gemeld.

  Kan iemand vertellen wie er gelijk had? Bloemendaal of de scheids. Uiteindelijk had de scheids het beste zicht erop dus wellicht had hij gewoon gelijk.

 2. Ach de loepzuivere 4-0 van SCHC in Almere werd ook afgekeurd en die zie je niet eens terug in de samenvatting. Ze hebben liever niet teveel discussie.

 3. Floppieenteun

  Heb de gehele wedstrijd vanaf de tribune gezien. Kon niet goed beoordelen of het een strafbal of strafcorner was. Wel zag ik naar mijn idee Visser een fantastische redding maken.

  Ondanks het gelijke spel vond ik Bloemendaal niet tegenvallen. Probleem is dat de groep pas sinds afgelopen week samen is. Dit in tegenstelling tot bv. Den Bosch. De clubs en bond moeten zich schamen dat ze zo’n voorbereiding van de hoofdklasseclubs acceptabel vinden.

  Wortelboer is een grote aankoop. Dit geldt ook voor ‘t Hart, prima speler (potentiële international) die me qua spelstijl sterk aan Kessing doet denken. Dwyer is nog steeds van de buitencategorie (ondanks z’n leeftijd van 38 jaar). Gaat Bloemendaal dit seizoen normaal gesproken veel plezier van beleven. Xavi wisselt knullig acties af met briljante acties. Moet duidelijk nog wennen. Wel enorm nuttig als Bloemendaal niet in balbezit is (in tegenstelling tot bv. Govers). Over Swaen heb ik m’n twijfels. Vooral verdedigend en qua strafcorner. Opbouw was gisteren wel voldoende.

  Bloemendaal vooral nog geen team dus. En spelers die duidelijk nog de toernooien in hun benen hebben. Hier ligt een taak voor v/d Heuvel. Belangrijk om in de maand september niet teveel achterop te raken. In en na het EHL weekend in oktober (dan ook met Dwyer) zal pas echt duidelijk worden wat de kracht van dit Bloemendaal is. Denk dat Bloemendaal gewoon weer serieus gaat meedoen voor de play-off plaatsen en vervolgens een goede kans heeft om de landstitel binnen te halen.

 4. Floppieenteun, ik denk dat Bloemendaal het sowieso aan zijn (haar?) stand verplicht is om mee te doen voor de play-off plaatsen. Geldt trouwens ook voor Amsterdam, Rotterdam, Kampong, Oranje Rood en HGC. Maar de verschillen zouden best wel eens kleiner kunnen zijn dan afgelopen jaren. Den Bosch deed vorig jaar al lang mee en Pinoké lijkt me ook sterker geworden. SCHC, ALmere en Tilburg gaan ook tegen topploegen resultaten halen. Ben alleen bang dat Hdm erg weinig in de melk te brokkelen zal hebben. Kortom, één of twee zeperds tegen ploegen uit het rechter rijtje kunnen je zomaar de play-offs kosten. De ploegen die het meest “hongerig” zijn naar succes (Rotterdam, Amsterdam, HGC?), zouden uiteindelijk moeten komen boven drijven.

 5. AAD, als je nu eens bij hdm weghaalt – erg weinig in de melk te brokkelen zal hebben en daarvoor in de plaats – hdm speelt met allemaal Nederlandse mannen, met een stel heel grote talenten, ze graven zich niet in, ze moeten nog wennen aan de manier van spelen in de Hoofdklasse. Bij hdm gooien ze geen geld over de balk, hebben ze ook niet! Bij hdm proberen ze te doen wat eigenlijk alle hockeyclubs zouden moeten doen -> spelers/sters opleiden !
  Petje af voor hdm!
  Hopelijk zijn er bedrijven die dit zien en die denken daar steken wij geld in!

 6. @Bommel. Eens dat HDM sinds jaar en dag alles zelf doet. De vraag is echter of dit (helaas) voldoende is. Tegen HGC gisteren kwamen ze er eigenlijk niet aan te pas en HGC was ook niet echt fantastisch.

 7. Henk, je hebt helemaal gelijk! Het doelpunt (de 0-4) van SCHC had nooit afgekeurd mogen worden!

 8. Is de arbitrage slecht of is het gewoon onmogelijk in het hockey om alles goed waar te nemen? Zelfs bij de videoref is af en toe geen beslissing mogelijk, omdat het niet te zien is. Terecht dat de bond de discussie over beslissingen van de arbitrage in de kiem smoort, lijdt namelijk helemaal nergens toe…

 9. @Bommel, allemaal waar, maar toch zullen ze weinig in de melk te brokkelen hebben ;-).

  Neemt niet weg dat ik juist de indruk heb dat er bij de gemiddelde club (uitzonderingen daargelaten) meer aandacht komt voor de eigen jeugd en Nederlandse talenten en minder ad-hoc buitenlanders worden ingevlogen.

 10. SCHC, 0 buitenlanders ook.

 11. Kees Poortvliet

  @Bommel. Petje af voor hdm?! De club die jarenlang alle talentvolle jeugd weg heeft geronseld bij de andere clubs in zuid holland? Daar neem ik m’n Petje niet voor af.

Reageer

Contact Us