Glenn Schuurman is een vaste pion in de selectie van Bloemendaal.

Round-up HK (H): Kampong recht rug na horrorstart, HGC verslaat Den Bosch

 

De achtste speelronde in de Hoofdklasse Heren zat weer boordevol spektakel. Op de Klapperboom boekte Kampong na een valse start alsnog een zege op Amsterdam, terwijl HGC in eigen huis Den Bosch nipt versloeg. Lees ook de reacties van Glenn Schuurman (Bloemendaal) en Jasper Tukkers (Den Bosch).

Kampong – Amsterdam (Eindstand 4 – 3)

Op voorhand werd het duel tussen vice-kampioen Kampong en Amsterdam al gezien als de kraker van het weekend, beide ploegen wisten dit vandaag ook meer dan waar te maken. In een razend spannend duel trok de thuisploeg op de Klapperboom uiteindelijk aan het langste eind, al hebben de Utrechters er hard voor moeten vechten. De Amsterdammers kenden een droomstart nadat Cosyns de score al na twee minuten opende, terwijl deze slechts twee minuten later werd verdubbeld door Valentin Verga. Amsterdam leek daarmee op rozen te zitten, maar een minuut verzorgde Boet Phijffer reeds een aansluitingstreffer. Direct aan het begin van het tweede kwart was er zelfs de gelijkmaken, waardoor het na 18 minuten al 2-2 stond. Voor rust werd er niet meer gescoord, maar ook in de tweede helft werd Kampong sterker en sterker. Opnieuw Phijffer wist te scoren en bracht daarmee zijn ploeg op voorsprong. Aan het begin van het vierde kwart deed ook Jip Janssen nog een duit in het zakje en leek de zege binnen, maar Cosyns deed met een rake strafcorner vier minuten later nog iets terug en bracht de spanning terug. Zijn treffer bleek echter geen gevolgen mee te hebben en Kampong wint zodoende een heerlijk hockeygevecht.

HGC – Den Bosch (Eindstand 3 – 2)

In Wassenaar stond vandaag een leuk duel op het programma tussen play-offkandidaten HGC en Den Bosch. In een spectaculair duel trokken de Gazellen uiteindelijk aan het langste eind door de Bosschenaren met 3-2 te verslaan. Door de zege klimt de thuisploeg over de Brabanders heen, terwijl het ook nog eens een duel minder speelde. De thuisploeg stond na 20 minuten al op een 2-0 voorsprong, door treffers van Kenta Tanaka en Maico Casella. Vervolgens deed Austin Smith iets terug door te scoren vanuit een corner en de ruststand op 2-1 bepaalde. Na rust bouwde HGC via Steijn van Heijningen de voorsprong weer uit naar 3-1, waarna Jelle Galema namens Den Bosch een aansluitingstreffer produceerde. Gescoord werd er niet meer waardoor de thuisploeg alweer de derde zege op rij boekt.

Den Bosch-speler Jasper Tukkers baalde van het verlies tegen HGC: ‘Ja ik baal ontzettend dat we hier hebben verloren. Het was een mooi moment geweest om HGC op een grotere achterstand te zetten in het klassement. Ik ben van mening dat wij sterker speelden dan HGC. Echter door twee sterke omschakel momenten van de tegenstander, worden wij op achterstand gezet. Volstrekt onnodig, want we hebben de gehele wedstrijd meer balbezit gehad. De beslissende eindpass konden we vandaag niet vinden’.

De teambespreking van Den Bosch Heren 1
De teambespreking van Den Bosch Heren 1. Foto: Roel Ubels

Pinoké – Tilburg 2-1

De Steekneuzen namen het vandaag in eigen huis op tegen Tilburg, de nummer elf van de Hoofdklasse. De Steekneuzen kennen een wisselvallig seizoen vol spektakel, al gingen de afgelopen twee duels wel verloren. Ook Tilburg was niet bepaald in vorm en liep al drie wedstrijden op rij tegen een nederlaag aan. Vandaag viel het kwartje de kant op van de Steekneuzen, dat de punten in eigen huis hield door twee treffers van Dennis Warmerdam. In de 21e minuut bracht hij zijn ploeg op voorsprong, maar namens Tilburg trok Damon Steffens de score zeven minuten later weer gelijk. Lang bleef de 1-1 staan, maar in de 58e minuut ontpopte Warmerdam zich alsnog tot matchwinner door Pinoké de zege te bezorgen, de derde van het seizoen.

Klein Zwitserland – Rotterdam 1-4

Rotterdam heeft de uitstekende vorm van het seizoen vandaag een vervolg weten te geven op bezoek bij Klein Zwitserland. In Den Haag hadden de bezoekers geen enkele moeite met Klein Zwitserland, dat nu al vijf wedstrijden op rij geen duel wist te winnen. Voor de Rotterdammers was het alweer de vierde achtereenvolgende zege en daarmee is de ploeg terug te vinden op een keurige tweede plaats. In een tijds bestek van tien minuten freewheelden de Rotterdammers naar een 3-0 voorsprong. In de zeventiende minuut was het Hertzberger die de score opende (sc), die verdubbeld werd door Nick van Trigt. De derde kwam in de 26e minuut op naam van Diede van Puffelen. Op slag van rust deden de Hagenaars nog iets terug door een benutte strafbal van Koen Bijen, maar na rust lukte het de Steenbokken niet om een vuist te maken. Drie minuten voor tijd tekende opnieuw Hertzberger voor de eindstand: 1-4.

Hurley – Oranje-Rood 0-3

In het Amsterdamse Bos een lastig thuisduel voor Hurley vandaag, waar Oranje-Rood op bezoek kwam. Uiteindelijk bleken de Eindhovenaren een maatje te groot voor de promovendus. De ploeg van Robert van der Horst trok met 0-3 aan het langste eind en houdt daarmee de top-4 in het vizier. De bezoekers kwamen na dertien minuten spelen op voorsprong toen Mink van der Weerden een strafcorner benutte. In het tweede kwart verdubbelde Thomas Briels de score en bracht hij de ruststand op 0-2. De beslissende treffer kwam op naam van Jamie van Aart. Door de zege klimmen de Brabanders over Amsterdam heen en bezetten ze de zesde plek.

Bloemendaal – Almere

Op ‘t Kopje nam regerend landskampioen Bloemendaal het vandaag op tegen hekkensluiter Almere. Uiteindelijk boekten de Mussen een eenvoudige 4-0 zege, wat voor de lijstaanvoerder de vijfde overwinning op rij betekent. De Flevolanders zullen zich na acht wedstrijden tevreden moeten stellen met een punt. Alle treffers van de wedstrijd vielen in de eerste twintig minuten van het duel. Roel Bovendeert en Tim Swaen (strafcorner en strafbal) scoorden beide twee keer en maakten inmiddels respectievelijk 10 en 9 treffers dit seizoen. Roel Bovendeert staat daarmee gedeeld eerste in het topscorersklassement.

Bloemendaal-spelers Schuurman: ‘We hebben vandaag een zakelijke overwinning kunnen boeken. We liepen al snel weg van Almere. De wilden de score in de tweede helft wel verder uitbreiden. Helaas lukte dit niet. Tevens vond ik Almere-keeper Flip Wijsman sterk spelen. Hij hield in de tweede helft zijn goal leeg. Almere probeerde het nog wel in de tweede helft, maar over het algemeen vond ik ons sterker spelen’.

Bloemendaal lijkt nog geen last te hebben van de Interland wedstrijden die afgelopen weken hebben plaats gevonden. Nederland moest winnen van Pakistan om Olympische kwalificatie af te dingen. Schuurman: ‘We hebben een sterke kern in onze selectie. Ik heb niet het gevoel dat we als team minder spelen, door deze onderbrekingen. Sterker nog, ik vond ons vorige week erg sterk spelen tegen Amsterdam. Dit was een van onze beste wedstrijden van het seizoen’.

Glenn Schuurman, hier nog in actie tijdens de play-offs finale tegen Kampong.
Glenn Schuurman, hier nog in actie tijdens de play-offs finale tegen Kampong. Foto: Roel Ubels

 

Zie hier de eindstanden van de achtste speelronde in de Hoofdklasse voor mannen

Reageer

Contact Us