Round-up HK (H): Kampong weer aan kop, Almere verslaat Pinoké

Op de 13de en laatste speeldag voor de winterstop in de Hoofdklasse heren nam Kampong weer de koppositie weer over van Bloemendaal. De regerend landskampioen won in eigen huis met 4-0 terwijl Bloemendaal in en tegen Rotterdam bleef steken op 1-1. Almere boekte een belangrijke zege door Pinoké met 4-2 te verslaan.

Rotterdam-Bloemendaal 1-1

Bloemendaal heeft slechts een week kunnen genieten van de koppositie in de Hoofdklasse. De Mussen speelden tegen vice-kampioen Rotterdam met 1-1 gelijk. De Rotterdammers kwamen op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Hertzberger uit een strafcorner. Na rust maakte Florian Fuchs gelijk. Door de remise blijft Rotterdam vijfde, maar zag het de achterstand op nummer vier Oranje-Rood oplopen naar vier punten. Bloemendaal is tweede op twee punten van koploper Kampong.

Amsterdam-Oranje-Rood 4-5

De toeschouwers in het Wagener Stadion kregen een waar doelpuntenfestijn voorgeschoteld. Het was Oranje-Rood dat als winnaar van het veld stapte. De Eindhovenaren namen een 0-3 voorsprong via twee doelpunten van Mink van der Weerden en één van Bob de Voogd. Amsterdam kwam via een benutte strafbal van Justin Reid-Ross en een treffer van Billy Bakker terug in het duel. De gelijkmaker viel echter niet. Oranje-Rood liep weer uit via Thomas Briels en Van der Weerden. Mirco Pruyser verkleinde de achterstand, waarna Benjamin Stanzl in de slotfase met geel naar de kant moest. Het werd nog spannend toen Valentin Verga de aansluitingstreffer maakte, maar Oranje-Rood hield in de slotminuten stand.

Kampong-hdm 4-0

Kampong gaat als koploper de winterstop in. De landskampioen profiteerde van het puntenverlies van Bloemendaal op Rotterdam (1-1). Kampong had weinig te duchten van hekkensluiter hdm, dat na 13 speeldagen slechts één punt heeft verzameld. In Utrecht werd het 4-0. De doelpunten werden netjes verdeeld tussen Martijn Havenga en Constantijn Jonker. Havenga opende na iets meer dan een kwartier spelen de score met een rake strafcorner. Daarna verdubbelde hij de voorsprong met een benutte strafbal, waarna Jonker na rust twee doelpunten aan zijn totaal voegde.

Almere-Pinoké 4-2

Stijn Jolie bezorgde Almere hoogstpersoonlijk drie punten. Met vier doelpunten uit een strafcorner schoot hij zijn ploeg langs Pinoké. De Steekneuzen kwamen in de eerste helft via Lukas Sutorius nog wel op gelijke hoogte, maar daarna liep Almere uit. Marlon Landbrug verkleinde zo’n tien minuten voor tijd de achterstand van Pinoké. De gelijkmaker bleef uit en het slotakkoord was voor Almere, dat zodoende de tweede zege van het seizoen boekte. Het neemt afstand van de laatste plaats. Het verschil met hdm bedraagt zes punten. Het gat naar de veilige negende plaats is zes punten.

Den Bosch-Tilburg 3-2

De Brabantse derby was een prooi voor Den Bosch. Het duel ging lange gelijk op. Vlak voor het eindsignaal besliste Bram van Groesen uit een strafcorner het duel in het voordeel van Den Bosch. De Bossche formatie kwam na vier minuten spelen al op 1-0 door een doelpunt van Arjen Lodewijks. Dylan van Minde maakte gelijk, waarna Noud Schoenaker Den Bosch alsnog met een voorsprong de rust in stuurde. Na de pauze maakte Tom Beddows gelijk voordat Van Groesen ervoor zorgde dat de drie punten in Den Bosch bleven.

HGC-SCHC 0-0

Promovendus SCHC kan met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. Met 14 punten uit 13 wedstrijden doet de ploeg het prima. De ploeg steeg door de 0-0 tegen HGC van de negende naar de achtste plaats, vijf punten los van een play-outplek. HGC staat ondanks de vele blessuregevallen op een nette zesde plek, op zes punten van Oranje-Rood dat vierde staat.

Reageer

Contact Us