Round-up HK (H): Kampong wint na doelpuntenfestijn van Almere

Landskampioen Kampong en Almere maakten er vrijdag op de tiende speeldag een waar doelpuntenspektakel van. Liefst tien treffers vielen er te bewonderen. Kampong trok aan het langste eind en pakte de drie punten dankzij een 6-4 overwinning.

HGC-Oranje-Rood 0-1

HGC heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Oranje-Rood was in de subtopper met miniem verschil te sterk: 0-1. Na twee doelpuntloze kwarten maakte Agustin Mazzilli in het derde kwart het enige doelpunt van het duel. In de slotfase zette HGC aan en was een paar maal dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Pirmin Blaak hield de nul.

Almere-Kampong 4-6

Kampong had de handen vol aan Almere, dat tot twee keer een verschil van twee doelpunten ongedaan maakte. Na tien minuten spelen leek de Utrechtse formatie op weg naar een monsterscore. Het stond al 0-2 dankzij treffers van Robbert Kemperman en Bjorn Kellerman. Almere kwam in het tweede kwart via Daan Hoepman en Andrin Rickli op gelijke hoogte, maar Kampong maakte vervolgens het verschil door goals van Kemperman en Constantijn Jonker. Nog voor rust maakte Almere opnieuw gelijk. Deegan Huisman en Jonas de Geud zorgden ervoor dat beide ploegen met de stand 4-4 de kleedkamers opzochten. De stand bleef tot de slotfase op het bord staan. Zeven minuten voor tijd zette Jonker Kampong andermaal op voorsprong, waarna Jip Janssen uit een strafcorner vlak voor het eindsignaal de 4-6 op het bord zette.

Rotterdam-hdm 2-1

Rotterdam revancheerde zich voor de nederlaag vorige week tegen Kampong (2-3), maar het verschil was klein met promovendus hdm. Vlak voor rust zette Jeroen Hertzberger de Rotterdammers op voorsprong. Deze score werd na de pauze door Simon Egerton verdubbeld. Lennart Kallenberg scoorde vervolgens tegen voor hdm, dat er niet in slaagde een punt over te houden aan het duel.

Den Bosch-SCHC 3-0

Den Bosch boekte de tweede overwinning op rij en pas de eerste winst voor eigen publiek. Bij rust leidde de ploeg van coach Eric Verboom al met 2-0 dankzij treffers van Noud Schoenaker en een benutte strafcorner van Austin Smith. Pas in het vierde voegde Den Bosch nog een doelpunt toe aan het totaal. Opnieuw van Smith succesvol vanaf de kop van de cirkel.

Amsterdam-Pinoké 3-1

Pas na rust stelde Amsterdam orde op zaken in de Bosderby. Pinoké leidde bij rust met 0-1 dankzij een trefzekere push van Thijn Knetemann. Billy Bakker tekende voor de gelijkmaker, waarna Justin Reid-Ross met een rake corner Amsterdam op voorsprong zette. Mirco Pruyser bepaalde vijf minuten later de eindstand op 3-1. Het was alweer de 13de treffer van de Amsterdamse spits.

Tilburg-Bloemendaal 0-4

Bloemendaal had Tilburg al snel op de knieën. In de vierde minuut bracht Florian Fuchs de Mussen aan de leiding. Iets meer dan tien minuten later was Jasper Brinkman succesvol vanaf de kop van de cirkel, waarna Jamie Dwyer nog in dezelfde minuut met een tip de ruststand op 0-3 zette. Tilburg kwam in het derde en vierde kwart niet tot scoren, Bloemendaal wel. Fuchs benutte zeven minuten voor tijd een strafbal: 0-4.

Comments (1)

  1. Voor HGC wordt het wederom moeilijk om de playoffs te halen.

Reageer

Contact Us