Round-up HK (H): Koploper Bloemendaal verslaat Den Bosch, Hurley onderuit na thriller van een burenruzie

De zesde speelronde van de Hoofdklasse Heren zit er op. Op ‘t Kopje kende Bloemendaal een voortvarende start en versloeg het Den Bosch met 3-0, in het Amsterdamse Bos stapte Amsterdam in de burenruzie met Hurley als winnaar van het veld na een spectaculaire 3-4 zege. 

Pinoké-HGC 1-2

De Steekneuzen namen het in eigen huis vandaag op tegen HGC, maar hielden geen punt over aan dit duel. De Gazellen beleefden een teleurstellende week met een ruime nederlaag bij Bloemendaal (4-0) en uitschakeling in de EHL en konden wel een opsteker gebruiken. In het eerste kwart vielen er geen treffers, in het tweede kwart opende de vanuit Argentinië overgekomen spits Maico Casella de score voor HGC. Op slag van rust kreeg Pinoké een strafbal toegekend, een buitenkansje voor topschutter Alexander Hendrickx die niet faalde en alweer zijn tiende treffer achter zijn naam schreef. De wedstrijd leek vervolgens te eindigen in een puntendeling, maar Kenta Tenaka dacht daar anders over en dompelde de Steekneuzen in de 68e minuut in rouw.

Kampong-Tilburg 2-1

Op de Klapperboom nam vicekampioen het vandaag op tegen Tilburg, de nummer tien van de ranglijst. Kampong is nog altijd ongeslagen na vier duels, maar speelde wel twee keer op rij gelijk. De bezoekers verloren vier van hun vijf duels en lijken dit seizoen weer te strijden tegen degradatie. In Utrecht had de thuisploeg het lastig, maar uiteindelijk  wonnen de Utrechters nipt met 2-1. Terrance Pieters opende in de 39e minuut de score, voor de van Almere overgekomen aanvaller de derde treffer in het shirt van Kampong. In de 57e minuut verdubbelde Jip Janssen via een strafcorner de score, maar drie minuten later bezorgde Damon Steffens zijn Tilburg alsnog een aansluitingstreffer waardoor het nog even spannend bleef, maar de tegengoal had geen gevolgen voor het resultaat.

Rotterdam-Oranje-Rood 3-1

Aan de Hazelaarweg vandaag een interessant duel om de play-offs tussen Rotterdam en Oranje-Rood. Voor het duel begonnen de Rotterdammers op een verdienstelijke derde plek, terwijl  Oranje-Rood teleurstellend achtste stond. Met een zege konden de Eindhovenaren echter op gelijke hoogte komen, maar in die missie slaagde de ploeg van Robbert van der Horst niet. Rotterdam hield de punten na een 3-1 zege in eigen huis. Aan het einde van het eerste kwart kwam de thuisploeg op voorsprong via Sean Murray, maar Thibeau Stockbroekx trok de score op slag van rust weer recht. Een minuut na de rust kwam Jeroen Hertzberger alweer op het scorebord en moesten de Eindhovenaren weer aan de bak. Er volgde een fase met veel overtredingen, waarna Tristan Algera de score zeven minuten voor het einde besliste.

Hurley-Amsterdam 3-4

De burenruzie tussen Hurley en Amsterdam is beslist in het voordeel van de ploeg van Santi Freixa, maar eenvoudig was het allerminst. Door de zege zijn de Amsterdammers nog altijd ongeslagen in de competitie en staat de ploeg op de vierde plek. In een spectaculair duel trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind, maar de complimenten zijn er ook zeker voor promovendus Hurley. Clubtopscoorder Tanguy Cosyns verscheen al na vier minuten op het scorebord, waarna Mirco Pruyser de score verdubbelde in de 29e minuut. De bezoekers leken af te koersen op een makkelijke middag, maar op slag van rust deed Matthew Willis iets terug na een rake corner.Vijf minuten na rust herhaalde hij het kunstje en stond de ploeg gelijk en kwam het bovendien zelfs op voorsprong via Noam Sheridan. Lang kon Hurley niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later bracht Justin Reid-Ross Amsterdam weer op gelijke hoogte. Drie minuten later scoorde Cosyns opnieuw en bepaalde hij de eindstand op 3-4.

Bloemendaal-Den Bosch 3-1

Op ‘t Kopje boekte regerend landskampioen een belangrijke zege op naaste belager Den Bosch. Met de zege gaan de Mussen nog altijd fier aan kop en slaat de ploeg zelfs een gat van vijf punten op de concurrentie, al heeft Kampong wel een wedstrijd minder gespeeld. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong via Yannick van der Drift, waarna Roel Bovendeert met alweer zijn achtste treffer van het seizoen de score nog in het eerste kwart verdubbelde. Na rust liep Bloemendaal verder uit door een tweede treffer van van der Drift en was de buit definitief binnen. De aansluitingstreffer van Tijmen Reijenga in de 62e minuut kwam te laat.

Klein Zwitserland-Almere 1-1

In de staart van de Hoofdklasse troffen Klein Zwitserland en Almere elkaar vandaag. Beide ploegen wisten zich na de play-outs  afgelopen seizoen te handhaven, waarna er in Den Haag voor werd gekozen om meerdere spelers aan te trekken. Almere was niet in staat om het vertrek van Jonas de Geus en Terrance Pieters op te vangen en verloor de eerste vijf duels op rij. Vandaag pakte de Flevolanders dan toch het eerste punt van het seizoen. Vijf minuten na rust kwamen de Hagenaars via Koen Bijen op voorsprong, maar een prima schuiver van Deegan Huisman bracht de score weer gelijk waarna er niet meer werd gescoord.

Reageer

Contact Us