Round-up HK (H): Rotterdam gelijk tegen Amsterdam, eerste zege hdm

De topper tussen Rotterdam en Amsterdam bleef zondag onbeslist. Hekkensluiter hdm boekte de eerste overwinning van het seizoen en Almere pakte drie belangrijke punten door concurrent Tilburg met 4-1 te verslaan.

Rotterdam-Amsterdam 3-3

Rotterdam hield een punt over aan een wedstrijd die eigenlijk gewonnen had moeten worden. De Rotterdammers kwamen vlak na rust op 2-0 en leek er weinig aan de hand. Thijs van Dam rondde een prima aanval af, opgezet door Jeroen Hertzberger, die Rotterdam na vijf minuten aan de leiding bracht met een benutte strafbal. Maar na de aansluitingstreffer van Billy Bakker ging het mis bij Rotterdam, dat in de daaropvolgende zes minuten nog twee treffers, gescoord door Boris Burkhardt, moest incasseren. Amsterdam leek er met de drie punten vandoor te gaan, maar in de slotminuten kreeg Rotterdam andermaal een strafbal die opnieuw werd benut door Herzberger.

Almere-Tilburg 4-1

Almere deed zichzelf een plezier door directe concurrent Tilburg met 4-1 te verslaan. Hierdoor steeg de ploeg naar de tiende plaats en koestert Almere een punt voorsprong op Tilburg. Het gat met Pinoké, dat negende is, bedraagt nog maar drie punten. De Almeerse ploeg kwam van elf minuten op voorsprong dankzij een tip-in van Daniel de Haan. Greg Nolan maakte na rust gelijk, maar Almere trok vervolgens aan het langste eind via doelpunten van Stijn Jolie, Terrance Pieters en opnieuw de Haan.

hdm-SCHC 3-2

Hdm boekte de eerste overwinning van het seizoen door SCHC met 3-2 te verslaan. De hekkensluiter heeft vijf punten achterstand op nummer elf Tilburg. Voor SCHC was het de tweede nederlaag op rij na de winterstop. De ploeg is op plek acht nog steeds veilig, maar het verschil met Almere, de nummer tien. is nog maar vier punten. SCHC kwam op voorsprong door Marc Schwarz, maar hdm boog de achterstand om in een 3-1 voorsprong door twee treffers van Jelmer Siersema en een goal van Kieran Dartée. Mike Huisman bracht de spanning nog terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker viel niet.

Kampong-Pinoké 3-2

Koploper Kampong rekende in eigen huis af met Pinoké. Het werd 3-2. Na twee doelpuntloze kwarten kwam Pinoké op voorsprong dankzij een doelpunt van Joost van de Vijfeijken. Kampong sloeg direct terug via Philip Meulenbroek. Boet Phijffer zette de Utrechtse ploeg op voorsprong, waarna Quirijn Caspers de 3-1 op het bord zette. Jannis van Hattum deed vijf minuten voor tijd iets terug voor Pinoké, dat er niet in slaagde de gelijkmaker te produceren.

HGC-Bloemendaal 0-5

Bloemendaal blijft in het spoor van koploper Kampong. De achterstand bedraagt vijf punten, hoewel de Mussen een wedstrijd minder hebben gespeeld. Bloemendaal had zondag weinig moeite met HGC dat op eigen veld met 5-0 werd verslagen. Voor de Mussen scoorden vijf verschillende spelers: Xavi Lleonart, Tim Swaen, Roel Bovendeert, Jasper Brinkman en Jamie Dwyer.

Den Bosch-Oranje-Rood 1-2

Bij de dames was Den Bosch de sterkste in de Brabantse derby. Bij de heren gingen de drie punten naar Oranje-Rood. Twee benutte strafcorners van Mink van der Weerden bezorgden de Eindhovense ploeg de winst. Van der Weerden draaide daarmee eigenhandig de 0-1 achterstand om. Arjen Lodewijks had Den Bosch na 18 minuten op voorsprong gezet. Dankzij de overwinning staat Oranje-Rood steviger op de derde plaats.

Reageer

Contact Us