Round-up HK (H): Rotterdam verslaat Kampong

Op zondag werd het tweede deel van het dubbelweekend in de Hoofdklasse Heren afgesloten. Op de zevende speeldag was Rotterdam in Utrecht met 2-1 te sterk voor Kampong. Koploper Bloemendaal had weinig moeite met Tilburg. Het werd 6-1. En HGC scoorde er opnieuw lustig op los. Almere werd op eigen veld met 4-0 verslagen.

Kampong-Rotterdam 1-2

Rotterdam heeft het dubbelweekend afgesloten met twee zeges. Na de overwinning vrijdag op Klein Zwitserland (2-0) wonnen de Rotterdammers in Utrecht met 2-1 van de landskampioen. Hiermee deed de ploeg goede zaken en houdt het zicht op de plekken die aan het eind van het seizoen recht geven op deelname aan de play-offs. Kampong behield de tweede plaats, maar zag de achterstand op Bloemendaal oplopen tot vier punten. De Utrechters kwamen na zeven minuten op voorsprong via een strafcorner van Ties Ceulemans. In het tweede kwart maakte Diede van Puffelen gelijk, waarna Jeroen Hertzberger het duel na rust vanaf de kop van de cirkel besliste.

Klein Zwitserland-Den Bosch 1-3

Na het verrassende verlies afgelopen vrijdag in eigen huis tegen Almere (0-1) revancheerde Den Bosch zich met een 3-1 overwinning op promovendus Klein Zwitserland. Noud Schoenaker zette de Bossche formatie na 16 minuten op voorsprong. Zes minuten daarna maakte Martijn van Grimbergern gelijk en dat was ook de ruststand. Na de pauze trok Den Bosch het duel naar zich toe dankzij treffers van Nicolas della Torre, uit een strafcorner, en Jelle Galema. Door de overwinning slaat Den Bosch, de nummer zeven op ranglijst, een flink gat met de nummer acht Klein Zwitserland. Het verschil bedraagt zes punten.

Almere-HGC 0-4

Na een matige start van het seizoen lijken de puzzelstukjes bij HGC in elkaar te vallen. Het was voor de ploeg van Paul van Ass de derde overwinning in de laatste vier duels en voor de vierde maal op rij scoorde HGC minimaal vier doelpunten. Ashley Jackson en Dick Möhlmann verdeelden de doelpunten eerlijk onder elkaar. De Brit Jackson is met acht treffers topscorer in de Hoofdklasse.

Oranje-Rood-Pinoké 3-2

Oranje-Rood behaalde een zwaarbevochten zege op Pinoké. De Eindhovense formatie moest tot twee keer toe een achterstand goed maken en pakte vervolgens de winst in de slotfase. Pinoké nam al na twee minuten brutaal de leiding na een rake strafcorner van Alex Hendrickx. Bob de Voogd tekende voor de gelijkmaker, maar Camil Papa schoot Pinoké uit een strafcorner met een voorsprong de rust in. Na de pauze maakte Mink van der Weerden vanaf de kop van de cirkel gelijk, waarna Thomas Briels zeven minuten voor tijd Oranje-Rood de overwinning bezorgde.

Bloemendaal-Tilburg 6-1

Gareth Furlong zette Tilburg na vier minuten uit een strafcorner op voorsprong, maar daarna was de ploeg geen partij meer voor Bloemendaal. De koploper in de Hoofdklasse won uiteindelijk met 6-1 te sterk. Tim Swaen deed zijn voormalige ploeggenoten pijn door drie keer uit een strafcorner te scoren. Floris Wortelboer maakte gelijk, ook uit een strafcorner en de andere treffers kwamen op naam van Thierry Brinkman en Arthur van Doren, die een strafbal benutte.

SCHC-Amsterdam 2-4

SCHC behoudt de rode lantaarn in de Hoofdklasse na de 4-2 thuisnederlaag tegen Amsterdam, maar zag tot opluchting de concurrentie ook niet verder uitlopen. Jan-Willem Buissant opende na twee minuten de score voor Amsterdam. Bram Weers maakte gelijk, maar twee minuten later schoot Justin Reid-Ross raak uit een strafcorner: 1-2. Meteen na rust besliste Amsterdam de wedstrijd met twee doelpunten binnen drie minuten van Mirco Pruyser en Boris Burkhardt. Thijn Knetemann verkleinde de achterstand van SCHC met een rake strafcorner, maar dat doelpunt bleek ook de eindstand.

Comments (3)

  1. Ik vind het een beetje raar dat Kampong nu al voor de tweede keer op rij een dubbel weekend heeft met 2 toppers (eerste weekend tegen Bloemendaal en Oranje Rood en tweede weekend Amsterdam & Rotterdam).

    Dat lijkt er wel een beetje op dat dit wel heel slecht gepland is door de KNHB.

  2. Hoofdklasser

    Ik vind de competitie ook heel raar ingedeeld, weinig hoofdklasse teams van zowel dames en heren worden op dezelfde dag thuis ingedeeld.wat een hoop omzet scheelt voor de clubs, vorig jaar had je dat meer dat beide teams thuis speelde

  3. Rotterdam is de nummer 5 van afgelopen jaar. Wanneer is het dan nog een topper en moet je daar dan rekening mee houden. Moet je er ook rekening houden als een andere team toevallig een dubbel weekend speelt tegen de nr 1 en 2? En moet je er rekening mee houden dat een nummer 11 niet in een dubbel weekend speelt tegen de nr 10 en 12? En is dit alles belangrijker dan heren en dames hoofdklassers tegelijk thuis. Ben wel benieuwd hoeveel keer de heren en dames hoofdklassers dit jaar samen thuis spelen tov vorig jaar. @Hoofdklasser, Heb je daar misschien cijfers van?

Reageer

Contact Us