Round-up HK (H): Rotterdam verslaat Oranje-Rood, Pinoké wint van SCHC

De heren van Rotterdam hebben zichzelf een goede dienst bewezen met het oog op deelname aan de play-offs. Zondag werd directe concurrent Oranje-Rood met 4-3 verslagen. Onderin pakte Pinoké drie belangrijke punten in het duel met SCHC en Bloemendaal haalde uit tegen hekkensluiter hdm: 1-9.

Rotterdam-Oranje-Rood 4-3

Rotterdam heeft het gat naar Oranje-Rood, de nummer vier in de Hoofdklasse, verkleind naar drie punten. Een overwinning was van cruciaal belang wilde de vice-kampioen zicht blijven houden op deelname aan de play-offs. De Rotterdammers kwamen op voorsprong door een strafcornerdoelpunt door Simon Egerton. Mink van der Weerden maakte eveneens uit een corner gelijk. Voor rust zette Jeroen Hertzberger Rotterdam opnieuw uit voorsprong vanaf de kop van de cirkel. Na rust liep Rotterdam via opnieuw Egerton en Hertzberger uit naar 4-1. Van der Weerden verzuimde zijn tweede doelpunt te maken. Zijn strafbal werd gekeerd door keeper Berend van Eldonk. Even later was het wel raak via Jelle Galema. Thomas Briels bepaalde in de slotseconden de eindstand op 4-3. Met de nederlaag kwam voor Oranje-Rood een einde aan een serie van zes ongeslagen duels. De Rotterdammers zijn nu vier wedstrijden ongeslagen. Een mooie opsteker richting de EHL volgend week in eigen huis.

SCHC-Pinoké 1-4

In de onderste regionen van de Hoofdklasse boekte Pinoké een belangrijke zege op directe concurrent SCHC. In Bilthoven werd met 4-1 gewonnen. Met twee doelpunten had Joost van de Vijfeijken een groot aandeel in de zege van de Steekneuzen, voor wie ook Marlon Landbrug en Derck de Vilder trefzeker waren. Bram Weers scoorde tegen voor SCHC. Pinoké passeerde door de zege SCHC op de ranglijst en staat nu op een achtste plaats met twee punten voorsprong op de Bilthovense formatie.

Kampong-Tilburg 5-1

Landskampioen Kampong maakte geen fout tegen het laaggeklasseerde Tilburg. De Tilburgers kwamen nog wel op 1-1, maar daarna besliste Kampong het duel in Utrechts voordeel. Jip Janssen scoorde twee keer. Martijn Havenga, Sander de Wijn en Quirijn Caspers maakte de andere doelpunten voor Kampong. Joep de Natris scoorde tegen voor Tilburg, dat in de tweede seizoenshelft nog geen enkel punt pakte.

HGC-Amsterdam 0-2

Met drie zeges in de laatste vier duels bevindt Amsterdam zich in een goede fase na de winterstop. In Wassenaar werd HGC met 2-0 verslagen. De eindstand stond al na het eerste kwart op het bord. Justin Reid-Ross opende in de achtste minuut uit een strafcorner de score. Zeven minuten later maakte Klaas Vermeulen er 0-2 van. In de slotfase van het duel zag Siem Schoenaker van HGC nog de gele kaart.

Almere-Den Bosch 1-4

Den Bosch boekte in en tegen Almere de eerste competitiezege van 2018. De finalist van de Gold Cup won met 4-1. Matthew Cobbaert zette met twee doelpunten de Bossche formatie op het spoor van de drie punten. Na rust liep Den Bosch uit naar 0-4 via treffers van Arjen Lodewijks en Nicolas Della Torre, uit een strafcorner. Stijn Jolie scoorde twaalf minuten voor tijd tegen uit een corner. Den Bosch steeg door de zege naar de zesde plaats ten koste van HGC. Vanwege het verlies kon Almere niet profiteren van de nederlaag van SCHC, dat vier punten voorsprong behoudt.

hdm-Bloemendaal 1-9

Na twee overwinningen op rij moest hekkensluiter hdm diep buigen voor Bloemendaal. De Mussen toonden geen medelijden en wonnen met liefst 9-1. Tim Swaen maakte drie doelpunten en Jamie Dwyer was twee keer trefzeker net als Roel Bovendeert. De overige doelpunten van Bloemendaal kwamen op naam van Florian Fuchs en Thierry Brinkman. Bij de stand 0-6 deed Kieran Dartée uit een strafcorner iets terug voor hdm.

Comments (4)

  1. Floppieenteun

    Bloemendaal doet het ook na de winterstop uitstekend. 7 punten uit 3 wedstrijden (waaronder die tegen EHL winnaar en landskampioen Kampong). Doelsaldo 12-3 en al 19 wedstrijden achter elkaar ongeslagen in de hoofdklasse. Dit alles moet enorm veel vertrouwen geven voor de komende topwedstrijd tegen de Dragons. Bloemendaal heeft dit seizoen naar mijn idee de beste (en breedste) selectie. Als er echt aan het teambelang wordt gedacht en het vertrouwen aanwezig is (en met deze selectie mag en moet dat geen probleem zijn)(v/d Heuvel zorgt daarnaast altijd voor een fitte selectie) heeft Bloemendaal een grote kans om landskampioen te worden en de EHL te winnen.

  2. @Floppieenteun: vorige week de wedstrijd tegen Kampong niet gezien? Kampong straalt veel meer teamgeest en positiviteit uit. Echt een winners mentaliteit.

    Bloemendaal vooral poenigheid en arrogantie. Bij elkaar gekochte topspelers (ander komt vd Heuvel niet). Kampong veel sympathieker (echte club) en hopelijk de kampioen weer dit jaar. En nee ben geen Utrechter maar sportliefhebber.

  3. Tuurlijk @Wimpie, SV Kampong was bijna volledig failliet nadat de tophockey afdeling investeringen heeft gedaan om bij de top van de hoofdklasse te horen. Tel voor de grap even de lonen van Kemperman, de Wijn en Harte bij elkaar op.. Nee poenerig en bij elkaar gekocht zijn ze zeker niet. Maar wel sympathieke club verder.

  4. Heerlijke comments, blijft gewoon vermaak, frustratie ten top. Tophockey blijft een amateursport die bestaat bij de gratie van een paar sponsors en plaatselijke weldoeners.

Reageer

Contact Us