Round-up HK (H): Tilburg stunt tegen Bloemendaal, Kampong verslaat Rotterdam

In de achttiende speelronde van de Hoofdklasse Heren heeft Tilburg in eigen huis een verrassende 2-0 zege geboekt op koploper Bloemendaal, waarmee het klimt naar de veilige negende plek. Kampong boekte wel een zege op bezoek bij Rotterdam, dat voorlopig afhaakt in de strijd om play-offs. 

HGC-Almere 8-3

Dat de ploeg uit Wassenaar makkelijk scoort dit seizoen werd vandaag voor de zoveelste keer bevestigd. In een doelpuntrijk duel klopte HGC de bezoekers uit Almere met maar liefst 8-3. De ploeg staat nu op een indrukwekkend doelpuntentotaal van 69 treffers uit achttien duels. Al na twee minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Tanguy Cosyns. Slechts vijf minuten duurde voorsprong tot Stijn Jolie de Almeerders weer op gelijke hoogte bracht. Vervolgens kwam HGC op stoom. Binnen vijftien minuten liep de ploeg uit naar een 5-1 voorsprong via Kenta Tanaka, Ashley Jackson (sc), Willem Rath en Floris van der Kroon. Vlak voor de thee deed Andrin Rickli nog iets terug voor Almere, dat na de rust zelfs terugkwam tot 5-3. Kenta Tanaka, Dick Möhlmann en Steijn van Heijningen maakte het feest voor HGC echter compleet waarmee de eindstand werd bepaald op 8-3. Voor Almere de vijfde nederlaag op rij, voor HGC de eerste overwinning sinds drie duels.

Den Bosch-Klein Zwitserland 3-0

Den Bosch wist aan de Oosterplas de derde overwinning op rij te boeken door af te rekenen met Klein Zwitserland. Voor de ploeg uit Den Haag was het inmiddels de derde nederlaag op rij. Bovendien is de ploeg op de ranglijst ingehaald door Tilburg, waardoor het zich nu op de tiende plek bevindt en moet vrezen voor promotie/degradatie playoffs. De Bosschenaren blijven echter in de race om play-offs en staan gedeeld vierde met 33 punten uit 18 duels. De score werd in de 26e minuut geopend door Austin Smith, via een strafcorner. Vlak na rust verdubbelde Jelle Galema de score waarna Nicolas Della Torre de eindstand bepaalde op 3-0.

Rotterdam-Kampong 2-3

In de Hofstad boekte Kampong een belangrijke overwinning op Rotterdam, dat voorlopig afhaakt in de strijd om play-offs. Kampong heeft door de overwinning en de zeperd van Bloemendaal nu evenveel punten als koploper Bloemendaal. De regerend kampioen heeft net als de Mussen 42 punten behaald. Pas in de 52e minuut viel de eerste treffer van de wedstrijd, die op naam kwam van Jip Janssen. Vijf minuten later werd de score reeds gelijkgetrokken door Simon Egerton, maar wie anders dan Philip Meulenbroek besliste de wedstrijd: in de 65e en de 69e minuut bezorgde hij met twee treffers zijn ploeg de overwinning. De aansluitingstreffer in de allerlaatste minuut van Sean Murray was te laat: 2-3.

Amsterdam-SCHC 3-1

Amsterdam boekte in eigen huis een eenvoudige overwinning op SCHC, waardoor de ploeg al vier wedstrijden niet meer verloor. De ploeg houdt zo zicht op play-offplekken, naar het verschil met plek vier slechts twee punten bedraagt. SCHC lijkt zich niet meer veilig te spelen nu het gat met de veilige tiende plek inmiddels vier punten bedraagt. Clubtopscoorder Justin Rein-Ross prikte in de vijftiende minuut via een strafcorner de eerste van de wedstrijd namens de thuisploeg. De tweede kwam op naam van Mirco Pruyser, die in het tweede kwart een strafbal benutte. Bram Weers verzorgde op slag van rust de aansluitingstreffer voor Stichtse waardoor de spanning nog even terugkwam. Voor de Amsterdammers tekende Fergus Kavanagh echter voor de bevrijdende 3-1 waarmee de wedstrijd was gespeeld.

Tilburg-Bloemendaal 2-0

In Brabant heeft Tilburg zichzelf een uitstekende dienst bewezen door de tweede overwinning van het seizoen te boeken. Het was nota bene koploper Bloemendaal dat werd verslagen en tegen de tweede nederlaag van het seizoen aanliep. Voor Bloemendaal betekent de nederlaag dat het Kampong op gelijke hoogte ziet komen, voor Tilburg kunnen de drie punten cruciaal blijken in de strijd tegen degradatie. De Brabanders klimmen door de zege op naar de veilige tiende plek en lijken een compleet ander team dan voor de winterstop. Van de dertien wedstrijdpunten pakte het er acht in de laatste vijf duels. Beide doelpunten vielen in het eerste kwart: Rik Sprengers scoorde al na vier minuten, waarna Tom Beddows in de tiende minuut al de eindstand bepaalde.

Pinoké-Oranje-Rood 1-3

De Steekneuzen zijn er in eigen huis niet in geslaagd om te stunten tegen Oranje-Rood. Voor eigen publiek verloor de ploeg met 1-3 van de Eindhovenaren, de eerste nederlaag sinds vijf wedstrijden. De Eindhovenaren houden door de overwinning zicht op de play-offs en staan nu gedeeld vierde. De ploeg heeft nog een lastig programma, dus vandaag telde alleen de overwinning. In de 16e minuut opende Mink van der Weerden via een strafcorner de score voor de bezoekers, maar in de 50e minuut kwam Pinoké weer op gelijke hoogte via Alex Hendrickx. Vijf minuten later kwam Oranje-Rood opnieuw op voorsprong door een treffer van Bob de Voogd en gaf het deze niet meer uit handen. De ploeg liep zelfs uit via Thomas Briels, de de eindstand op 1-3.

In het Amsterdamse Bos moeten niet alleen de dames (uit bij Amsterdam), maar ook de heren van Oranje-Rood aan de bak. De huidige nummer vijf neemt het in de strijd om de play-offs op tegen Pinoké, dat met zeven punten boven de degradatiezone zich veilig lijkt te hebben gespeeld. De Eindhovenaren kennen een wisselvallige fase in het seizoen. De ploeg verloor haar laatste drie uitwedstrijden, maar won de laatste twee thuisduels. De Steekneuzen zijn al vijf wedstrijden op rij ongeslagen, maar won ook al drie duels op rij niet. De ploeg staat achtste en bevindt zich eigenlijk in niemandsland. Voor Oranje-Rood telt alleen de overwinning, want de ploeg heeft nog een lastig programma in het vooruitzicht. In de laatste drie duels treffen de Brabanders immer naaste concurrenten Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch.

Reageer

Contact Us