Round-up HK (H): Tilburg verrast HGC, SCHC onderuit tegen Oranje-Rood

De heren van Tilburg hebben vrijdag drie belangrijke punten gepakt. In het inhaalduel werd HGC met 3-2 verslagen. Oranje-Rood had weinig moeite met SCHC. In Eindhoven werd het 6-1.

Tilburg-HGC 3-2

Na acht nederlagen op rij, een negatief clubrecord, boekte Tilburg eindelijk een overwinning. En een hele belangrijke met het oog op het ontlopen van degradatie. Dankzij de drie punten stegen de Tilburgers naar de tiende plaats en is het gat met SCHC, dat met 6-1 verloor van Oranje-Rood en nog op de veilige negende plaats staat, verkleind naar twee punten. Het duel bleef lang zonder doelpunten. Pelle Vos opende in de 52ste minuut de score voor HGC. Twee minuten later was het alweer gelijk door Lucas van Bergeijk, waarna Jip Krens Tilburg uit een strafcorner op voorsprong zette. Negen minuten voor tijd tikte Dick Möhlmann de gelijkmaker binnen. Tilburg leek een punt over te houden aan het inhaalduel, maar pakte alsnog de volle buit dankzij een doelpunt van Jesse van Minde.

Oranje-Rood-SCHC 6-1

Oranje-Rood spoelde de 4-3 nederlaag van afgelopen zondag tegen Rotterdam weg met een 6-1 zege op SCHC. Niek van der Schoot zette de Eindhovense ploeg op voorsprong, maar Thomas Vis zette met een strafbal de ploegen op gelijke hoogte. De 2-1 van Bob de Voogd vlak voor rust betekende de beslissing in het duel. Oranje-Rood liep dankzij twee rake strafcorners van Mink van der Weerden uit naar 4-1. In het vierde kwart scoorde Van der Schoot voor de tweede maal, voordat Thomas Briels de eindstand op het bord zette.

Reageer

Contact Us