Round-up HK (H): Topper onbeslist, Bloemendaal aan kop | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): Topper onbeslist, Bloemendaal aan kop

In de Hoofdklasse heren heeft Bloemendaal na de twaalfde speeldag de koppositie overgenomen van Kampong. Promovendus SCHC boekte een belangrijke 3-2 zege op Almere en Pinoké zorgde voor een grote verrassing door Rotterdam met 3-2 te verslaan.

Oranje-Rood-Kampong 3-3

De topper van de dag eindigde onbeslist. Twee minuten voor tijd bezorgde Constantijn Jonker Kampong een punt door de gelijkmaker te scoren. De spits had Kampong al na twee minuten op voorsprong gezet. Nadat Sander de Wijn met groen naar de kant moest, profiteerde Oranje-Rood en scoorde Eindhovense ploeg twee keer. Niek van der Schoot maakte gelijk, waarna Bob de Voogd met een tip uit een strafcorner van Mink van der Weerden Oranje-Rood aan de leiding bracht. Het tweede kwart was nog maar net begonnen of Martijn Havenga bracht met een rake push vanaf de kop van de cirkel de ploegen weer op gelijke hoogte. Maar Oranje-Rood ging met een 3-2 voorsprong rusten dankzij een treffer van Thomas Briels. Na de pauze kregen beide ploegen kansen op een doelpunt. Het was echter Kampong dat nog een keer scoorde. Door het puntenverlies moet Kampong op doelsaldo de koppositie in de Hoofdklasse afstaan aan Bloemendaal. Oranje-Rood heeft de vierde plaats iets steviger in handen.

SCHC-Almere 3-2

In de strijd om handhaving heeft SCHC prima zaken gedaan. De Bilthovense ploeg moest wel alles uit de kan halen, nadat Almere dankzij twee doelpunten van Erwin van Kruisbrink na 52 minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong stond. Zes minuten later verkleinde Bram Weers de achterstand, waarna hij ook tekende voor de gelijkmaker. Het duel leek op een puntendeling af te stevenen, maar daar dacht Thomas Vis anders over. Hij pushte een minuut voor tijd een strafcorner in het doel: 3-2. SCHC staat op een veilige negende plaats en heeft vier punten voorsprong op nummer tien Tilburg.

Bloemendaal-Den Bosch 1-0

De kleine zege op Den Bosch heeft Bloemendaal de koppositie in de Hoofdklasse bezorgd. Op basis van doelsaldo gaan de Mussen aan kop die hetzelfde puntentotaal hebben als Kampong dat in Eindhoven punten ligt liggen. Voor rust werd er niet gescoord. Het enige doelpunt kwam op naam van Yannick van der Drift uit een strafcorner. Door de nederlaag zakte Den Bosch van de zesde naar de zevende plaats ten faveure van HGC.

Tilburg-Amsterdam 0-2

Amsterdam had het duel tegen Tilburg al snel beslist. Al na het eerste kwart stond de eindstand op het bord. Mirco Pruyser na acht minuten de score voor de Amsterdammers en vier minuten later reageerde de spits attent op aangeven van Billy Bakker. Amsterdam blijft derde, maar liep wel twee punten in op de nieuwe nummer twee Kampong. Het verschil met de Utrechtse formatie en nieuwe koploper Bloemendaal bedraagt slechts twee punten. Tilburg blijft op een tiende plaats staan, maar zag nummer negen SCHC drie punten uitlopen.

Pinoké-Rotterdam 3-2

Pinoké zorgde voor een verrassing door in eigen huis Rotterdam met 3-2 te verslaan. Na tien minuten leidden de Steekneuzen al met 2-0 dankzij doelpunten van Gijs van Wagenberg, uit een strafcorner, en Marlon Landbrug. Na rust maakte Diego Arana er zelfs 3-0 van. Rotterdam zette de achtervolging in. Met treffers van Sebas Molkenboer, uit een corner, en Simon Egerton kwamen de Rotterdammers nog dichtbij maar een derde doelpunt bleef uit. Het was Rotterdam alweer de vijfde nederlaag in twaalf duels. In de strijd om de play-offs zag de ploeg de nummer vier Oranje-Rood een punt uitlopen. Het verschil bedraagt twee punten. Pinoké staat achtste en is vier punten los van een play-outplek.

hdm-HGC 0-5

Net als op de eerste speeldag had HGC weinig moeite met hdm in de Haagse derby: 5-0. Met drie doelpunten uit een strafcorner had Tristan Algera een groot aandeel in de overwinning van HGC. De andere treffers kwamen op naam van Rik van Kan en Dick Möhlmann. De driepunter zorgde ervoor dat de Wassenaarse ploeg een plaatsje steeg naar positie zes ten koste van Den Bosch. Hdm blijft hekkensluiter met een punt uit twaalf duels.

Reageer