Round-up HK (H): Topper onbeslist, Bloemendaal aan kop

De topper op de zevende speeldag in de Hoofdklasse tussen Kampong en Amsterdam eindigde onbeslist: 2-2. Door de remise was Bloemendaal de lachende derde. De Mussen namen de koppositie van Kampong over na de 7-1 zege op promovendus SCHC.

Kampong-Amsterdam 2-2

Op het nieuwe hoofdveld heeft Kampong met 2-2 gelijkgespeeld tegen Amsterdam. De Utrechtse formatie kwam tot twee keer toe op voorsprong via doelpunten van Quirijn Caspers en Martijn Havenga, uit een strafcorner. Justin Reid-Ross maakte tot twee keer toe vanaf de kop van de cirkel gelijk. Door de remise verloor Kampong de koppositie in de Hoofdklasse aan Bloemendaal, dat een beter doelsaldo heeft. Amsterdam is derde op een punt achterstand.

HGC-Den Bosch 3-2

HGC blijft door de overwinning in het linkerrijtje meedraaien. Tegenstander Den Bosch kwam snel op voorsprong door een doelpunt van Laz Omrani. Met de 0-1 gingen beide ploegen de rust in. HGC boog vervolgens in een periode van vijf minuten de achterstand om via treffers van Tristan Algera en Nick Budgeon. Tijn Stuve maakte vervolgens gelijk, maar Willem Rath bezorgde de Wassenaarse ploeg alsnog de overwinning.

Almere-Rotterdam 0-1

Voor de zesde keer in zeven wedstrijden verloor Almere met slechts één doelpunt verschil. Dit keer was een treffer van Simon Egerton in de 13de minuut de Almeerse ploeg te machtig. Door de zege nestelt Rotterdam zich in het linkerrijtje. Almere is op basis van doelsaldo voorlaatste in de Hoofdklasse.

Pinoké-Oranje-Rood 0-3

Met de vierde overwinning op rij houdt Oranje-Rood de top drie enigszins in zicht. De ruststand was ook de eindstand van het duel. Thomas Briels zette met twee doelpunten de Eindhovense formatie op het goede spoor. De derde treffer kwam op naam van Mink van der Weerden, die trefzeker was vanaf de kop van de cirkel. Pinoké kreeg liefst negen strafcorners, maar kon geen gaatje vinden in de verdediging van Oranje-Rood.

SCHC-Bloemendaal 1-7

Bloemendaal heeft zijn dubbelweekend prima afgesloten. Na de 6-0 zege vrijdag op hdm moest zondag de andere promovendus, SCHC, er aan geloven: 1-7. Thierry Brinkman had met drie doelpunten een groot aandeel in de winst van de Mussen. De andere treffers kwamen op naam van Yannick van der Drift, Jasper Brinkman, Floris Wortelboer en Xavi Lleonart. Daan Dullemeijer deed uit een corner iets terug voor SCHC. De ruime overwinning betekende dat Bloemendaal de leiding in de Hoofdklasse overneemt van Kampong.

hdm-Tilburg 2-3

Joep de Natris had met twee doelpunten een groot aandeel in de tweede overwinning van Tilburg dit seizoen. De Natris opende de score en maakte vlak voor tijd ook de winnende treffer. Lukas van Bergeijk had in het begin van het derde kwart de Tilburgse voorsprong verdubbeld. Maar hdm gaf niet op. Cedric de Gier scoorde vrij snel de aansluitingstreffer en vier minuten voor tijd maakte Ruben Versteeg gelijk. Deze stand leek ook de eindstand te worden totdat De Natris doel trof. Door de overwinning heeft Tilburg een gat van vijf punten geslagen met Almere en hekkensluiter hdm.

Reageer

Contact Us