Round-up HK (H): Topper onbeslist, opnieuw winst hdm

De topper in de Hoofdklasse heren tussen Bloemendaal en Kampong eindigde onbeslist. Het werd 1-1. Hekkensluiter hdm boekte de tweede overwinning van het seizoen door in het Amsterdamse Bos met 4-3 te winnen van Pinoké.

Bloemendaal-Kampong 1-1

Na een oponthoud van 45 minuten werd er eindelijk afgeslagen voor de topper. Nadat het hoofdveld in Bloemendaal werd afgekeurd, bleek ook veld 2 na inspectie niet bespeelbaar. Uiteindelijk kon de wedstrijd plaatsvinden op veld 4. In het tweede kwart kwam koploper en landskampioen Kampong op voorsprong door een benutte strafcorner van Martijn Havenga. Na rust rondde Thierry Brinkman een individuele actie met een schitterende backhand af: 1-1.

Op weg naar veld 4
Op weg naar veld 4

Pinoké-hdm 3-4

Een paar weken geleden leek hdm rechtstreekse degradatie niet te kunnen ontlopen, maar dankzij overwinningen op SCHC (3-2) en Pinoké (3-4) heeft de hekkensluiter aansluiting gevonden bij Tilburg en Almere. Na het eerste kwart wees niets op een tweede zege voor hdm. Pinoké leidde met 2-0 door treffers van Lukas Sutorius en Marlon Landbrug. Hdm knokte zich terug en binnen een tijdsbestek van 15 minuten boog de ploeg de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Pepijn Scheen maakte vlak voor tijd gelijk voor Pinoké, maar Niels Blaak bezorgde met zijn tweede doelpunt van het duel hdm de felbegeerde drie punten.

Amsterdam-Almere 7-1

Na de moeizame 3-2 zege op Den Bosch afgelopen vrijdag schoot Amsterdam zondag uit zijn slof tegen Almere. In het Wagener Stadion werd het 7-1. Justin Reid-Ross had met drie doelpunten een groot aandeel in de Amsterdamse zege. De eerste treffer van de Zuid-Afrikaan was zijn 150ste in de Hoofdklasse. Spits Mirco Pruyser scoorde tweemaal en de andere doelpunten werden gemaakt door Tijn Lisonne en Casper Horn. Daan Hoepman maakte de eretreffer voor Almere.

Tilburg-HGC Afgelast

Den Bosch-Rotterdam Afgelast

Oranje-Rood-SCHC Afgelast

Reageer

Contact Us