Round-up HK (H): Winst voor Kampong, Amsterdam en Bloemendaal

Op de negende speeldag in de Hoofdklasse heren boekte de top drie een overwinning. Koploper Kampong versloeg Rotterdam met 3-2. Amsterdam had weinig moeite met SCHC (6-1) en Bloemendaal rekende af met Oranje-Rood: 3-2.

Kampong-Rotterdam 3-2

Kampong behoudt ook na negen speeldagen de ongeslagen status. In een reprise van de finale om de landstitel was de Utrechtse formatie opnieuw te sterk voor Rotterdam: 3-2. Ties Ceulemans opende de score door een rebound van een strafcorner binnen te schieten. Philip Meulenbroek maakte er voor de rust nog 2-0 van. Milan van Baal verkleinde de achterstand, maar Boet Phijffer herstelde het verschil van twee doelpunten. Rotterdam kreeg vervolgens een strafbal die werd gemist door Jeroen Hertzberger. In de slotminuut was hij wel trefzeker uit een strafcorner. Daarna ontbrak het de Rotterdammers aan tijd om de gelijkmaker te produceren.

HGC-Almere 4-1

HGC is eigen huis niet te kloppen. Vijf zeges uit vijf thuisduels. Dit keer werd Almere aan de zegekar gebonden. Binnen tien minuten stond de ploeg uit Wassenaar al op ene 2-0 voorsprong. Nadat Wiegert Schut de score had geopend, verdubbelde Rik van Kan uit een strafcorner de voorsprong. Terrance Pieters bracht met een rake corner de spanning terug in de wedstrijd, maar in de slotfase liep HGC weer uit dankzij doelpunten van Nicholas Budgeon en Dick Möhlmann. Door de zege staat HGC in punten gelijk met nummer vier Oranje-Rood. Almere blijft voorlaatste.

Bloemendaal-Oranje-Rood 3-2

Bloemendaal maakte een einde aan de ongeslagen reeks van zes wedstrijden van Oranje-Rood. De Mussen beslisten de wedstrijd al in de eerste twee kwarten. Bij rust leidde Bloemendaal met 3-0 door treffers van Florian Fuchs, Jasper Brinkman en Xavi Lleonart. De laatste twee doelpunten kwamen voort uit een strafcorner. Na de pauze waren twee cornergoals van Mink van der Weerden onvoldoende om een nederlaag te voorkomen. Door de nederlaag zag Oranje-Rood het gat met nummer drie Bloemendaal groeien tot vijf punten.

Pinoké-Tilburg 3-2

Pinoké boekte een belangrijke overwinning op concurrent Tilburg. Pas na rust vielen de doelpunten. Lukas Sutorius zette Pinoké op voorsprong, waarna Thijs Bams gelijkmaakte. Tien minuten voor tijd kwamen de Steekneuzen opnieuw op voorsprong. Wouter Brasem pushte raak uit een corner en Joost van de Vijfeijken maakte er 3-1 van. Dat was de beslissing in het duel, waarin Jip Krens in de laatste minuut nog tegen scoorde voor Tilburg, dat verzuimde meer afstand te nemen van de onderste regionen.

SCHC-Amsterdam 1-6

Amsterdam kende net als vorige week tegen hdm weinig genade met een promovendus. In Bilthoven werd SCHC met 6-1 verslagen. Mirco Pruyser maakte drie doelpunten en Billy Bakker was twee keer trefzeker. Ook Jan-Willem Buissant scoorde voor de Amsterdammers. Thomas Vis scoorde tegen uit een strafcorner. SCHC zakte door de derde nederlaag op rij naar een negende plaats. Amsterdam blijft tweede op een punt van koploper Kampong.

hdm-Den Bosch 2-3

Hdm leek lange tijd op weg de eerste overwinning van het seizoen te boeken. De ploeg leek een 2-1 ruststand over de streep te trekken. Hdm was in het eerste kwart op voorsprong gekomen door een rake strafcorner van Kieran Dartée. Nadat Austin Smith vanaf de kop van de cirkel gelijk had gemaakt, zette Gijs van de Wallen hdm na 35 minuten opnieuw op voorsprong. Maar met nog drie minuten op de klok slaagde Den Bosch erin om alsnog te zege te pakken. Tijn Stuve maakte gelijk, waarna Noud Schoenaker de Bossche formatie de drie punten bezorgde.

Comments (2)

  1. Doelpuntenmakers bij HDM – Den Bosch deels onjuist
    De 2-2 werd gemaakt door Tijn Stuve en de 2-3 door
    Noud Schoenaker!

  2. OranjeClown

    Oranje Rood gaat het nog erg lastig krijgen met het aantal topwedstrijden die ze voor de winterstop spelen. Als ze niet winnen verliezen ze de aansluiting met de top 4.

Reageer

Contact Us