Round-up HK (H): Zege Klein Zwitserland bij rentree op hoogste niveau

De heren van Klein Zwitserland hebben zondag de rentree in de Hoofdklasse opgeluisterd met drie punten. In eigen huis werd SCHC met 3-2 verslagen. Landskampioen Kampong opende het seizoen met een 4-1 zege op Pinoké en Rotterdam was in de topper met 2-1 te sterk voor Amsterdam.

Rotterdam-Amsterdam 2-1

Het seizoen in de Hoofdklasse heren werd geopend in Rotterdam. De Rotterdammers wonnen voor eigen publiek met 2-1 van Amsterdam. Jeroen Hertzberger maakte twee doelpunten. De topscorer van afgelopen seizoen scoorde beide keren uit een strafcorner. Justin Reid-Ross maakte tussendoor, ook uit een corner, de gelijkmaker. De Zuid-Afrikaan had later ook nog de 2-2 op de stick, maar hij zag zijn inzet vanaf de strafbalstip gestopt door doelman Mark Ingram, die de plaats onder de lat had ingenomen van Berend van Eldonk.

Klein Zwitserland-SCHC 3-2

Klein Zwitserland kende een droomstart in de Hoofdklasse. Na negen seizoenen afwezigheid keerde de voormalige grootmacht terug op het hoogste niveau met een 3-2 zege op SCHC. Al na 17 seconden kwam Klein Zwitserland op voorsprong. Martijn van Grimbergen tikte de bal uit een moeilijke hoek in het doel. Thomas Vis maakte uit een strafbal gelijk, waarna Thijn Knetemann na rust SCHC uit een strafcorner op voorsprong bracht. Enzo Torossi tekende in het derde kwart uit een corner voor de gelijkmaker. Drie minuten voor tijd rondde Ruben Versteeg een counter op een prachtige manier af en bezorgde de promovendus de eerste zege van het seizoen.

Kampong-Pinoké 4-1

Een overwinning met duidelijke cijfers, maar de overwinning voor Kampong kwam moeizaam tot stand. Pinoké hield in de eerste twee kwarten goed stand in Utrecht. Twee minuten nadat de Steekneuzen op achterstand waren gekomen, profiteerde Marcus Child van de geboden ruimte en liet keeper David Harte kansloos. Kampong was op 1-0 gekomen via Robbert Kemperman. Na een breedtepass van Bjorn Kellerman kon Kellerman de cirkel van Pinoké binnenlopen en met de forehand uithalen. Vlak na rust zette Kellerman zijn ploeg op 2-1. De knal stuiterde via de onderkant van de lat het doel uit, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal de doellijn had gepasseerd. Nieuweling Silas Lageman, overgekomen van Nijmegen, tilde de stand naar 3-1 waarna Pepijn Luijkx vlak voor tijd de eindstand op het bord zette.

Almere-Bloemendaal 1-2

Almere was op de eerste speeldag dichtbij een puntendeling met Bloemendaal, dat in de slotfase alsnog de volle buit greep. Drie minuten voor tijd maakte Yannick van der Drift de 1-2. Almere was in het tweede kwart aan de leiding gekomen na een rake strafcorner van Terrance Pieters. Na rust maakte nieuwkomer Arthur van Doren gelijk. Van der Drift voorkwam vervolgens met zijn doelpunt een valse start voor Bloemendaal.

HGC-Oranje-Rood 4-5

Het was een waar doelpuntenfestijn in Wassenaar waar uiteindelijk Oranje-Rood, zonder de Pakistaanse internationals, aan het langste eind trok. De Eindhovense ploeg kwam na een klein kwartier op voorsprong door een doelpunt van Lucas Martinez, die vorig jaar nog in het shirt van HGC speelde. De Gazellen draaide de achterstand om in een voorsprong dankzij de treffers van de teruggekeerde Ashley Jackson en nieuwkomer Max Plenneveaux. Bob de Voogd bepaalde de ruststand op 2-2. Tanguy Cosyns zette HGC na de pauze op 3-2, maar drie treffers van Oranje-Rood in zes minuten zorgde voor een 3-5 stand. De Voogd en twee rake strafcorners van de van een blessure teruggekeerde Mink van de Weerden stelden de overwinning van Oranje-Rood veilig. In de slotfase maakte Dick Möhlmann nog de 4-5.

Den Bosch-Tilburg 3-1

In de Brabantse derby was Den Bosch met 3-1 te sterk voor Tilburg. Na een doelpuntloos eerste kwart bezorgden Arjen Lodewijks en Austin Smith, uit een strafcorner, de Bossche formatie een 2-0 voorsprong, die vlak na rust werd uitgebreid door een doelpunt van Jelle Galema. De nieuwkomer soleerde door de Tilburgse defensie. In de slotfase scoorde Thijs Bams tegen.

Reageer

Contact Us