Round-up HK (H): Bloemendaal nog altijd ongeslagen, Rotterdam en Den Bosch delen de punten - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): Bloemendaal nog altijd ongeslagen, Rotterdam en Den Bosch delen de punten

 

De eerste wedstrijden van 2020 in de Hoofdklasse Heren zijn gespeeld en er zaten heerlijke affiches tussen. Op ‘t Kopje boog Bloemendaal een achterstand om tegen Kampong, terwijl Rotterdam en Den Bosch elkaar in evenwicht hielden. 

Hurley-HGC 1-4

In het Amsterdamse Bos is Hurley er niet in geslaagd om HGC punten af te snoepen. De Gazellen boekten een 1-4 zege en pakken daarmee de tweede plek over van Den Bosch. Het werd vandaag met name de wedstrijd van Seve van Ass, die met drie treffers een groot aandeel had in de zege. Na acht minuten tekende van Ass voor zijn tiende treffer van het seizoen via een rake strafcorner, terwijl hij vijf minuten later de score verdubbelde. Vlak na rust complementeerde hij zijn hattrick waarmee hij zijn totaal opschroefde naar twaalf treffers. in de 47e minuut deed Matthew Willis iets terug, maar de treffer kwam te laat. Steijn van Heijningen bepaalde de eindstand in de 55e minuut op 1-4.

Klein Zwitserland-Tilburg 2-1

In Den Haag heeft Klein Zwitserland uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door Tilburg met 2-1 te verslaan. Door de overwinning komen de Steenbokken op gelijke hoogte met de Tilburgers en wordt het nog een spannende strijd om deelname aan de play-outs af te wenden. De Brabanders kwamen na 25 minuten nog wel op voorsprong via Jip Krens, maar vlak na rust verzorgde Koen Bijen de gelijkmaker. De teams leken af te stevenen op een gelijkspel, maar Blake Wotherspoon had andere plannen. Een rake corner bracht zijn team vijf minuten voor het einde op rozen.

Oranje-Rood-Amsterdam 1-1

In Eindhoven bleven Oranje-Rood en Amsterdam in balans en werden de punten verdeeld. Beide ploegen schieten weinig op met een punt en lijken definitief af te haken in de strijd om play-offs. Momenteel bedraagt het gat met de nummer vier zeven punten. Een vroege treffer van Teun Rohof leek genoeg te zijn voor een Amsterdamse zege, maar Jim van de Venne gooide roet in het eten van de ploeg van Santi Freixa. Alle twee de ploegen verzamelden 20 punten uit veertien duels.

Pinoké-Almere 6-1

De Steekneuzen hebben in eigen huis een zeer comfortabele 6-1 zege geboekt op hekkensluiter Almere en klimmen daarmee naar de zesde plaats. Na 24 minuten werd de score geopend door Dennis Warmerdam, maar Almere antwoordde direct door via Deegan Huisman. Op slag van rust bracht Marlon Landbrug zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Na rust was de spanning al snel uit de wedstrijd toen Agustin Mazzilli tekende voor de 3-1. Bram Weers, Dennis Warmerdam en topschutter Alex Hendrickx (sc) maakten het feest compleet. Laatstgenoemde staat inmiddels op zestien treffers.

Bloemendaal-Kampong 2-1

Op het eigen Kopje hebben de Mussen opnieuw een sterk signaal afgegeven in de strijd om titelprolongatie door Kampong met 2-1 te verslaan. Bloemendaal is vooralsnog de enige ongeslagen ploeg in de Hoofdklasse en het gat met naaste belager HGC bedraagt maar liefst zes punten. Al na twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via topscoorder Jip Janssen, die via een strafcorner alweer zijn zestiende treffer van het seizoen. Na de rust rechtte Bloemendaal de rug en boog het de achterstand om binnen een tijdsbestek van vier minuten. De treffers kwamen op naam van Arthur van Doren (sc) en Roel Bovendeert. De Utrechters zullen dit seizoen nog flink aan de bak moeten om deelname aan de play-offs af te dwingen, het gat met nummer vier Rotterdam bedraagt momenteel drie punten.

Rotterdam-Den Bosch 1-1

De topper tussen Rotterdam en Den Bosch heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel betekende een strijd tussen de nummers drie en vier van het seizoen, waarmee beide ploegen verrassend genoeg op een play-offplek staan. In het tweede kwart opende clubtopscoorder Jeroen Hertzberger met zijn veertiende treffer van het seizoen de score voor de thuisploeg en bepaalde daarmee de ruststand op 1-0, terwijl Noud Schoenmaker tekende in der 56e minuut voor de gelijkmaker. De Rotterdammers zouden met een zege naast Den Bosch komen op de ranglijst, maar het gat blijft vier punten.

Reageer