Round-up HK(H): Een speelronde vol verrassingen met nederlagen voor Oranje-Rood en Amsterdam

De dertiende speelronde in de Hoofdklasse Heren kende een aantal interessante uitslagen. Degradatiekandidaat Almere pakte een knappe overwinning op Oranje-Rood, terwijl Amsterdam punten morste op bezoek bij Den Bosch.

Kampong-SCHC 4-3

In Utrecht wist Kampong een spannend duel in eigen huis in eigen voordeel te beslissen, nadat het SCHC met 4-3 versloeg. Door de overwinning klimmen de Utrechters naar de tweede plaats. Stichtse kwam in de Utrechtse derby al in de achtste minuut op voorsprong, maar Philip Meulenbroek (2x) en Martijn Havenga vanuit een strafcorner brachten de score op 3-1. Vlak voor rust verzorgde Thijn Knetemann (strafcorner) de aansluitingstreffer die het duel nog spannend maakte, zeker toen Thomas Vis ook via een strafcorner zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Bjorn Kellerman maakte een einde aan de hoop van SCHC op een punt of meer, door in de 55e minuut de winnende treffer op zijn naam te schrijven en de eindstand te bepalen.

Almere-Oranje-Rood 2-1

In de strijd tegen degradatie boekte Almere een uiterst belangrijke overwinning op titelkandidaat Oranje-Rood. In Flevoland liepen de Eindhovenaren averij op en verloren met 2-1. Door de overwinning weet Almere een klein gaatje te slaan met hekkensluiter Groningen en klimt het naar de tiende plaats. Matchwinner bleek Stijn Jolie, die met twee rake strafcorners in de acht minuten tijd zijn ploeg naar 2-0 schoot voor de rust. De aansluitingstreffer van Mink van der Weerden, ook via een strafcorner kwam pas in de 66e minuut en dit bleek te laat om orde op zaken te stellen. Oranje-Rood daalt door de nederlaag af naar plek vier.

HGC-Tilburg 4-0

De scoringsdrift van HGC komt voorlopig nog niet ten einde. De Ploeg uit Wassenaar wist hekkensluiter Tilburg met 4-0 te verslaan en klimt daarmee naar de derde plek van het klassement. De ploeg scoorde inmiddels al 49 keer in slechts dertien wedstrijden. Al in de derde minuut bracht Stijn van Heijningen zijn ploeg middels een rake strafcorner op voorsprong, waarna Seve van Ass de score verdubbelde in de 27e minuut. Vlak na rust liep de score uit naar 3-0 via Max Plennevaux, waarna Pelle Vos de eindstand bepaalde op 4-0. Voor de Tilburgers betekende de verliespartij alweer de achtste nederlaag van het seizoen en is het de enige ploeg die nog geen wedstrijd won dit seizoen.

Rotterdam-Pinoké 1-3

Ook de ploeg uit de Hofstad ging pijnlijk onderuit in eigen huis na een nederlaag tegen Pinoké. Aan de Hazelaarweg namen de Steekneuzen drie punten mee terug naar het Amsterdamse Bos. De Rotterdammers vinden zich nu terug op een gedeelde zesde plek en zullen nog flink aan de bak moeten dit seizoen om play-offplaatsing te bewerkstelligen. In de zevende minuut van het duel viel de 0-1 op naam van Lukas Sutorius, waarna Pepijn Scheen de tweede maakte namens Pinoké in de 32e minuut. Via Jeroen Hertzberger kwamen de Rotterdammers nog terug tot 1-2, maar Alex Hendrickx gooide roet in het eten in de 65e minuut via een rake strafcorner en bepaalde de eindstand op 1-3. Door de knappe overwinning klimt Pinoké naar plek acht.

Klein Zwitserland-Bloemendaal 0-4

Nog altijd is koploper Bloemendaal ongeslagen in de Hoofdklasse Heren, na een eenvoudige 0-4 overwinning op Klein Zwitserland. Voor de Mussen betekende het alweer de vijfde overwinning op rij. De ploeg uit Den Haag liep alweer tegen de derde nederlaag op rij aan en dient inmiddels toch voorzichtig achterom te kijken. Bloemendaal kwam in minuut acht op voorsprong via Manu Stockbroekx, waarna Florian Fuchs de score verdubbelde. De wedstrijd leek vanaf dat moment gespeeld, terwijl in de laatste tien minuten de score nog uitliep tot 0-4 via Ingwer Wiese en Floris Wortelboer.

Reageer

Contact Us