Round-up Hoofdklasse (H): Doek valt voor SCHC, strijd om play-offs nog altijd onbeslist

 

In de een na laatste speelronde van de Hoofdklasse Heren is het doek gevallen voor SCHC, dat zeker is van degradatie na een 3-5 nederlaag in eigen huis tegen HGC. De laatste twee tickets voor de play-offs gaan worden gegeven op de allerlaatste speeldag. 

Bloemendaal-Den Bosch 2-1

Op ‘t Kopje was het een spannende middag, waar beide ploegen andere belangen hadden. Voor Bloemendaal eindigde het dubbelweekend na de eerdere nederlaag bij Rotterdam (3-1) toch nog positief en nam het de koppositie weer over van Kampong, dat verrassend verloor. Na het mislopen van de EHL hebben de Mussen het met nog een wedstrijd te gaan helemaal in eigen hand en ligt het Europese ticket voor het oprapen. Voor Den Bosch is de kans op een play-offticket theoretisch gezien nog aanwezig, maar  dan moeten de Bosschenaren wel in eigen huis afrekenen met Oranje-Rood en hopen op een misstap van Amsterdam. Na zes minuten opende Florian Fuchs de score, die in de 53e minuut werd verdubbeld door Roel Bovendeert. De aansluitingstreffer viel twee minuten voor tijd, maar dit bleek niet voldoende en Bloemendaal is opnieuw lijstaanvoerder.

Kampong-Almere 1-2

In Utrecht liep Kampong tegen een pijnlijke nederlaag aan voor eigen publiek. Door de verliespartij is de regerend landskampioen de koppositie kwijt en moet het in de laatste speelronde hopen op een misstap van Bloemendaal, dat nog op bezoek gaat bij HGC. Voor Almere was de overwinning een hele belangrijke, aangezien de ploeg de veilige negende plek overnam van Tilburg. Directe handhaving is dichterbij dan ooit. Stijn Jolie bracht Almere op voorsprong in de 27e minuut door een rake strafbal. Vijf minuten later verdubbelde Valentijn Charbon de score, waarna alleen Jip Janssen nog wat terug deed, acht minuten voor tijd. De treffer viel echter te laat, waarmee Almere een knappe overwinning veiligstelde en nu al drie wedstrijden op rij ongeslagen is.

Oranje-Rood-Rotterdam 4-4

Het beloofde vooraf al een lekkere pot te worden, kijkend naar de belangen van beide ploegen en de strijd om de play-offs. Zeker voor de neutrale kijker was het allesbehalve een teleurstellende wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel, waarmee het tot de laatste dag spannend blijft. In de dertiende minuut opende Robert van der Horst de score namens Oranje-Rood via een rake strafbal. In de 23e minuut viel de gelijkmaker, die op naam kwam van Tristan Algera. Vlak na de rust kwamen de Eindhovenaren opnieuw op voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht toen Mink van der Weerden zijn ploeg liet uitlopen naar 3-1. Vanaf de 52e minuut ging het echter helemaal mis en wist Rotterdam drie keer te scoren in vier minuten tijd. Simon Egerton, Diede van Puffelen en topscoorder Jeroen Hertzberger lieten de Rotterdammers weer even dromen van play-offs, maar Mink van der Weerden bracht de score uiteindelijk in balans. Oranje-Rood zag door de puntendeling Amsterdam langszij komen en moet nu hopen dat de hoofdstedelingen punten laat liggen komend weekend.

Pinoké-Klein Zwitserland 0-1

In het Amsterdamse Bos heeft Klein Zwitserland zichzelf een grote dienst bewezen door de Steekneuzen met 0-1 te verslaan. Door de zege weten de Hagenaars nu in ieder geval zeker dat ze niet rechtstreeks degraderen en kunnen ze zich nu richten op degradatieduels. Voor de bezoekers betekende de overwinning de eerste punten na een reeks van vijf nederlagen op rij. Voor Pinoké heeft de nederlaag geen gevolgen voor de ranglijst. Ruben Versteeg bleek het goudhaantje voor zijn ploeg en verzorgde in de veertiende minuut de enige treffer van de wedstrijd.

SCHC-HGC 3-5

De duels met HGC staan vaak garant voor veel treffers, zo ook vandaag. In Bilthoven dompelde de Wassenaarders de thuisploeg in rouw na een 3-5 zege waarmee het nu verzekerd is van degradatie. De eerste treffer kwam op naam van Karst Timmer en viel in de 21e minuut. Thomas Vis bracht zijn ploeg daarna op gelijke hoogte, maar na de rust liep de score hoog op voor HGC. Seve vna Ass, Steijn van Heijningen en opnieuw Timmer liet HGC uitlopen nar 1-4, waarna SCHC nog wel wat terug deed in de vorm van twee aansluitingstreffers. Twee minuten voor het einde bezegelde Kenta Tanaka echter het lot van de Bilthovenaren en bepaalde hij de eindstand. HGC heeft nu aan een punt genoeg voor een play-offticket, maar wacht nog wel een zwaar thuisduel tegen koploper Bloemendaal.

Tilburg-Amsterdam 1-4

 

De Amsterdammers pakten dit weekend de maximale score en zijn dan ook de winnaar van het weekend. Door de eenvoudige overwinning op bezoek bij Tilburg nam de ploeg van Jan Jorn van ‘t Land de vierde plek over van Oranje-Rood en heeft het aan een thuiszege op Pinoké dit weekend genoeg voor het felbegeerde play-offticket. Voor Tilburg was het een minder mooie dag, aangezien de ploeg op de ranglijst werd gepasseerd door Almere, de enige andere ploeg die de maximale score behaalde dit weekend. De Brabanders staan nu elfde en moeten vrezen voor play-offs om degradatie. Mirco Pruyser opende al na vier minuten de score, terwijl de tweede pas viel in de 53e minuut via Tom Hiebendaal. Een minuut later verzorgde Jip Krens nog een aansluitingstreffer, maar Casper Horn en Valentin Verga maakte een eind aan de hoop van de Tilburgers.

 

Reageer

Contact Us