Round-up HWL (D): Argentinië ruim langs Duitsland

De dames van Argentinië hebben tijdens de Hockey World League Final de winst in poule B gepakt. In het derde en laatste pouleduel werd Duitsland dinsdag in Auckland met 4-1 verslagen. Engeland eindigde als derde na de 4-1 winst op China.

Argentinië speelt woensdag in de kwartfinales tegen Nieuw-Zeeland en Duitsland treft Zuid-Korea. Engeland neemt het op tegen de Verenigde Staten en China is de tegenstander van Nederland.

Duitsland-Argentinië 1-4

Argentinië en Duitsland moesten in een onderling duel uitvechten wie als eerste zou eindigen in de poule. Na een doelpuntloos eerste kwart kwam de Argentijnse ploeg op voorsprong via Julia Gomes uit een strafcorner. Twee minuten later was het opnieuw raak en weer scoorde Argentinië uit een corner. Dit keer was het schot van Maria Granatto de Duitse keepster Julia Ciupka te machtig.

Na rust liep Argentinië verder uit. Een onoplettendheid in de Duitse verdediging zorgde ervoor dat Delfina Merio alleen op Ciupka kon aflopen. De Argentijnse faalde niet en met een backhand in de bovenhoek zette zij de 3-0 op het bord. Een minuut later strafte Maria Ortiz een fout van Anne Schröder af. Vijf minuten voor tijd deed Duitsland iets terug. Nike Lorenz pushte vanaf de kop van de cirkel raak.

17.Julia Gomes 0-1 (sc)
19.Maria Granatto 0-2 (sc)
48.Delfina Merino 0-3
49.Maria Ortiz 0-4
55.Nike Lorenz 1-4 (sc)

Engeland-China 4-1

Na twee nederlagen boekte Engeland de eerste overwinning. Het nog eveneens puntloze China werd met 4-1 verslagen. Hierdoor eindigde Engeland als derde in de poule en treft het in de kwartfinales de Verenigde Staten. China neemt het op tegen Nederland.

In de twaalfde minuut opende Engeland de score. Lili Owsley stoomde vanaf eigen helft op naar de Chinese cirkel en vond Alex Danson die de bal door de benen van keepster Dongxiao Li in het doel tikte. Het was voor de aanvoerster haar 106de interlandgoal.

Goede marge na een kwart

Nog voor het einde van het eerste kwart verdubbelde Sophie Bray de score, nadat de Kampong-speelster in stelling was gebracht door Hannah Martin. Voor rust was Danson dicht bij de 3-0, maar haar schot raakte de paal.

Na de pauze viel de derde Engelse treffer wel. Danson trok de Chinese cirkel binnen en bediende Martin, die weinig moeite had met de kans. Aan het einde van het derde kwart was het raak aan de andere kant. Mengling Zheng scoorde de eerste Chinese treffer van het toernooi, nadat keepster Maddie Hinch een rebound had moeten weggeven.

Danson belangrijk

Zes minuten voor tijd zette Sarah Haycroft de eindstand op het bord na opnieuw goed voorbereidend werk van Danson.

12.Alex Danson 1-0
15.Sophie Bray 2-0
35.Hannah Martin 3-0
45.Mengling Chong 3-1
54.Sarah Haycroft 4-1

Eindstand:
1.Argentinië 3-9 +7
2.Duitsland 3-6 +2
3.Engeland 3-3 0
4.China 3-0 -9

Reageer

Contact Us