Round-up HWL (D): Nieuw-Zeeland naar finale, Argentinië vijfde

De dames van Nieuw-Zeeland hebben de finale bereikt van de Hockey World League Final. In Auckland versloegen de Black Sticks vrijdag Engeland in de halve finales met 1-0. Eerder op de dag legde Argentinië beslag op de vijfde plaats na een ruime zege (4-0) op Duitsland.

Halve finale:

Engeland-Nieuw-Zeeland 0-1

Alle poulewedstrijden verliezen en alsnog de finale halen. Het kan tijdens de Hockey World League Final en Nieuw-Zeeland is daar het bewijs van. Na een teleurstellende poulefase versloegen de Black Sticks in de kwartfinales titelverdediger Argentinië (2-1) waarna in de halve finales Engeland met miniem verschil werd verslagen.

Engeland was in het derde kwart dicht bij de openingstreffer, maar de inzet van Sophie Bray kwam tegen de lat. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de slotfase. Vijf minuten voor tijd pushte Olivia Merry uit een strafcorner de winnende treffer binnen. Even later voorkwam keepster Maddie Hinch een tweede Nieuw-Zeelandse treffer. Een Engels slotoffensief waarbij Hinch werd ingewisseld voor een extra veldspeelster mocht niet baten.

Finale

Nieuw-Zeeland speelt zondag om 08.15 uur de finale tegen de winnaar van het duel tussen Nederland en Zuid-Korea, dat zaterdag om 08.15 wordt afgewerkt. Engeland rest de strijd om het brons. Dit duel wordt op zondag om 06.00 uur afgewerkt.

55.Olivia Merry 0-1 (sc)

Strijd om vijfde en zesde plaats:

Argentinië-Duitsland 4-0

Titelverdediger Argentinië heeft de Hockey World League Final afgesloten met een overwinning. Beide ploegen troffen elkaar al in de poulefase en toen was Argentinië ook al te sterk: 4-1. In de strijd om de vijfde plaats was de marge iets groter en eindigde het duel in 4-0.

Argentinië was veroordeeld tot de verliezersronde nadat de ploeg in de kwartfinales verrassend had verloren van Nieuw-Zeeland (2-1). Duitsland dolf na het nemen van shoot-outs het onderspit tegen Zuid-Korea (3-3).

Duitse achterstand

De Duitse ploeg moest in het duel met Argentinië stellen zonder Janne Müller-Wieland. De routinier zat met een spierblessure aan de kant. En al na acht minuten keek Duitsland tegen een achterstand aan.

De tweede Duitse strafcorner leverde een Argentijnse counter op, die werd afgerond door Eugenia Trinchinetti. De Argentijnse had daarbij geluk dat de bal via Hannah Granitzki in het doel belandde. Duitsland protesteerde, maar kreeg geen gelijk en verloor het recht op een referral.

Argentinië loopt verder uit

Nadat Marie Mävers de kans op de gelijkmaker werd ontnomen door keepster Belen Succi kwam Argentinië op 2-0. Aangeefster Agustina Habif sloeg de strafcornervariant in het dak van het Duitse doel.

Na rust bouwde Argentinië de voorsprong uit. Balverlies in de Duitse opbouw leidde tot een tegencounter. Delfina Merino tikte de bal bij de tweede paal binnen. De voormalig SCHC-speelster maakte in de slotminuut haar tweede doelpunt van het duel na opnieuw een scherpe Argentijnse counter.

8.Eugenia Trinchinetti 1-0
12.Agustina Habif 2-0 (sc)
42.Delfina Merino 3-0
60.Delfina Merino 4-0

Reageer

Contact Us