Round-up HWL (D): Oranjedames hebben weinig moeite met Zuid-Korea | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HWL (D): Oranjedames hebben weinig moeite met Zuid-Korea

De Oranjedames hebben tijdens de Hockey World League Semi-Final in Brussel ook de tweede groepswedstrijd winnend afgesloten. Na de 4-0 zege op Schotland werd zaterdag met 9-0 gewonnen van Zuid-Korea.

Zuid-Korea-Nederland 0-9

Nederland maakte er tegen Zuid-Korea een waar doelpuntenfestijn van. De Aziaten mochten van geluk spreken dat de dubbele cijfers niet werden gehaald, want het klasseverschil was enorm tussen beide landen.

Al na vier minuten kwam Oranje op voorsprong. De Zuid-Koreaanse keepster kon de eerste twee schoten nog keren. Op het schot van Kitty van Male was de sluitpost kansloos. Het eerste kwart werd met een 1-0 stand afgesloten.

Score opgevoerd

In het tweede kwart voerde Nederland de score snel op met vier doelpunten in zeven minuten. Caia van Maasakker verdubbelde de marge met een rake strafcorner. Van Male maakte haar tweede doelpunt op aangeven van Laurien Leurink, die zelf de 4-0 op het bord zette. Xan de Waard tekende vlak voor rust voor de vijfde Nederlandse treffer.

Leurink stond in het derde kwart ook aan de basis van de 6-0. Na een goede individuele actie stelde ze Frédérique Matla in staat om te scoren. In het laatste kwart reageerde Margot van Geffen met haar backhand attent op een rebound na een schot van Van Male. Van Maasakker was opnieuw trefzeker uit een corner, waarna Charlotte Vega de eindstand op het bord zette. Een schot van Van Male werd gekeerd door de keepster. De Waard legde vervolgens de rebound af aan Vega.

0-1 Kitty van Male
0-2 Caia van Maasakker (sc)
0-3 Kitty van Male
0-4 Laurien Leurink
0-5 Xan de Waard
0-6 Frédérique Matla
0-7 Margot van Geffen
0-8 Caia van Maasakker (sc)
0-9 Charlotte Vega

Nieuw-Zeeland-Australië 2-0

Na twee zeges leed Australië de eerste nederlaag. Voor Nieuw-Zeeland was het de tweede overwinning na de minieme winst op Spanje. De derby van Oceanië werd beslist door Brooke Neal, die twee keer scoorde uit een strafcorner.

De overwinning van Nieuw-Zeeland was terecht. De Australische ploeg kon nauwelijks voor gevaar stichten. Vlak voor het eindsignaal kreeg de ploeg pas de eerste strafcorner. De bal ging naast, maar Australië kreeg een tweede corner toegewezen die echter succesvol werd aangevochten door Nieuw-Zeeland.

Neal bezorgt Kiwi’s zege

Twee minuten voor de Australische strafcorner waren de Kiwi’s op 2-0 gekomen. De corner van Brooke Neal belandde via een stick van een verdediger in het doel. Neal was ook in het eerste kwart succesvol met haar push uit een strafcorner.

1-0 Brooke Neal (sc)
2-0 Brooke Neal (sc)

Maleisië-België 0-9

Na de nipte nederlaag tegen Australië hebben de Belgische dames zich gerevancheerd met een 9-0 overwinning op Maleisië. Bij rust leidde de Red Panthers ‘nog maar’ met 3-0 dankzij treffers van Anne-Sophie Weyns, Aline Fobe en Jill Boon. België miste zelfs nog een strafbal.

In het derde kwart waren de Belgen wel trefzeker vanaf de stip, liefst drie keer op rij. Stephanie vanden Borre was twee keer trefzeker en tussendoor benutte Boon ook nog een strafbal. België scoorde er in het laatste kwart ook lustig op los. Aanvoerster Anouk Raes maakte twee doelpunten en Emma Puvrez tikte de 8-0 binnen.

0-1 Anne-Sophie Weyns
0-2 Aline Fobe (sc)
0-3 Jill Boon
0-4 Stephanie vanden Borre (sb)
0-5 Jill Boon (sb)
0-6 Stephanie vanden Borre (sb)
0-7 Anouk Raes
0-8 Emma Puvrez
0-9 Anouk Raes

Italië-Schotland 2-1

Italië is na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen. Na twee remises was de ploeg met 2-1 te sterk voor Schotland dat de tweede nederlaag in drie duels leed.

Na twee minuten opende Agata Wybieralska de score via een strafcorner. Vijf minuten later verdubbelde Jasbeer Singh de marge. Dit was ook de ruststand. Vijf minuten in het derde kwart verkleinde Kate Holems met een corner de achterstand, maar Schotland slaagde er niet in om de gelijkmaker te forceren.

1-0 Agata Wybieralska (sc)
2-0 Jasbeer Singh
2-1 Kate Holmes (sc)

Reageer