Round-up HWL (D): Oranjedames simpel langs Italië

De Oranjedames hebben ook de vierde en laatste poulewedstrijd tijdens de Hockey World League Semi-Final gewonnen. In Brussel werd dinsdag Italië met 5-0 verslagen.

Nederland-Italië 5-0

Twee jaar geleden troffen beide ploegen elkaar ook tijdens de HWL. Oranje was toen met 9-0 te sterk. Dit keer bleef de teller steken op 5-0. De kansen waren er zeker op een herhaling van 2015, maar de strafcorner haperde. Slechts een van de zeven corners werd omgezet in een doelpunt. Charlotte Vega reageerde bij de tweede paal attent nadat keepster Martina Chirico een rebound weggaf na de push van Caia van Maasakker.

Het was de laatste treffer in een duel dat werd gedomineerd door Nederland. Het was eenrichtingsverkeer en als Italië eenmaal in balbezit was, raakte het de bal ook snel weer kwijt. Keepster Josine Koning voor rust en Anne Veenendaal in het derde en vierde kwart werden nauwelijks op de proef gesteld.

Keetels opent score

Nederland kwam na elf minuten spelen op voorsprong. Marloes Keetels rondde een aanval ad die ze zelf had opgezet met Laurien Leurink. Op de kop van de cirkel haalde de aanvoerster van Oranje met de backhand uit, waarna de bal in de uiterste hoek in de touwen sloeg.

In het tweede kwart liet Malou Pheninckx behendig de bal gaan, waardoor Margot van Geffen geheel vrij kon aannemen en met de backhand Chirico andermaal kansloos liet. Daarna verzuimde Nederland voor rust de score te verhogen. Leurink wachtte te lang met schieten waardoor de hoek te klein werd om te scoren en Vega kon een voorzet van Laura Nunnink bij de tweede paal niet de juiste richting geven.

Twee goals binnen een minuut

Na rust was Vega wel succesvol met de tip. Een harde voorzet van Ireen van den Assem tikte de spits in de kruising. En binnen de minuut stond de 4-0 op het bord. Na een goede een-twee met Leurink gleed Maartje Krekelaar de bal over de Italiaanse doellijn.

Met nog een kwart te gaan leek Oranje op weg naar een grote score, maar alleen Vega wist zes minuten voor tijd nog te scoren. Nunnink was daarna ook nog dichtbij een treffer, maar haar schot trof de paal.

1-0 Marloes Keetels
2-0 Margot van Geffen
3-0 Charlotte Vega
4-0 Maartje Krekelaar
5-0 Charlotte Vega (sc)

België-Spanje 0-1

De Belgen hadden genoeg aan een zege om als winnaar van de poule te eindigen. Echter de ploeg ging verrassend onderuit tegen Spanje (0-1). Hierdoor eindigde België niet als eerste, maar als derde in de groep. De enige treffer kwam op naam van Berta Bonastre uit een strafcorner. Spanje is komende donderdag tegenstander van Nederland in de kwartfinales.

0-1 Berta Bonastre (sc)

Nieuw-Zeeland-Maleisië 1-0

De dames van Nieuw-Zeeland pakten wel de volle buit, maar de 1-0 was een magere afspiegeling van de verhoudingen. Met 33 schoten op doel en elf strafcorners liet de effectiviteit bij de Kiwi’s te wensen over.

De enige goal in het duel viel al na vijf minuten. Olivia Merry beloonde haar solo met een treffer, hoewel ze in eerste instantie nog stuitte op de Maleisische keepster maar in de rebound alsnog raak schoot.

1-0 Olivia Merry

Zuid-Korea-China 2-1

Het Aziatische onderonsje werd in de voorlaatste minuut beslist in het voordeel van Zuid-Korea. Eunbi Cheong maakte de beslissende treffer. Na rust was Zuid-Korea op voorsprong gekomen door Seul Ki Cheon uit een strafcorner, waarna vier minuten later Bingfeng Gu de ploegen op gelijke hoogte bracht. De wedstrijd leek op een remise af te stevenen, maar Zuid-Korea trok alsnog aan het langste eind.

1-0 Seul Ki Cheon (sc)
1-1 Bingfeng Gu
2-1 Eunbi Cheon

Eindstand Groep A
1. Nederland 4-12 +19
2. Zuid-Korea 4-7 -3
3. Italië 4-5 -4
4. China 4-2 -2
5. Schotland 4-1 -10

Eindstand Groep B
1. Australië 4-9 +5
2. Nieuw-Zeeland 4-9 +3
3. België 4-6 +8
4. Spanje 4-6 -1
5. Maleisië 4-0 -15

Donderdag 29 juni:

Strijd om negende en tiende plaats:

11.00 uur: Schotland-Maleisië

Kwartfinales:

13.15 uur: Nieuw-Zeeland-Italië
15.30 uur: Australië-China
17.45 uur: Nederland-Spanje
20.00 uur: Zuid-Korea-België

Comments (1)

  1. Wat vinden we er van tot nu toe?

    Mooie goals, af en toe goede passing game, maar verdomd weinig weerstand. Keetels, de Waard en Leurink vallen in positieve zin op!

Reageer

Contact Us