Round-up HWL (D): Tweede zege Australië, Italië opnieuw gelijk

De dames van Australië hebben op de Hockey World League Semi-Final in Brussel de tweede overwinning geboekt. Na de 3-0 zege op Maleisië wonnen de Hockeyroos donderdag met miniem verschil van België. het werd 1-0. Italië pakte opnieuw een punt. Dit keer speelde de ploeg met 0-0 gelijk tegen Zuid-Korea.

Zuid-Korea-Italië 0-0

Met het tweede gelijkspel doet Italië goede zaken met het oog op het bereiken van de kwartfinales. Na de 2-2 tegen China werd er tegen Zuid-Korea niet gescoord (0-0).

Lara Oviedo was dichtbij de openingstreffer voor Italië. Haar inzet werd gekeerd door Jang Soo Ji, die de daarop volgende strafcorner ook onschadelijk maakte. Aan de andere kant redde Martina Chirico de eerste Koreaanse corner.

Treffer afgekeurd

Het bleef lang 0-0. Vlak voor tijd leek Italië er toch nog met de overwinning vandoor te gaan. Dalila Mirabella schoot raak uit een corner. De treffer werd afgekeurd na tussenkomst van de videoscheidsrechter, omdat een Italiaanse speelster te vroeg de cirkel binnenliep.

China-Schotland 1-1

Schotland pakte het eerste punt van het toernooi. Na de nederlaag (4-0) in het eerste duel tegen Nederland speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen China, dat aan de eerste wedstrijd eveneens een punt overhield na de remise tegen Italie (2-2).

Rebecca Merchant zette Schotland halverwege het eerste kwart op voorsprong. Een strafcorner van Amy Costello vlak voor het fluitsignaal werd er goed uitgelopen door de Chinese verdediging.

Kansen

De Chinezen kregen in het tweede kwart hun kansen. Costello greep in voordat een schot op het Schotse doel gelost kon worden en een corner werd er goed uitgelopen, waarna Schotland de tegenaanval inzette die niet meer opleverde dan een lange corner. Een tweede corner werd door Amy Gibson onschadelijk gemaakt.

Diep in het vierde kwart maakte China toch nog gelijk. Bingfeng Gu verzilverde een corner door de bal laag raak te schieten. Schotland ging op zoek naar de winnende treffer. Ook China kreeg nog een aantal strafcorners, maar gescoord werd er niet meer.

0-1 Rebecca Merchant
1-1 Bingefng Gu (sc)

Spanje-Maleisië 3-1

Het duel stond in het teken van Rocio Ybarra, die haar 250ste interland speelde en daarmee recordinternational van Spanje werd.

Na de 1-0 nederlaag tegen Nieuw-Zeeland moest Spanje winnen van Maleisië om de kansen op plaatsing voor de kwartfinales in eigen handen te houden.

achterstand omgebogen

Echter na drie minuten keken de Spaansen tegen een achterstand aan. Siti Ruhani benutte een strafcorner. Pas vlak voor rust maakte Carola Salvatella gelijk. En meteen na rust zette Lola Riera Spanje op voorsprong. Ze verzilverde een toegekende strafbal om vervolgens vijf minuten later met een rake corner de 3-1 op het bord te zetten.

0-1 Siti Ruhani (sc)
1-1 Carola Salvatella
2-1 Lola Riera (sb)
3-1 Lola Riera (sc)

België-Australië 0-1

Met twee overwinningen, vier doelpunten voor en geen enkele tegentreffer, gaat Australië aan de leiding in groep B. Een treffer uit een strafcorner van Georgina Morgan was voldoende om gastland België te verslaan. Bij Australië deelden keepster Rachael Lynch en Jocelyn Bartram de positie onder de lat en speelde Georgia Nanscawen haar 200ste interland.

0-1 Georgina Morgan (sc)

Reageer

Contact Us