Round-up HWL (D): Winst voor Duitsland en Argentinië

Duitsland en Argentinië hebben hun tweede overwinning op de Hockey World League Final in Auckland geboekt. Duitsland was met 3-0 te sterk voor China en Argentinië rekende af met Engeland. Het werd 1-0.

Duitsland-China 3-0

De Duitse dames hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd winnend afgesloten. Na de 2-0 zege op Engeland won de ploeg van de nieuwe bondscoach Xavier Reckinger met 3-0 van China, dat onder leiding staat van de voormalige coach van Die Danas, Jamilon Mülders.

In de tiende minuut kwam Duitsland op voorsprong door een doelpunt van Marie Mävers. In een scrimmage voor het doel hield de aanvalster het hoofd koel en tikte de bal door de benen van keepster Dongxiao Li.

Drie minuten later was het opnieuw raak. De strafcorner van Annika Sprink werd in eerste instantie gered door Li, maar Mävers reageerde attent en schoot de rebound binnen. In de slotfase zette Teresa Martin Pelegrina de eindstand op het bord door het schot van Lisa Altenburg in het doel te tikken.

10.Marie Mävers 1-0
13.Marie Mävers 2-0 (sc)
55.Teresa Martin Pelegrina 3-0

Argentinië-Engeland 1-0

Net als Duitsland boekten ook de Argentijnse dames hun tweede overwinning. Engeland werd met het kleinste verschil verslagen. De beslissing in het duel viel pas in de slotfase. Drie minuten voor tijd haalde Delfina Merino doeltreffend uit met de backhand.

Argentinië zal dinsdag in het laatste groepsduel met Duitsland gaan bepalen welk land als groepswinnaar eindigt. Engeland speelt dan tegen hekkensluiter China.

57.Delfina Merino 1-0

Stand:
1.Duitsland 2-6 +5
2.Argentinië 2-6 +4
3.Engeland 2-0 -3
4.China 2-0 -6

Reageer

Contact Us