Round-up HWL (D): Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland naar halve finales

De dames van Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland hebben de halve finales van de Hockey World League Final in Auckland bereikt. De Koreaanse ploeg was na het nemen van shoot-outs te sterk voor Duitsland en Nieuw-Zeeland versloeg Argentinië met 2-1.

Duitsland-Zuid-Korea 3-3 Zuid-Korea wns 3-1

Dat Zuid-Korea een stugge tegenstander is, heeft ook Duitsland ondervonden. De Koreaanse dames pakten de winst en dus een ticket voor de halve finales na het nemen van shoot-outs.

De Duitse dames begonnen goed aan de wedstrijd. Al na negen minuten kwam de ploeg op voorsprong. Nike Lorenz pushte vanaf de kop van de cirkel de bal in de linkerbovenhoek.

Gelijkmaker Zuid-Korea vlak voor rust

Dat leek ook de ruststand te gaan worden, maar vlak voor de pauze maakte Zuid-Korea gelijk. Nadat Duitsland met tien speelsters kwam te staan na een groene kaart voor Selin Oruz zetten de Zuid-Koreanen een aanval op over rechts. De voorzet werd bij de tweede paal binnengetikt door Hyejin Cho.

De Koreaanse ploeg nam na rust brutaal de leiding. In ondertal, Eunji Cho zet met geel aan de kant, scoorde Heesun Jang met een tip uit een strafcorner. De vreugde was van korte duur, want in de daaropvolgende aanval maakte Duitsland gelijk. Een corner van Janne Müller-Wieland werd door Marie Mävers doeltreffend van richting veranderd.

Twee goals binnen een minuut

Daarna kwam Duitsland weer op voorsprong. Het was opnieuw Lorenz die trefzeker was uit een corner. Het was echter niet voldoende voor de overwinning, want een minuut later maakte Zuid-Korea alweer gelijk. De strafcorner werd in eerste instantie nog gered door keepster Julia Ciupka, waarna de bal bij Seunga Park belandde en de 3-3 op het bord zette.

Dat was ook de eindstand waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Voor Duitsland scoorde Lorenz, maar misten Lisa Altenburg, Mävers en Charlotte Stapenhorst. Bij Zuid-Korea faalde alleen Yuri Lee en schoten Mihyun Park, Seunga Park en Eunji Cho raak.

9.Nike Lorenz 1-0 (sc)
28.Hyejin Cho 1-1
35.Heesun Jang 1-2 (sc)
36.Marie Mävers 2-2 (sc)
42.Nike Lorenz 3-2 (sc)
43.Seunga Park 3-3 (sc)

Argentinië-Nieuw-Zeeland 1-2

Er komt een nieuwe winnaar van de Hockey World League. Titelverdediger Argentinië verloor in de kwartfinales van Nieuw-Zeeland: 1-2.

De Argentijnse ploeg kwam al zeer snel op voorsprong. Delfina Merino opende na twee minuten de score. Dat was ook de ruststand. Na de pauze sloeg Nieuw-Zeeland twee keer snel toe uit een strafcorner. Brooke Neal maakte gelijk, waarna Stacey Michelsen met een tip op de inzet van Ella Gunson de Black Sticks een plek bij de laatste vier bezorgde.

2.Delfina Merino 1-0
32.Neal Brooke 1-1 (sc)
33.Stacey Michelsen 1-2 (sc)

Reageer

Contact Us