Round-up HWL (D): Zuid-Korea pakt brons ten koste van Engeland

De dames van Zuid-Korea hebben de bronzen medaille veroverd tijdens de Hockey World League Final. De ploeg was zondag in Auckland met 1-0 te sterk voor Engeland. De enige treffer kwam op naam van Jongeun Kim.

Zuid-Korea-Engeland 1-0

De Engelse ploeg kreeg de eerste kans van het duel. Alex Danson verscheen in de cirkel. Haar backhandschot werd gekeerd door keepster Soo Ji Jang. Twee minuten later opende Kim de score door raak te pushen uit een strafcorner.

Inzet Bray op de lat

In het tweede kwart werd Zuid-Korea twee keer bestraft met groen, maar Engeland wist daarvan niet te profiteren. Sophie Bray zag haar tip uit een corner van Laura Unsworth op de lat belanden. Engeland had ook na rust het meeste balbezit. Echte kansen wist de nummer drie van het EK niet te creëren.

Zuid-Korea loerde op de counter en dat leverde twee corners op. De eerste werd er goed uitgelopen door Lily Owsley en de tweede ging maar net naast. In de laatste vier minuten stond de Koreaanse ploeg opnieuw met een speelster minder. Engeland zette aan voor een offensief, maar de corner van Giselle Ansley werd gekeerd door Jang.

8.Jongeun Kim 1-0 (sc)

Reageer

Contact Us