Round-up HWL (H): Australië naar finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HWL (H): Australië naar finale

De heren van Australië hebben de finale van de Hockey World League Final bereikt. In Bhubaneswar was de titelverdediger zaterdag in de halve eindstrijd met 3-0 te sterk voor Duitsland. België sloot het toernooi af als vijfde na de 1-0 zege op Spanje.

Halve finale:

Australië-Duitsland 3-0

Duitsland trad aan met een zeer verzwakt team. De ploeg werd voorafgaand aan de wedstrijd met de Australiërs geplaagd door een flink aantal ziektegevallen. Aanvoerder Martin Häner, Marco Miltkau, Julius Meyer en Christopher Rühr haakten met koorts af.

Mats Grambusch en Didi Linnekogel waren daarnaast vanwege een verkoudheid niet geheel fit en eerder was al Timur Oruz afgevallen met een knieblessure, waardoor reservekeeper Mark Appel als veldspeler op het wedstrijdformulier stond zodat bondscoach Stefan Kermas toch nog een extra wisselmogelijkheid had.

Lang stand gehouden

De Duitsers hielden lang stand tegen Australië. Pas na rust maakte de wereldkampioen het verschil. Daniel Beale vond Dylan Wotherspoon, die met een backhand in de lange hoek keeper Tobias Walter kansloos liet.

Zes minuten later verdubbelde Jeremy Hayward de voorsprong uit een strafcorner. Duitsland zette daarna alles op alles. Kermas haalde Walter naar de kant voor een extra veldspeler. Het leverde niet de gewenste aansluitingstreffer op. Australië profiteerde en in de slotminuut kon Tom Wickham de bal in het lege Duitse doel tikken.

Argentinië wacht in finale

Australië speelt zondag in de finale tegen Argentinië. Duitsland treft India in de strijd om het brons. Beide ploegen troffen elkaar al tijdens de groepsfase. Toen waren de Duitsers met 2-0 te sterk.

42.Dylan Wotherspoon 1-0
48.Jeremy Hayward 2-0 (sc)
60.Tom Wickham 3-0

Strijd om de vijfde en zesde plaats:

België-Spanje 1-0

Met de 1-0 zege op Spanje eindigde België op een vijfde plaats. Het was de vierde overwinning van de Red Lions in vijf wedstrijden tijdens de Hockey World League Final. Na drie zeges in de poule ging het mis in de kwartfinales. Hierin verloor België pas na shoot-outs van India, dus in de reguliere speeltijd bleef de ploeg ongeslagen.

Sébastien Dockier opende al na vier minuten de score tegen de Spanjaarden, die in de kwartfinales met 4-1 onderuit gingen tegen Australië. De toeschouwers gingen er goed voor zitten, maar het bleek het enige doelpunt van het duel. Een tweede Belgische treffer werd afgekeurd en Diego Arana was dichtbij de gelijkmaker, maar hij trof de paal.

4.Sébastien Dockier 1-0

Reageer