Round-up HWL (H): Canada walst over Pakistan heen

De heren van Pakistan kennen een dramatisch begin van de Hockey World League Semi-Final. Na de 4-0 nederlaag vrijdag tegen Nederland verloren de Aziaten op de tweede speeldag met liefst 6-0 van Canada. Olympisch kampioen Argentinië rekende af met Maleisië. Het werd 5-2.

Pakistan-Canada 0-6

De Canadezen, die de eerste zege op Pakistan boekte sinds de 3-2 overwinning tijdens het WK 2010, kwamen na elf minuten op voorsprong. De strafcorner van Scott Tupper belandde op een Pakistaanse voet, waarna Tupper zelf de toegekende strafbal verzilverde.

De in Apeldoorn geboren en in Gent opgegroeide Floris van Son bediende in het tweede kwart Iain Smythe die duikend naar de bal de voorsprong van Canada verdubbelde. Vlak voor rust bouwde de Noord-Amerikanen de stand uit naar 0-4. Smythe tikte een rebound binnen voor zijn tweede treffer en een minuut later was Van Son zelf succesvol. Hij passeerde keeper Amjad Ali met zijn backhand in de korte hoek.

Doelpunten in vierde kwart

Na rust kreeg Pakistan een paar kansen, maar keeper David Carter hield zijn doel schoon. Na een doelpuntloos derde kwart maakte Canada nog twee doelpunten. Brenden Bisset rondde voorbereidend werk van Taylor Curran af en Gordon Jonhston benutte in de slotminuut nog een strafcorner.

0-1 Scott Tupper (sb)
0-2 Iain Smythe
0-3 Iain Smythe (sc)
0-4 Floris van Son
0-5 Brenden Bisset
0-6 Gordon Johnston (sc)

Argentinië-Maleisië 5-2

Met vier doelpunten had Gonzalo Peillat andermaal een groot aandeel in de overwinning van Argentinië op Maleisië. De olympisch kampioen nam pas na rust afstand. Tot twee keer toe wist Maleisië een Argentijnse voorsprong te neutraliseren.

Vijf minuten voor het einde van het derde kwart zette Peillat met zijn derde treffer Argentinië opnieuw op voorsprong. Dit keer moest Maleisië het antwoord schuldig blijven. De Argentijnen liepen in het vierde kwart snel verder uit. Twee minuten na de vierde treffer van Peillat bepaalde Facunda Callioni de eindstand op 5-2.

1-0 Gonzalo Peillat (sc)
1-1 Shahril Saabah
2-1 Gonzalo Peillat (sc)
2-2 Tengku Jalil (sc)
3-2 Gonzalo Peillat (sc)
4-2 Gonzalo Peillat (sc)
5-2 Facundo Callioni

Reageer

Contact Us