Round-up HWL (H): Duitsland poulewinnaar na winst op India

De Duitse heren hebben de poulefase van de Hockey World League Final op een eerste plaats afgesloten. De ploeg won maandag in Bhubaneswar met 2-0 van gastland India. Wereldkampioen Australië bleef steken op 2-2 tegen Engeland.

Australië-Engeland 2-2

Australië heeft de poulefase afgesloten met opnieuw de puntendeling. Na de remises tegen India (1-1) en Duitsland (2-2) werd maandag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Engeland, dat eerder won van India (3-2) maar verloor van Duitsland (0-2).

De Engelsen kwamen in de vierde minuut op voorsprong. Liam Ansell rondde het voorbereidend werk van David Goodfield doeltreffend af. Australië kwam na rust op gelijke hoogte.

Referral afgewezen

Een actie van Matthew Swann werd afgerond door Dylan Wotherspoon. Engeland vroeg een referral aan, maar het protest werd door videoscheidsrechter niet toegewezen.

Met nog ongeveer twintig minuten op de klok kreeg Australië een strafcorner, die werd benut door Blake Govers. Zes minuten voor tijd stelde Phil Roper een punt voor Engeland veilig door de bal langs doelman Tristan Clemons te schieten.

Paal staat in de weg

In de laatste minuten zette Australië nog aan, maar vier corners leverden niets op. De Australiërs waren daarbij wel dichtbij de winst, maar raakten twee keer de paal.

4.Liam Ansell 0-1
33.Dylan Wotherspoon 1-1
41.Blake Govers 2-1 (sc)
54.Phil Roper 2-2

India-Duitsland 0-2

Voor de Indiase heren verloopt het toernooi voor eigen publiek vooralsnog teleurstellend. Na het gelijkspel tegen wereldkampioen Australië (1-1) leed de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne twee nederlagen: Engeland (2-3) en Duitsland (0-2).

In een uitverkocht stadion nam Duitsland het initiatief. In het tweede kwart leidde dat tot de openingstreffer. De toegekende strafcorner werd benut door Martin Häner. Drie minuten later was de score verdubbeld. Een schot van Mats Grambusch belandde via de stick van Birendra Lakra achter doelman Akash Chikte.

Knieblessure Oruz

Door de winst eindigden de Duitsers als poulewinnaar. De ploeg zal het de rest van toernooi wel moeten stellen zonder Timur Oruz, die tegen Australië zijn linkerkniebanden scheurde. Hij is inmiddels terug in Duitsland waar hij binnenkort onder het mes gaat.

17.Martin Häner 0-1 (sc)
20.Mats Grambusch 0-2

Eindstand:
1.Duitsland 3-7 +4
2.Engeland 3-4 -1
3.Australië 3-3 0
4.India 3-1 -3

Reageer

Contact Us