Round-up HWL (H): India opent met gelijkspel, Duitsland wint

De heren van India zijn de Hockey World League Final in eigen land gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Australië. Eerder op de dag was Duitsland met 2-0 te sterk voor Engeland.

Duitsland-Engeland 2-0

Duitsland won het openingsduel van de Hockey World League Final met 2-0 van Engeland. Hiermee nam de ploeg van bondscoach Stefan Kermas revanche voor de verloren strijd om het brons tegen Engeland op het EK afgelopen zomer.

In aanloop naar het eerste groepsduel in Bhubaneswar kreeg Engeland een tegenslag te incasseren. Wegens ziekte kon de ploeg geen beroep doen op het drietal David Ames, Harry Martin en Brendan Creed.

Doelpunten

Duitsland domineerde het grootste gedeelte van de wedstrijd en besliste het duel al voor rust. Een onderschepping van Martin Zwicker leidde een counter in via Florian Fuchs die Mats Grambusch bediende: 1-0. Vlak voor rust bouwde Duitsland de voorsprong uit. Opnieuw stond Fuchs aan de basis van de treffer. Hij speelde Christopher Rühr aan die met een knal doelman Harry Gibson kansloos liet.

Engeland kreeg ook nog goede kansen via Liam Ansell en Phil Roper, maar keeper Tobias Walter hield zijn doel schoon. De Duitsers spelen zaterdag tegen Australië en Engeland treft India.

19.Mats Grambusch 1-0
25.Christopher Rühr

Australië-India 1-1

Het duel tussen Australië en gastland India eindigde onbeslist. De Indiërs, onder leiding van bondscoach Sjoerd Marijne, kwamen in het tweede kwart op voorsprong dankzij een backhand van Mandeep Singh. De vreugde van het thuispubliek was van korte duur want binnen zestig seconden pushte Jeremy Hayward uit een strafcorner de gelijkmaker binnen.

Na rust hadden beide ploegen de kans om het duel in eigen voordeel te beslissen. Hayward pushte in het derde kwart een corner op de paal en Akashdeep Singh zag zijn inzet tien minuten voor tijd op de paal belanden.

20.Mandeep Singh 0-1
21.Jeremy Hayward 1-1 (sc)

Stand:
1.Duitsland 1-3 +2
2.Australië 1-1 0
3.India 1-1 0
4.Engeland 1-0 -2

Reageer

Contact Us