Round-up HWL (H): Oranjeheren na shoot-outs onderuit

De Oranjeheren zijn er niet in geslaagd de halve finales van de Hockey World League Final te bereiken. Duitsland was donderdag in de kwartfinales in Bhubaneswar na het nemen van shoot-outs te sterk. Na de reguliere speeltijd stond de stand 3-3 op het bord. Eerder op dag schaarde Argentinië zich bij de laatste vier door Engeland met 3-2 te verslaan.

Duitsland-Nederland 3-3 Duitsland wint na shoot-outs 4-3

In het eerste kwart had Nederland het lastig met Duitsland dat na twaalf minuten op voorsprong kwam door Julius Meyer. Met een droge knal in de korte hoek passeerde hij doelman Pirmin Blaak.

Nederland vocht het doelpunt aan omdat Mats Grambusch shoot had gemaakt. Maar omdat de overtreding buiten de 23 meter plaatsvond, kon de videoscheidsrechter niet ingrijpen.

Oranje op voorsprong

De Oranjeheren kwamen in het volgende kwart sterk terug. Mirco Pruyser maakte van dichtbij gelijk op aangeven van Thijs van Dam, die even later ook de assist gaf bij de 2-1 van Bjorn Kellerman.

Na rust was Duitsland weer iets sterker en dat leidde tot de gelijkmaker van Florian Fuchs. Vervolgens profiteerden de Duitsers optimaal van een gele kaart van Tristan Algera. Fuchs stuitte in eerste instantie nog op Blaak, maar in de rebound zag de goalie de bal van Constantin Staib door de benen in het doel verdwijnen.

In slotminuut gelijk

De treffer leek de beslissing in de wedstrijd, maar Nederland gaf niet op. De ploeg werd uiteindelijk in de slotminuut beloond toen de bal voor de stick van Pruyser belandde. Van dichtbij maakte de spits van Amsterdam 3-3.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Beide ploegen hadden al een keer gemist toen Robbert Kemperman zich achter de bal nestelde. De Kampong-speler wachtte lang, verloor even de controle, maar de wipte de bal over de Duitse keeper in het doel. De goal telde echter niet want de acht seconden waren al verstreken.

Rühr beslist duel

Daarna maakten de volgende schutters geen fout. Bij 3-3 stond Duitsland op matchpoint dat werd verzilverd door Christopher Rühr. Hij zette Blaak op het verkeerde been, waarna de Duitser de bal in het lege doel kon schuiven.

12.Julius Meyer 1-0
21.Mirco Pruyser 1-1
27.Bjorn Kellerman 1-2
34.Florian Fuchs 2-2
41.Constantin Staib 3-2
60.Mirco Pruyser 3-3

Opstelling Nederland: Tristan Algera, Billy Bakker, Seve van Ass, Valentin Verga, Sander Baart, Robbert Kemperman, Mirco Pruyser, Martijn Havenga, Joep de Mol, Thierry Brinkman, Pirmin Blaak (K)
Wissels: Lars Balk, Thijs van Dam, Glenn Schuurman, Bjorn Kellerman, Sam van der Ven (K), Floris Wortelboer

Engeland-Argentinië 2-3

Opnieuw is Engeland er niet in geslaagd te winnen van Argentinië. Dat lukte de ploeg voor het laatst tijdens het WK in 1986. Op dat titeltoernooi waren de Engelsen met 2-1 te sterk voor hun Zuid-Amerikaanse tegenstanders.

Lucas Vila was in de kwartfinales voor de Argentijnen de man van de wedstrijd. In zijn 200ste interland maakte hij een goal en gaf hij een assist in het duel dat met 3-2 werd gewonnen.

Ruime voorsprong

De jubilaris zette Argentinië na 21 minuten op voorsprong nadat hij de bal over het been van doelman George Pinner tikte. Nog voor rust verdubbelde Matias Paredes de score door Pinner met een backhand te verslaan.

Engeland sloeg meteen terug. Een pass van Barry Middleton kwam bij David Condon terecht die de bal met een volley in het doel werkte.

Argentinië scoort opnieuw

Na rust nam Argentinië meer afstand van Engeland. Doelman Harry Gibson beging een overtreding op Vila, waarna Juan Gilardi de toegewezen strafbal benutte. Vila was daarna dichtbij zijn tweede treffer, maar Gibson voorkwam met een redding een vierde Argentijns doelpunt.

In het laatste kwart voerde Engeland de druk op. Vier strafcorners bleven onbenut voordat Lucas Rossi een voorzet van Adam Dixon in eigen doel werkte. Het ontbrak de Engelsen daarna aan tijd om een gelijkspel en de daaropvolgende shoot-outs te forceren.

21.Lucas Vila 0-1
29.Matias Paredes 0-2
29.David Condon 1-2
34.Juan Gilardi 1-3 (sb)
60.Adam Dixon 2-3

Comments (2)

  1. Heb genoten van het aanvallende spel. Verdedigend was het zeer zwakjes. Had verdedigend meer van De Mol verwacht. Havenga en Algera gemiddelde hoofdklasse hockeyers. Van Dam ruwe diamant. Wat is jullie kijk op het toernooi?

  2. 2 goals tegen tijdens man minder situatie. 2x Algera. Dat geeft al behoorlijk wat aan. Van Dam goed voor de toekomst. Brinkman beter dan Kellerman. Havenga mwah. De Mol idd niet zijn toernooi.
    Pruyser zo langzamerhand 1 van de waardevolste spelers. Met niet het meeste talent van NL wel genomineerd voor FIH speler! Nederland wordt wakker, wat doet Pruyser dat hij zo ver komt en anderen blijven steken op een bepaald niveau.

Reageer

Contact Us