Round-up HWL (H): Oranjeheren spelen gelijk tegen Argentinië

De Oranjeheren zijn er niet in geslaagd de tweede poulewedstrijd tijdens de Hockey World League te winnen. Na de 3-2 nederlaag tegen Spanje bleef Nederland zondag in Bhubaneswar steken op 3-3 tegen Argentinië. België boekte de tweede zege op rij na de 5-0 overwinning op Spanje.

Nederland-Argentinië 3-3

Nederland trad aan zonder Mink van der Weerden, Pirmin Blaak en Thijs van Dam. Van der Weerden liep in de warming-up van het eerste pouleduel met Spanje een enkelblessure op, waardoor Billy Bakker de aanvoerdersband draagt. Blaak, die onder de lat werd vervangen door Sam van der Ven, en Van Dam waren ziek.

Ondanks de personele problemen kwam Oranje na een goede aanval op voorsprong door Thierry Brinkman. Na rust verdubbelde Valentin Verga de marge, die echter niet genoeg bleek voor de drie punten.

Argentinië knokt zich terug

De Argentijnen kwamen dankzij twee rake strafcorners (Matias Rey en Lucas Vila) op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd leek Mirco Pruyser, die met een enkelkwetsuur speelde, Oranje alsnog de drie punten te bezorgen.

Maar met nog een aantal seconden te spelen voorkwam Gonzalo Peillat vanaf de kop van de cirkel een Nederlandse zege nadat een eerdere Argentijnse treffer was afgekeurd na tussenkomst van de videoscheidsrechter.

Opstelling Nederland: Lars Balk, Billy Bakker, Seve van Ass, Valentin Verga, Sander Baart, Robbert Kemperman, Martijn Havenga, Sam van der Ven (K), Joep de Mol, Thierry Brinkman, Floris Wortelboer
Wissels: Tristan Algera, Glenn Schuurman, Mirco Pruyser, Bjorn Kellerman

12.Thierry Brinkman 1-0
37.Valentin Verga 2-0
45.Matias Rey 2-1 (sc)
50.Lucas Vila 2-2 (sc)
55.Mirco Pruyser 3-2 (sc)
59.Gonzalo Peillat 3-3 (sc)

België-Spanje 5-0

Met zes punten uit twee duels kent België een prima start van de Hockey World League Final. Na de 3-2 zege op Argentinië werd Spanje met 5-0 verslagen, met drie doelpunten in de laatste drie minuten van het duel.

De Belgen kenden een prima start tegen Spanje. Al na drie minuten kon Florent van Aubel de armen in de lucht steken. Hij reageerde attent op een rebound, nadat de Spaanse doelman Quico Cortes een inzet van Thomas Briels had gekeerd.

Na rust bouwde België de voorsprong uit. Loïck Luypaert pushte raak vanaf de kop van de cirkel. In de slotfase was Luypaert nog twee keer succesvol met de strafcorner en ook Cédric Charlier maakte een doelpunt. Spanje was ook nog via de corner gevaarlijk, maar de push van Pau Quemada belandde op de lat.

België fier aan kop

Met zes punten uit twee wedstrijden gaat België aan kop in de poule op drie punten gevolgd door Spanje. Argentinië en Nederland hebben slechts één punt uit twee wedstrijden.

3.Florent van Aubel 1-0
38.Loïck Luypaert 2-0 (sc)
57.Loïck Luypaert 3-0 (sc)
58.Cédric Charlier 4-0
59.Loïck Luypaert 5-0 (sb)

Stand:
1.België 2-6 +6
2.Spanje 2-3 -4
3.Argentinië 2-1 -1
4.Nederland 2-1 -1

Reageer

Contact Us