Round-up HWL (H): Pakistan krijgt pak slaag van India

In de strijd met aartsrivaal India is Pakistan diep door het stof gegaan. De ploeg verloor op de Hockey World League Semi-Final met liefst 7-1. Het was alweer de derde nederlaag op rij. Pakistan dolf eerder het onderspit tegen Nederland (4-0) en Canada (6-0). In de andere groep speelde Engeland met 3-3 gelijk tegen olympisch kampioen Argentinië.

Pakistan-India 1-7

Het was de klassieker in het hockey tussen de twee voormalige grootmachten. Waar India de laatste jaren langzaam uit het dal klimt, zit Pakistan nog steeds in een dip. De Pakistani misten in 2014 het WK en ontbraken vorige zomer op de Olympische Spelen van Rio.

De kans dat Pakistan de finaleronde van de Hockey World League haalt, laat staan de kwartfinale van HWL Semi-Final in Londen, lijkt uitermate klein waardoor ook plaatsing voor het WK volgend jaar in India op de tocht staat.

Hekkensluiter

Met drie nederlagen uit drie wedstrijden en een doelpuntensaldo van één voor en 17 tegen staat Pakistan laatste in de poule, waarin ook Nederland uitkomt en dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen India speelt.

Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart nam India de leiding in het duel met Pakistan. Harmanpreet Singh pushte de strafcorner laag binnen. Zes minuten in het tweede kwart zette Talwinder Singh de 2-0 op het bord na een mooie aanval over verschillende schijven. Niet veel later rondde Talwinder de voorzet van Satbir Singh af voor zijn tweede treffer van het duel.

Monsterscore

Na rust tilde Harmanpreet Singh met een rake corner de stand naar 4-0. In het laatste kwart scoorde India nog drie keer via Akashdeep Singh (2x) en Pardeep Mor. Umar Bhutta deed nog wel iets terug voor Pakistan, maar toen was de score al opgelopen naar 6-0.

0-1 Harmanpreet Sigh (sc)
0-2 Talwinder Singh
0-3 Talwinder Singh
0-4 Harmanpreet Singh (sc)
0-5 Akashdeep Singh
0-6 Pardeep Mor
1-6 Umar Bhutta
1-7 Akashdeep Singh

Engeland-Argentinië 3-3

Olympisch kampioen Argentinië voorkwam een nederlaag tegen Engeland door drie doelpunten in vier minuten te maken en zodoende een 3-3 gelijkspel uit het vuur te slepen.

De Engelse begon prima aan de wedstrijd. Na zes minuten blokte Manuel Brunet de strafcorner van Mark Gleghorne, die vervolgens de toegewezen strafbal benutte. Drie minuten later was het 2-0 nadat Phil Roper attent reageerde op een rebound en Sam Ward vervolgens bij de tweede paal binnentikte.

Snel twee goals

Net als tijdens de twee eerdere duels slaagde Engeland er dus in om snel na een openingstreffer een tweede doelpunt te maken.

Na rust dook Barry Middleton met succes naar de voorzet van Brendan Creed. De bal ging hoog tegen de touwen buiten het bereik van de Argentijnse doelman Juan Vivaldi. De Engelsen leken daarmee een grote stap te hebben gezet naar de overwinning, maar de Argentijnen kwam snel terug in de wedstrijd.

Argentijnen terug in de wedstrijd

Drie minuten na de 3-0 verkleinde Gonzalo Peillat met een strafcorner de achterstand, waarna Matias Paredes en opnieuw Peillat met zijn handelsmerk nog in het derde kwart de ploegen op gelijke hoogte brachten.

In het laatste kwart leken de Argentijnen nog de overwinning voor de neus van Engeland weg te kapen, maar de strafbal van Maico Casella werd door George Pinner gestopt.

1-0 Mark Gleghorne (sb)
2-0 Sam Ward
3-0 Barry Middleton
3-1 Gonzalo Peillat (sc)
3-2 Matias Paredes
3-3 Gonzalo Peillat (sc)

Reageer

Contact Us