Round-up Livera HK: Amsterdam, SCHC en Oranje-Rood halen uit - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Livera HK: Amsterdam, SCHC en Oranje-Rood halen uit

 

In de Livera Hoofdklasse was het vandaag Amsterdam die een monsterzege op Bloemendaal mocht noteren. Ook SCHC en Oranje-Rood waren vandaag op dreef en konden vaak het net van de tegenstander vinden. Een spannende strijd was die tussen Hurley en Den Bosch, waarbij de uit-ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. Lees ook de reacties van Felice Albers (Amsterdam), Thirsa Kho (Oranje-Rood), Pien Dicke (SCHC) en Carlijn Tukkers (Kampong)

Amsterdam – Bloemendaal (Uitslag 8 – 0)

In Amsterdam heeft de landskampioen vandaag goede zaken gedaan. De thuisploeg had de punten hard nodig om aansluiting met de top-4 te behouden. De ploeg kent op dit moment meerdere blessures, zoals Marijn Veen (Hersenschudding), Soshsa Benninga, Maria Verschoor en Kimberly Thompson.

In een wedstrijd, die eigenlijk nooit een wedstrijd werd, was het Felice Albers die een van de uitblinkers was en twee keer mocht scoren. ‘We speelden een heel hoog baltempo, hierdoor hebben we de tegenstander vandaag kapot gespeeld. We speelden het Amsterdamse hockey wat we graag wilden spelen. Ik was natuurlijk blij met mijn doelpunten. Bij de 1 – 0 liep ik mee in de aanval. Een voorzet van Michelle Filet kon ik uiteindelijk met een slag omtoveren tot een doelpunt. Het was mijn eerste balcontact. Ook het tweede doelpunt werd gemaakt door een forehandslag’. Amsterdam won uiteindelijk met 8 – 0.

 

Felice Albers hier in actie tegen Oranje-Rood.
Felice Albers hier in actie tegen Oranje-Rood. Foto: Roel Ubels

Laren – Kampong (Uitslag 0 – 2)

Een mooie ontmoeting was de wedstrijd tussen Laren en Kampong. Waar Laren afgelopen week nog verrassend een punt behaalde tegen Den Bosch, is het Kampong die de laatste weken in een blakende vorm is. De ploeg van Michiel van der Struijk kon een aantal keer flink uithalen en staat verrassend genoeg op de vierde plaats. Laren heeft de punten hard nodig, want het staat met zeven punten in de degradatiezone.

Waar beide ploegen een lange tijd op gelijke hoogte bleven, was het uiteindelijk Kampong die een zakelijke 0 – 2 overwinning uit het vuur konden slepen. Doelpuntenmakers waren Renee van Laarhoven en Pam Imhof. Laren staat door het verlies nog steeds in de degradatiezone en zal alle zeilen moeten bijzetten om nog aansluiting te gaan maken met de top-4. Kampong-speelster Tukkers: ‘We begonnen vandaag erg sterk en creerden meerdere kansen. Later zakte dit een beetje weg. Het rendement was in het begin nog niet daar, omdat we iets te slordig hockeyden. Toch bleven we heel duidelijk naar elkaar communiceren. We konden uiteindelijk een zakelijke overwinning op Laren boeken’.

Carlijn Tukkers hier nog in actie in de wedstrijd tegen Den Bosch. Foto: Roel Ubels

SCHC – Victoria (Uitslag 6 – 0)

Het werd vandaag de middag van Pien Dicke. De speelster die overkwam van HDM, mocht al in de eerste minuut de trekker over halen. Ook in de 32ste en 36ste minuut was het Dicke die vandaag mocht scoren. De score liep uiteindelijk naar een riante 6 – 0 overwinning door doelpunten van Fortuin, Jansen en Zerbo. Match-winnaar Pien Dicke: ‘We speelden een prima wedstrijd. Gek genoeg was het ondanks de riante score niet super goed, maar ook niet super slecht. Aan het einde van de wedstrijd werd het rommeliger.

Dicke mag zich na vandaag samen met Yibbi Jansen topscorer van de Livera Hoofdklasse noemen. ‘Ik ben eigenlijk helemaal niet met deze lijst bezig. Ik vind het veel belangrijker om mijn eigen spel te spelen en dan resulteert dat uiteindelijk dus in dat resultaat. De doelpunten die ik vandaag maakte waren eigenlijk allemaal intikkertjes. De eerste maakte ik door een mooie actie van Xan de Waard. De tweede was een rebound bij de keepster en het laatste doelpunt was door een mooie actie van Kyra Fortuin’, legt Dicke uit.

Pien Dicke viert feest met haar teamgenoten nadat zij drie keer vandaag mocht scoren. Foto: Roel Ubels
Pien Dicke viert feest met haar teamgenoten nadat zij drie keer vandaag mocht scoren. Foto: Roel Ubels

 

Oranje-Rood – HGC (Uitslag 5 – 0)

HGC heeft het als nieuwkomer dit jaar erg moeilijk in de Livera Hoofdklasse. Ook vandaag werd het geen gemakkelijke middag voor HGC. De ploeg kon dit jaar nog maar drie keer scoren en ook vanmiddag werd er niet gescoord. Voor Oranje-Rood werd het vandaag een makkelijke middag. Door doelpunten van Rybacha, Zwinkels, Scheerlink, Nunnink en Morgenstern staat de ploeg ook na vandaag op de derde positie op de ranglijst. ‘De opdracht was vooraf dat we hier punten moesten pakken. We wisten dat dit ook echt mogelijk moest zijn. We begonnen sterk aan de wedstrijd, maar helaas verzwakte dit wel in de tweede helft. De druk die we moesten zetten, werd niet volledig gedaan.  Het laatste kwart kregen we toch nog wel heel veel kansen. Helaas waren we toen niet scherp genoeg meer voor het goal’, aldus Oranje-Rood speelster Thirsa Kho.

Thirsa Kho in actie voor Oranje-Rood. @Roel Ubels
Thirsa Kho in actie voor Oranje-Rood. @Roel Ubels

Hurley – Den Bosch (Uitslag 0 – 1)

Den Bosch kende had het vandaag alles behalve makkelijk in het Amsterdamse bos. Hurley, die verrassend genoeg nog maar net boven de degradatiezone speelt, kon het Den Bosch tot lange tijd moeilijk maken. In de 58ste minuut was het Frederique Matla die met haar specialiteit, de strafcorner, de overwinning voor haar ploeg toch uit het vuur kon slepen.

HDM – Pinoké (Uitslag 0 – 1)

HDM en Pinoké ontlopen elkaar in de competitie erg weinig. Beide ploegen staan dicht bij elkaar op de ranglijst. Pamela Raaff was het degene in de 30ste minuut Pinoké op voorsprong kon zetten. Door de overwinning van Pinoké mag de ploeg binnenkort stiekem hopen dat zij de top-4 binnen komen.

Zie ook de uitslagen van de negende speelronde in de Livera Hoofdklasse

Reageer