Round-up Livera HK (D): Amsterdam en Den Bosch in evenwicht, SCHC pakt winst op Oranje-Rood

 

Op een grauwe zondagmiddag is er weer volop gehockeyd in de Livera Hoofdklasse. De topper tussen Amsterdam en Den Bosch bleef onbeslist, terwijl Stichtsche een overwinning boekte op Oranje-Rood

Hdm-Bloemendaal 2-0

Op sportpark Duinzigt heeft hdm de punten thuis gehouden na een 1- 0 overwinning op Bloemendaal. De Hagenaars boekten daarmee hun tweede zege op rij en staan nu op zeven punten. De Mussen kenden een droomstart van het seizoen met drie overwinningen op rij, maar zijn nu al twee maal op rij verslagen. Voor de rust werd er niet gescoord, maar direct na de thee bracht Nina van der Marel haar ploeg op voorsprong, waarna Eva van ‘t Hoog de score verdubbelde in de 54e minuut. Erna werd er niet meer gescoord en Bloemendaal keert zodoende puntloos huiswaarts.

Pinoké-Kampong 0-2

In het Amsterdamse Bos zijn de Steekneuzen voor eigen publiek tegen een 0-2 nederlaag aangelopen. Pinoké boekte afgelopen dubbelweekend twee overwinningen op rij, maar moesten vandaag hun meerdere erkennen in de Utrechters. Kampong lijkt met de tweede achtereenvolgende zege op rij de weg naar boven te hebben gevonden. Beide treffers vielen al in het eerste kwart en het was Michelle Simons die de score opende in de twaalfde minuut. Slechts vier minuten later stond de 2-0 op het scorebord, de treffer kwam op naam van Alma Fenne.

SCHC-Oranje-Rood 2-1

In Bilthoven heeft Stichtsche de punten thuisgehouden in een duel met Oranje-Rood. De Bilthovenaren zijn nog altijd ongeslagen, terwijl de ploeg uit Eindhoven tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep. De thuisploeg klimt met de zege op naar de tweede plek op de ranglijst. Al in de zevende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via Ginella Zerbo, waarna er voor de rust niet meer werd gescoord. In de 48e minuut bracht Pien Dicke haar ploeg op een wat comfortabelere voorsprong, waarna Dapne van der Velden nog iets terugdeed. De aansluitingstreffer in de 63e minuut kwam echter te laat waardoor de punten voor SCHC in eigen huis blijven.

Laren-Victoria 3-1

Na vier duels zonder zege heeft Laren eindelijk de eerste zege van het seizoen geboekt. In eigen huis werd Victoria met 3-1 aan de kant gezet, dat het na vijf duels vooralsnog moet doen met slechts een punt. De ploeg van Marc Materek kwam na een half uur spelen op voorsprong via een door Mila Muyselaar verzilverde strafbal. Na de thee verdubbelde Bieke Wijnmaalen de score vanuit een strafcorner, waarna Pam van asperen in het vierde kwart ook een duit in het zakje deed. De aansluitingstreffer van Daphne Voormolen in de 67e minuut bepaalde de eindstand op 3-1.

Amsterdam-Den Bosch 1-1

De eerste confrontatie tussen de twee finalisten van vorig jaar heeft geen winnaar opgeleverd. In het Wagener Stadion werden de punten verdeeld, waarmee Den Bosch nog altijd ongeslagen is na vijf wedstrijden. Door de puntendeling zijn de Amsterdammers al vier wedstrijden zonder zege, waarmee de ploeg van Robbert Tigges de negende positie bezet. In het tweede kwart bracht Lidewij Welten haar ploeg op voorsprong, maar Amsterdam gaf zich niet gewonnen. Maria Verschoor bracht de score dan ook gelijk in de 51e minuut waarmee de punten werden verdeeld.

Hurley-HGC 5-0

In het Amsterdamse Bos kende Hurley vandaag geen enkele moeite met promovendus HGC. Voor de thuisploeg betekend het de eerste overwinning van het seizoen, nadat het eerder vier keer op rij gelijkspeelde. De bezoekers uit Wassenaar zijn nog altijd puntloos na vijf wedstrijden en lijkt een zwaar seizoen tegemoet te gaan. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Roos Drost, waarna Teuntje Hoorn aan het begin van het tweede kwart de score verdubbelde.Op slag van rust liep Hurley zelfs uit naar 3-0, door een treffer van Yasmin Geerlings. Gitte Michels en Joëlle Ketting complementeerde de score.

 

Reageer

Contact Us