Round-up Livera HK (D): Amsterdam overtuigend langs Oranje-Rood, Groningen geeft zege uit handen

De negentiende speelronde van de Livera Hoofdklasse Dames zit er weer op. In het Wagener stadion kwam Oranje-Rood er niet aan te pas tegen Amsterdam en werd het 5-2 voor de thuisploeg. In het Noorden schoot Groningen zichzelf in de voet door een 3-0 voorsprong op naaste concurrent uit handen te geven en werd het 3-3.

Hurley-Kampong 1-0

In het Amsterdamse Bos verspeelde Kampong voor de derde keer op rij punten en verloor het van Hurley door een treffer in extremis. De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Senna Bombach dacht er namens de thuisploeg anders over en verzorgde een minuut voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. Door de overwinning naderen de Hurleyanen de Utrechters op de ranglijst met nog maar een gat van drie punten en passeren ze de buren van Pinoké. De ploeg staat nu zevende, terwijl Kampong blijft staan op de zesde plek.

hdm-SCHC 0-0 

Op sportpark Duinzigt kreeg hdm vandaag bezoek van Stichtse, de nummer drie van de ranglijst. In Den Haag vielen er geen treffers en morste SCHC dus punten. Het puntverlies heeft geen gevolgen voor de ranglijst en de Bilthovenaren staan nog altijd derde. Wel ziet de ploeg van Nettie van Maasakker concurrenten Amsterdam en Den Bosch uitlopen en ontstaat er een klein gaatje op de ranglijst.

Laren-Bloemendaal 2-1

In Laren brachten de Mussen een bezoek aan de Eemnesserweg, maar keerde het puntloos huiswaarts. De ploeg uit het Gooi wist voor eigen publiek de punten thuis te houden door Bloemendaal met 2-1 te verslaan. Aan het begin van het tweede kwart kwam Bloemendaal nog op voorsprong, maar niet veel later bracht Lisanne de Lange via een strafcorner haar ploeg weer op gelijke hoogte. In de 45e minuut bepaalde Joëlle Ketting de eindstand op 2-1. Door de nederlaag blijft Bloemendaal staan op de elfde plaats, terwijl ook Laren niet van positie wisselt en vijfde staat.

Amsterdam-Oranje-Rood 5-2

In het Wagener stadion werd de topper van het weekend in de Livera Hoofdklasse Dames op zeer overtuigende wijze beslist in het voordeel van de Amsterdammers. De thuisploeg kwam was vanaf de eerste minuut de dominantere ploeg en stuurde de Eindhovenaren met een 5-2 zege huiswaarts. Al na vijf minuten was het raak voor Amsterdam, dat via Marijn Veen op voorsprong kwam. In de 29e minuut werd de score namens Kimberly Thompson verdubbeld vanuit een strafcorner. Na de rust liep de ploeg van Matthijsen via Vega, Benninga en opnieuw Vega zelfs uit naar een 5-0 stand, maar de eer werd vijf minuten voor tijd alsnog gered door Yibbi Janssen die een strafcorner benutte en twee minuten later dit kunstje herhaalde. Na drie overwinningen op rij slaagde Oranje-Rood er niet in de zegereeks voort te zetten en blijft het staan op de vierde plek. Amsterdam blijft koploper Den Bosch op de hielen zitten met een punt achterstand.

Pinoké-Den Bosch 1-6

Regerend landskampioen Den Bosch kende een zeer eenvoudige middag op bezoek bij Pinoké. De koploper boekte er een 1-6 zege en blijft dus voor minstens zeven dagen lijstaanvoerder Na tien minuten opende Joosje Burg de score, die in de zestiende minuut werd verdubbeld door Lieke Hulsen. Toen was het de beurt aan Frédérique Matla, die vervolgens tweemaal scoorde en haar ploeg liet uitlopen tot 0-4. De ruststand werd echter bepaald door Frédérique Malefason, die namens de thuisploeg nog iets terugdeed: 1-4. Kort na de rust tekende Matla voor haar derde treffer van de middag, terwijl de eindstand werd bepaald door Imme van der Hoek op 1-6. Door de nederlaag dalen de Steekneuzen een plekje op de ranglijst en staan ze nu achtste.

Groningen-Huizen 3-3

In het Hoge Noorden heeft Groningen zichzelf geen goede dienst bewezen door een 3-0 voorsprong op naaste concurrent Huizen uit handen te geven. Door de puntendeling blijft de ploeg hekkensluiter en komt rechtstreekse degradatie steeds dichterbij. Het leek een mooie middag te worden, toen Noor Hakker de score opende in de dertiende minuut en ook nog eens de score verdubbelde in het tweede kwart. Vlak na de rust werd het zelfs 3-0 voor de thuisploeg en leek het af te stevenen op de tweede overwinning van het seizoen. Amber Folmer dacht daar echter anders over en gooide roet in het eten van de Groningers met maar liefst drie treffers. In twintig minuten tijd wist zij de score recht te trekken en zo stond het tien minuten voor tijd ineens 3-3, waardoor het een pijnlijke middag werd voor de thuisploeg.

Reageer

Contact Us