In de round-up geeft Hoofdklassehockey alle updates van de wedstrijden van die dag.

Round-up Livera HK (D): Amsterdam rolt HGC op, Den Bosch langs Kampong

 

Wegens de barre omstandigheden werden er vandaag slechts vier duels afgewerkt in de Livera Hoofdklasse. De wedstrijden Oranje-Rood-Pinoké en SCHC-Laren waren afgelast, terwijl Hurley-hdm een uur later werd afgewerkt. Desondanks viel er vandaag genoeg te beleven. 

Hurley – HDM (Uitslag 2 – 1)

In het Amsterdamse Bos heeft Hurley de punten in eigen huis gehouden na een nipte zege op hdm. Voor het duel waren de ploegen respectievelijk terug te vinden op de zevende en achtste plaats, maar door de overwinning klimt de thuisploeg in het klassement voorlopig op naar plek 5, al heeft de concurrentie vandaag niet gespeeld. In de eerste helft vielen er nog geen doelpunten, maar direct na rust opende Roos Drost de score voor Hurley, waarna Pien van Nes met haar negende treffer van het seizoen de score weer gelijk bracht vanuit een strafcorner. Een puntendeling leek aanstaande, maar zeven minuten voor tijd gooide Gitte Michels alsnog roet in het eten van de Hagenaars door de thuisploeg met een rake corner alsnog de zege te bezorgen.

Den Bosch – Kampong (Uitslag 3 – 2)

Aan de eigen Oosterplas is Den Bosch er in geslaagd om alweer de vijfde overwinning op rij te boeken. De koploper bleek vandaag met 3-1 te sterk voor Kampong en staat nu op een puntentotaal van 33 uit dertien duels en is nog altijd ongeslagen. Door de nederlaag zakt Kampong een plekje in het klassement, waardoor de Utrechters uit het linkerrijtje zijn verdwenen. Namens de Bosschenaren bracht Julia van den Heuvel in het tweede kwart haar ploeg op voorsprong, maar drie minuten voor rust bezorgde Renee van Laarhoven de gelijkmaker. Een 1-1 ruststand leek aanstaande, maar Frédérique Matla had andere plannen en tekende met alweer haar zeventiende treffer op slag van rust voor de 2-1 voorsprong. Na rust kon Kampong geen vuist meer maken en was Matla opnieuw trefzeker toen ze de eindstand bepaalde op 3-1. Lisa Gerritsen deed in de 60ste minuut nog wat terug voor Kampong. Uiteindelijk bleef de eindstand op 3 – 2.

Gabrielle Mosch was van mening dat Kampong vandaag goed speelde: ‘We speelden erg gestructureerd en we kwamen er ook best vaak doorheen. We geven te makkelijk de corners weg aan Den Bosch. Hierdoor verliezen we de wedstrijd. Bij de 3 – 2 hadden we ook nog kansen om te winnen. Zelf vond ik ook dat ik prima speelde. Mijn directe tegenstanders waren Frederique Matla, Lidewij Welten en Lieke Hulsen. Ik had het gevoel dat ik ze vandaag goed weerstand kon bieden’.

Gabrielle Mosch in actie voor Kampong.
Gabrielle Mosch in actie voor Kampong. Foto: Roel Ubels

HGC – Amsterdam (Uitslag 1 – 9)

In eigen huis ging HGC opnieuw kansloos onderuit na een bezoek van regerend landskampioen Amsterdam. De promovendus heeft na dertien duels nog altijd geen punt verzameld en verloor voor de zoveelste keer met ruime cijfers. In Wassenaar gingen de Gazellen met 1-7 onderuit. Al na twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Eva de Goede, die een kwartier later de score zelfs verdubbelde vanuit een corner. In het tweede kwart ging het vervolgens hard vanaf minuut 28, toen Ilse Kapelle (sc), Charlotte Vega (sc) en Lauren Stam (sc) in zes minuten tijd Amsterdam lieten uitlopen naar 0-5. Op slag van rust scoorde de Gazellen zowaar via Féline Engelkes, maar na rust was het via Veen en Vega opnieuw de beurt aan de Amsterdammers. het laatste kwart waren Kapelle en Vega nogmaals trefzeker waarna het duel eindigde in 1-9.

Victoria – Bloemendaal (Uitslag 1 – 1)

Het degradatieduel op Rotterdamse bodem tussen Victoria en Bloemendaal heeft geen winnaar opgeleverd, al leek Bloemendaal er lange tijd met de zege vandoor te gaan. De 1-1 puntendeling heeft geen gevolgen voor de ranglijst, al loopt Bloemendaal een puntje in op Laren dat vandaag niet in actie kwam. De bezoekers kwamen vandaag al na drie minuten op voorsprong via Carmel Bosch, waarna Daphne Voormolen haar ploeg tien minuten voor tijd alsnog een punt bezorgde. Victoria-speelster Willemijn van Schie: ‘In de eerste helft was Bloemendaal duidelijk beter. Ze zetten ons goed op kant, waardoor we niet goed konden opbouwen. Na de rust gingen we in de press meer doorstappen. Ook durfden we meer te hockeyen. We zaten er bovenop. Uiteindelijk kregen we veel meer kansen, waardoor we terecht de 1 – 1 konden maken. Bloemendaal kreeg in de laatste minuten nog een grote kans’.

Victoria krijgt door het gelijke spel een punt en komt nu op vijf punten te staan. De achterstand op Bloemendaal blijft groot. Toch is de voorsprong op hekkensluiter HGC nu groot. ‘We zijn eigenlijk meer bezig met HGC. We willen hen graag achter ons houden. Elk puntje die we nu pakken is extra. Ik ben vandaag dus erg blij dat we een punt konden pakken’, aldus van Schie.

Willemijn van Schie vond dat Victoria vandaag sterk speelde en terecht een punt pakte tegen Bloemendaal.
Willemijn van Schie vond dat Victoria vandaag sterk speelde en terecht een punt pakte tegen Bloemendaal. Foto: Bing Liem

 

Lees ook de previews van de dertiende speelronde in de Livera Hoofdklasse.

Reageer

Contact Us