Round-up Livera HK (D): Amsterdam verslaat SCHC, Frédérique Matla in bloedvorm - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Livera HK (D): Amsterdam verslaat SCHC, Frédérique Matla in bloedvorm

 

De laatste speelronde van de Livera Hoofdklasse van 2019 zit er op. In het Wagner Stadion eindigde de topper tussen Amsterdam en SCHC in een nipte zege voor Amsterdam, terwijl HGC opnieuw verloor en het jaar zonder punten afsluit. Verder had Den Bosch geen kind aan Pinoké, mede dankzij de voltreffelijke Frédérique Matla.

Laren-Hurley (Uitslag 0 – 1)

De ploeg van Mark Materek is er niet in geslaagd om voor eigen publiek het jaar winnend af te sluiten. In het Gooi eindigde het duel met Hurley in een 0-1 nederlaag. Voor Laren is het de tweede nederlaag van de week, eerder ging het inhaalduel met Stichtsche al met 4-1 verloren. Door een zege van concurrent Bloemendaal zakken de dames een plekje in het klassement en daarmee is Laren voorlopig terug te vinden in de gevarenzone op plek negen. Voor Hurley is het gat met de nummer vier nog altijd zes punten, maar de Hurleyanen liepen wel een punt uit op de nummer zes Kampong. De enige treffer van het duel kwam op naam van Lieke van Wijk, die al na acht minuten de wedstrijd besliste vanuit een corner.

Laren-speelster Flo Klinkhamer: ‘We hebben hard gevochten, maar ons niveau niet kunnen halen. We leden teveel balverlies. Vooral over de middenlijn en in de as verloren we te vaak de bal. Ook waren we niet efficiënt. We kwamen 2 keer in een 2:1 op de keeper. Deze speelden we niet goed uit en waren dus slordig in de afronding’.

Flo Klinkhamer is van mening dat Laren teveel balverlies leed om aanspraak te maken op de overwinning.
Flo Klinkhamer is van mening dat Laren teveel balverlies leed om aanspraak te maken op de overwinning. Foto: Roel Ubels

HDM – Oranje-Rood (Uitslag 2 – 2)

In Den Haag is het duel tussen hdm en Oranje-Rood geëindigd in een 2-2 puntendeling. Voor hdm betekent het het eerste punt uit vier wedstrijden en daarmee eindigt de ploeg het jaar op een teleurstellende achtste plaats. De Eindhovenaren zullen ondanks het resultaat met een beter gevoel de winterstop in gaan want de ploeg van Tina Bachmann is voorlopig terug te vinden op plek vier die recht geeft op deelname aan de play-offs. Al na zes minuten kwamen de bezoekers op voorsprong, door een verzilverde strafcorner op naam van Manuela Urroz. Op slag van rust deed clubtopscoorder Pien van Nes nog iets terug, maar vijf minuten na de thee kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong via Daphne van der Velden. De wedstrijd leek daarmee te eindigen in een zege voor de bezoekers, maar drie minuten voor tijd bezorgde Tessa Beetsma haar ploeg alsnog een punt.

Pinoké-Den Bosch (Uitslag 8 – 0)

In het Amsterdamse Bos werd het uiteindelijk een makkelijke middag voor Den Bosch, dat op bezoek bij de Steekneuzen weinig moeite had met de Steekneuzen. Mede dankzij de ongenaakbare Frédérique Matla werd het er maar liefst 8-0. De topschutter van de Livera Hoofdklasse werd van de week genomineerd voor de titel ‘Speler van het jaar‘ en liet vandaag weer eens zien waarom dat zo is. Met maar liefst drie treffers in de eerste helft bracht ze haar ploeg hoogstpersoonlijk op een ruime voorsprong, maar na de   rust ging de aanvaller uit Huizen vrolijk verder met scoren. Matla was trefzeker in de 11e, 25e, 31e, 39e, 41e en de 54e minuut van de wedstrijd. In de 59e minuut deed Pleun van der Plas ook nog een duit in het zakje, maar het was opnieuw Matla die in de 67e minuut scoorde en daarmee de eindstand bepaalde op 8-0.Door deze zevenklapper staat de teller nu alweer op 25 doelpunten na 14 wedstrijden, nu al een evenaring van de totale productie van topscoorder Ginella Zerbo vorig jaar. Als gevolg van de nederlaag eindigen de Steekneuzen het jaar toch in het rechterrijtje en zien ze Kampong passeren op de ranglijst.

Bloemendaal-HGC (Uitslag 1 – 0)

De degradatiekraker op ‘t Kopje is vandaag in het voordeel beslist door de thuisploeg. Het was al een pijnlijk seizoen voor HGC, maar nu sluiten de Gazellen het kalenderjaar dus ook nog af zonder ook maar een punt te hebben vergaard uit veertien duels. Voor de ploeg uit Wassenaar moet er nu toch echt een wonder gebeuren na de winterstop wil de ploeg niet rechtstreeks degraderen. Voor de Mussen betekent de zege dat ze Laren passeren op de ranglijst en voorlopig op een veilige plek negen mogen vertoeven. De enige treffer van het duel kwam op naam van Demi Hilterman, die in de elfde minuut de uitslag van het duel op 1-0 bepaalde.

Kampong-Victoria (Uitslag 3 – 2)

Op de Klapperboom is promovendus Victoria er niet in geslaagd om Kampong punten af te snoepen. Door een 3-2 zege op de Rotterdammers passeert de ploeg van Michiel van der Struijk Pinoké op de ranglijst en daarmee zijn de Utrechters voorlopig terug te vinden op de zesde plaats. Voor Victoria heeft de nederlaag geen gevolgen, de ploeg blijft namelijk voorlopig achter op de elfde plaats. De score werd geopend door Renee van Laarhoven, die in de zeventiende minuut scoorde vanuit een corner. Zes minuten later werd de score vervolgens reeds verdubbeld via Michelle Simons. Er leek niets aan de hand voor Kampong, maar op slag van rust bracht Marise Weijschede alsnog de spanning terug in de wedstrijd. In de 51e minuut tekende Malou Pheninckx voor de bevrijdende 3-1, waarna de nieuwe aansluitingstreffer van Weijschede in de 64e minuut te laat kwam.

Amsterdam-SCHC (Uitslag 2 – 0)

De absolute kraker van het weekend werd vandaag afgewerkt in het Wagener Stadion, waar regerend landskampioen Amsterdam uiteindelijk met 2-0 te sterk bleek voor SCHC. Door de knappe overwinning nestelt de ploeg van Robbert Tigges zich nu naast SCHC, op de tweede plek, met een achterstand van vijf punten op Den Bosch. De thuisploeg kwam vandaag al vroeg op voorsprong via Sasha Benninga, die profiteerde van een fout achterin bij Stichtsche. Er volgden weinig kansen, maar na een uur spelen tekende Charlotte Vega voor de bevrijdende 2-0, waarna SCHC ondanks verwoede pogingen niet meer tot scoren kwam.

SCHC-keepster Alexandra Heerbaart: ‘Amsterdam won vandaag terecht. Ze troefden ons af. De fouten die wij maakten werden door hen afgestraft. De verdediging van de tegenstander stond vandaag erg goed, we konden er niet doorheen komen. Ook was het balen dat de strafcorners die we kregen, we geen gebruik konden maken van Yibbi. Zij zat toen net op de bank. Bij de 2-0 werd het voor ons een kansloze missie’.

Alexandra Heerbaart baalde, maar vond het terecht dat Amsterdam vandaag won.
Alexandra Heerbaart baalde, maar vond het terecht dat Amsterdam vandaag won. Foto: Roel Ubels

Ook Amsterdam-verdedigster Floor de Haan was van mening dat haar ploeg terecht had gewonnen: ‘De wedstrijd was slordig aan beide kanten. Wij waren verdedigend gezien wel erg sterk. Stichtsche had moeite om hier doorheen te komen. Ons doel was om SCHC via de buitenkanten te laten opbouwen, hun kracht ligt namelijk in de as. Dit is goed gelukt. We zijn erg blij, vooral omdat we zoveel blessures het afgelopen half jaar hebben gehad’

 

Floor de Haan hier nog in actie tegen Kampong. De Haan speelde vandaag degelijk en kon haar directe tegenstandster Kyra Fortuin onder controle houden.
Floor de Haan hier nog in actie tegen Kampong. De Haan speelde vandaag degelijk en kon haar directe tegenstandster Kyra Fortuin onder controle houden. Foto: Roel Ubels

 

Comments (1)

  1. De punten de het behaalde in de eerste speelrondes verbloemen de zorgelijke statistieken bij Pinoke. Ze scoren nauwelijk, krijgen veel tegen.
    Vorig jaar werd nog veel gecompenseerd met corner goals, maar ook toen al weinig veldgoals.
    Team zal uit een ander vaatje moeten tappen, anders glijden ze gewoon af naar onderste 4 plekken.
    Ze spelen leuk en proberen veel te hockeyen, maar missen hardheid en directheid. Met deze selectie mag de lat best hoger liggen.
    Benieuwd hoe ze na de winterstop voor de dag komen.

Reageer