Round-up Livera HK (D): Den Bosch buigt achterstand om, Amsterdam langs Kampong | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up Livera HK (D): Den Bosch buigt achterstand om, Amsterdam langs Kampong

 

De tiende speelronde in de Livera Hoofdklasse zit er weer op en kende weer een paar mooie wedstrijden. Vice-kampioen Den Bosch boekte ternauwernood een zege op Oranje-Rood (2-1), terwijl Amsterdam de drie punten pakte bij Kampong (0 – 2). Zie ook de reacties van Michelle Fillet (Amsterdam) en Eva van het Hoog (HDM).

HGC – HDM (Eindstand 0-4)

De Gazellen zijn er na een bezoek van hdm nog altijd niet in geslaagd om een punt te pakken dit seizoen. In een Zuid-Hollands onderonsje trokken de bezoekers aan het langste eind door HGC de tiende nederlaag op rij toe te dienen. In de dertiende minuut opende Tessa Beetsma de score, waarna Nina van der Marel in het tweede kwart de score verdubbelde. Zes minuten later bepaalde Fay van der Elst de ruststand op 3-0. Vlak na rust verscheen ook Pien van Nes nog op het scorebord door een rake strafbal, waarna er niet meer werd gescoord. HDM blijft door de zege slechts een punt verwijderd van de play-offplekken.

HDM-speelster van het Hoog: ‘We speelden vandaag goed en zelfverzekerd. Het leek alsof ik vandaag had gescoord. Dit was ik niet, maar mijn teamgenootje Nina van der Marel. Toch maakt me dit niet veel uit. Vandaag had de score hoger kunnen oplopen. Vooraf kregen we wel mee dat HGC wel vaak in de cirkel van de tegenstander is te vinden. Bij ons is dit niet het geval geweest. We hebben dit jaar een goed team. Per week hebben we een doelstelling. Vandaag was de doelstelling om uit de press te scoren. Dit is gelukt. Ook wilde we veel rendement halen. De keepster van de tegenstander in beweging zetten, is voor ons al een soort rendement.

Eva van het Hoog scoorde vandaag niet tegen HGC, maar is wel blij met het sterke spel.
Eva van het Hoog scoorde vandaag niet tegen HGC, maar is wel blij met het sterke spel. Foto: Roel Ubels

Bloemendaal – SCHC (Eindstand 0-4)

Op ’t Kopje zijn de Mussen er voor eigen publiek niet in geslaagd om te stunten tegen SCHC. De Bilthovenaren gingen er vandaag met alweer hun vierde achtereenvolgende zege vandoor en gaan nog altijd ongeslagen aan kop. Opnieuw was Yibbi Jansen belangrijk voor haar ploeg. In de veertiende minuut opende ze de score vanuit een corner, waarna ze hetzelfde kunstje herhaalde in de 29e minuut en de score werd verdubbeld. Voor Jansen zijn het alweer haar tiende en elfde treffer van het seizoen, waarmee ze topscorer is van de Livera Hoofdklasse. Vlak voor tijd deden Laurien Leurink en Ginella Zerbo nog een duit in het zakje en werd de eindstand bepaald op 0-4.

Ginella Zerbo hier nog vorige week in actie tegen Oranje-Rood
Ginella Zerbo hier nog vorige week in actie tegen Oranje-Rood. Vandaag is zij weer doelpuntenmaakster. @Roel Ubels

Victoria – Hurley (Eindstand 1 – 2)

In Rotterdam kreeg promovendus Victoria vandaag bezoek van Hurley, een treffen tussen twee ploegen die al twee wedstrijden op rij geen punt pakten. Uiteindelijk pakte de bezoekers de zege, de derde van het seizoen. De Hurleyanen kwamen al vroeg op voorsprong, toen Roos Drost in de tweede minuut de score opende, waarna Gitte Michels na bijna een half uur spelen de score verdubbelde via een strafcorner. Twee minuten voor tijd deed Daphne Voormolen nog iets terug, maar de aansluitingstreffer kwam te laat, eindstand 1-2.

Pinoké-Laren (Eindstand 2 – 0)

In het Amsterdamse Bos bleven de punten vandaag in eigen huis na een zege op het teleurstellende Laren. De Steekneuzen klimmen door de zege op naar een keurige vierde plek na alweer de zesde zege van het seizoen. Voor Laren betekende de nederlaag dat het alweer vijf wedstrijden geen zege boekte en nog altijd is terug te vinden op een matige tiende plaats. Al na acht minuten kwam Pinoké via Djoeke Vogel op voorsprong, terwijl Kiki van Wijk negen minuten voor tijd de eindstand bepaalde op 2-0. Voor Laren is de gifbeker nog altijd niet leeg, Pinoké doet uitstekende zaken.

Kampong – Amsterdam (Eindstand 0 – 2) 

Op de Klapperboom is Kampong er niet in geslaagd om regerend landskampioen Amsterdam punten af te snoepen. Na drie zeges op rij liepen de Utrechters tegen het door blessures geplaagde Amsterdam weer eens tegen een nederlaag aan. Door de nederlaag zakt Kampong van de vierde naar de zesde plek, terwijl de bezoekers juist twee plekken stijgen en derde staan. Namens de Amsterdammers werd de score in de 29e minuut geopend door Eva de Goede, waarna ze vlak na rust al de score verdubbelde. Gescoord werd er vervolgens niet meer, waardoor de ploeg van Robert Tigges de tweede zege op rij boekt.

Amsterdam-speelster Fillet: ‘De laatste weken hebben we de stijgende lijn te pakken. Ik vond ons vandaag ook beter dan Kampong, ondanks een rommelig begin. We moesten bijvoorbeeld door de vorst op het laatst uitwijken van veld 1 naar veld 9. In balbezit zijn we erg sterk. De score had vandaag hoger kunnen oplopen, maar een aantal grote kansen konden we niet afmaken. We wisten dat Kampong in vorm was, maar we zijn echt bij onszelf gebleven. We hebben ons spel nooit op hen aangepast. Helaas hebben we bij ons nog steeds wel veel blessures. Deze week is Charlotte Vega bijvoorbeeld ook geblesseerd geraakt. Gelukkig hebben we vandaag de drie punten wel kunnen pakken.

Michelle Fillet in actie tegen Laren. Foto: Roel Ubels
Michelle Fillet in actie tegen Laren. Foto: Roel Ubels

Den Bosch – Oranje-Rood (Eindstand 2-1)

Aan de Oosterplas werd het een heerlijke Brabantse derby, die uiteindelijk in het voordeel werd beslist door de Bosschenaren. Lange tijd leken de bezoekers er net als vorig jaar met de zege vandoor te gaan, maar zes minuten voor tijd werd een 1-0 voorsprong omgebogen tot een 2-1 overwinning. Namens de Eindhovenaren bracht Lisa Post via een strafcorner haar ploeg nog aan de leiding, maar Julia van den Heuvel bracht gelijk. De elfde strafcorner voor Den Bosch ging er vervolgens in via Frédérique Matla, die haar ploeg zo alsnog de zege bezorgde. Met 24 punten deelt de ploeg van Raoul Ehren nog altijd de koppositie met SCHC, terwijl Oranje-Rood afzakt naar de vijfde plek.

Zie hier de eindstanden van de tiende speelronde in de Livera Hoofdklasse

 

Reageer